Specnaz.oto: Sice nejsem automechanik, ale dle mého názoru by padání nafty nemělo mít vliv na rozsvěcení této kontrolky, naopak padání nafty by způsobovalo špatné/zdlouhavé starty
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ikdyž pokud se opravdu ta kontrolka rozsvěcuje jen když stojíš do kopce a jinde vůbec ne, tak to fakt netuším
Podobný problém s rozsvěcením této kontrolky také řeším už nějakou dobu, jenomže mě se rozsvěcuje jen když stojím na místě a je jedno jestli do kopce/na rovině/z kopce
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Včera jsme na Astře provedli jeden pokus, který by měl teoreticky způsobovat rozsvěcení té kontrolky, tak pak dám vědět jestli to pomohlo či ne
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jinak mám stejný motor jako Ty
APiK: Teoreticky by to tak být mělo, ale co jsem slyšel, tak ta chyba se v paměti ŘJ uloží jen když se objevuje stále... Pokud se objeví jen někdy, tak údajně se ani neuloží do paměti ŘJ
V mém případě se ta kontrolka rozsvěcuje od doby, co jsme koupili Astru
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Nejdříve diagnostika nic nehlásila, pak nahlásila EGR ventil. Po výměně tohoto ventilu se rozsvěcovala dále, tak diagnostika nahlásila EP ventil ( u motoru X20DTL jsou celkem 3
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
). A než jsem se stihnul vrhnout na výměnu EP ventilů, tak dennyho diagnostika přišla s tím, že mě možná bude čekat výměna váhy vzduchu. A po EP ventilu ani stopy
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Jak já tu elektroniku nesnáším
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)