Svítí kontolka elektroniky motoru
Re: Svítí kontolka elektroniky motoru
Specnaz.oto: Sice nejsem automechanik, ale dle mého názoru by padání nafty nemělo mít vliv na rozsvěcení této kontrolky, naopak padání nafty by způsobovalo špatné/zdlouhavé starty Ikdyž pokud se opravdu ta kontrolka rozsvěcuje jen když stojíš do kopce a jinde vůbec ne, tak to fakt netuším
Podobný problém s rozsvěcením této kontrolky také řeším už nějakou dobu, jenomže mě se rozsvěcuje jen když stojím na místě a je jedno jestli do kopce/na rovině/z kopce Včera jsme na Astře provedli jeden pokus, který by měl teoreticky způsobovat rozsvěcení té kontrolky, tak pak dám vědět jestli to pomohlo či ne Jinak mám stejný motor jako Ty
APiK: Teoreticky by to tak být mělo, ale co jsem slyšel, tak ta chyba se v paměti ŘJ uloží jen když se objevuje stále... Pokud se objeví jen někdy, tak údajně se ani neuloží do paměti ŘJ
V mém případě se ta kontrolka rozsvěcuje od doby, co jsme koupili Astru Nejdříve diagnostika nic nehlásila, pak nahlásila EGR ventil. Po výměně tohoto ventilu se rozsvěcovala dále, tak diagnostika nahlásila EP ventil ( u motoru X20DTL jsou celkem 3 ). A než jsem se stihnul vrhnout na výměnu EP ventilů, tak dennyho diagnostika přišla s tím, že mě možná bude čekat výměna váhy vzduchu. A po EP ventilu ani stopy Jak já tu elektroniku nesnáším
Podobný problém s rozsvěcením této kontrolky také řeším už nějakou dobu, jenomže mě se rozsvěcuje jen když stojím na místě a je jedno jestli do kopce/na rovině/z kopce Včera jsme na Astře provedli jeden pokus, který by měl teoreticky způsobovat rozsvěcení té kontrolky, tak pak dám vědět jestli to pomohlo či ne Jinak mám stejný motor jako Ty
APiK: Teoreticky by to tak být mělo, ale co jsem slyšel, tak ta chyba se v paměti ŘJ uloží jen když se objevuje stále... Pokud se objeví jen někdy, tak údajně se ani neuloží do paměti ŘJ
V mém případě se ta kontrolka rozsvěcuje od doby, co jsme koupili Astru Nejdříve diagnostika nic nehlásila, pak nahlásila EGR ventil. Po výměně tohoto ventilu se rozsvěcovala dále, tak diagnostika nahlásila EP ventil ( u motoru X20DTL jsou celkem 3 ). A než jsem se stihnul vrhnout na výměnu EP ventilů, tak dennyho diagnostika přišla s tím, že mě možná bude čekat výměna váhy vzduchu. A po EP ventilu ani stopy Jak já tu elektroniku nesnáším
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Reklama
AstraMan: Váha vzduchu to je prevít, to ten vám zničil pračku. Jinak mluvím o registru závad, ale to Ty asi taky. Takže to nechápu. Mě vždycky když svítila žlutá, tak byla chyba v registru. Pravda na Astře mě žlutá ještě nesvítila (doufám, že to teď nezakřiknu).
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Jak říkal denny na Ždíreckém sraze: Každého to jednou potká
Podle mě jsou některé části motoru ( co se týká elektroniky ) na sobě tak dokonale závislé, že ani diagnostika není schopna určit přesnou příčinu... Tudíž vezme v potaz i tu nejpravděpodobnější variantu závady a ty méně pravděpodobné asi zmizí... Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Podle mě jsou některé části motoru ( co se týká elektroniky ) na sobě tak dokonale závislé, že ani diagnostika není schopna určit přesnou příčinu... Tudíž vezme v potaz i tu nejpravděpodobnější variantu závady a ty méně pravděpodobné asi zmizí... Jinak si to nedovedu vysvětlit.
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z toho na palici, jak říkám rozsvítí se mi jen když stojím do strmějšího kopce a nebo na rovině, ale to jen, když nechám Astruli stát dlouho do kopce a jak jsem již psal, po několika KM se rozsvítí kontrolka a škubne to, je teda pravda, že tohle se mi stalo jen jednou, ale včera jsem taky zastavil do kopce, zatáhl rukáv a běžel si domu pro cíga, vrátil jsem se, nic neškubalo ale kontrolka se rozsvítila, zhasla cca po jedné minutě, co jsem auto otočil a jel do světa. Mam nápad, jdu to zkusit dát do kopce a písnu, jestli to zase udělalo, za moment jsem zpět aj se zprávou
LÍNEJ ROPÁK
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
Tohle asi nemá řešení... Dnes s Astrou jezdil celý den můj otec a nic, ani se neopovážila rozsvítit... Sednul jsem do auta já ( jako řidič ) a rozsvítila se hned
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Tak a jsem zpět, já se z toho už picnu, nachrchlaj jsem ji, postavil do kopce a nic. Tak jsem to jel projet na Varskej obchvat a přijedu zpět, dám to opět do kopce a zase nic. Tak nevim, kontrolka se vůbec nerozsvítila, je možné že to byla i náhoda, že se rozsvítila zrovna když jsem stál do kopce. Dříve mi občas kontrolka svítila, ale zjistilo se, že byly v čudu žhavíci svíčky a relé, po té co se to vyměnilo byl klid a teď po dvou měsících se mi kontrolka zase rozsvítí (i když jen na chvilku, ale přeci ), kur.a
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
To jsi měl napsat hned. Tohle je jediná závada, která se do registru opravdu nezapisuje. Kód P9999 - alergická reakce motoru na řidiče.AstraMan píše:Tohle asi nemá řešení... Dnes s Astrou jezdil celý den můj otec a nic, ani se neopovážila rozsvítit... Sednul jsem do auta já ( jako řidič ) a rozsvítila se hned
Dobrý no
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
Po osmi starzech se nepřítomná/neopakující se chyba smaže...
END
Mě se rozsvítí a asi po 10 minutách zhasne.
Astrule G v Caravanu, CDX 1.7 DTI 2001 - můj skvělej ropáček - jezdí za 5 litrů na 100
Jako i z registru? O kontrolce se teď nebavím.Trdlo píše:Po osmi starzech se nepřítomná/neopakující se chyba smaže...
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Tak přátelé, byl jsem na diagnostice a načetlo mi to tyto dvě chyby: P0725 - vstupní obvod otáček motoru - nesprávný signál a druhou to hází P1335 - vstřikovací čerpadlo - žádný signál otáček motoru z řídící jednotky. Víte někdo co mám koupit nové, modlim se, aby nebylo v hajzlu čerpadlo, ale podle všeho to vypadá na nějaké čidlo, ale jak jsem psal nejsem mechanik a přenechám to odborníkům
LÍNEJ ROPÁK
2.0 Di 16V (X20 DTL)
2.0 Di 16V (X20 DTL)
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Snímač otáček klikového hřídele!Může být vadný snímač nebo vodiče k němu nebo přechodový odpor na pinech jak snímače tak řídící jednotky motoru./Ta je v levém blatníku pod plast. podběhem a A slouku.
Dajú sa opraviť vodiče k snímaču? Mám poškodenú izoláciu k snímaču vačky. Omotal som to izolačkou, ale pár krát mi zasvietila kontrolka pri dlhšej jazde cca 4000ot/min na dialnici.