Specnaz.oto: Sice nejsem automechanik, ale dle mého názoru by padání nafty nemělo mít vliv na rozsvěcení této kontrolky, naopak padání nafty by způsobovalo špatné/zdlouhavé starty

Ikdyž pokud se opravdu ta kontrolka rozsvěcuje jen když stojíš do kopce a jinde vůbec ne, tak to fakt netuším
Podobný problém s rozsvěcením této kontrolky také řeším už nějakou dobu, jenomže mě se rozsvěcuje jen když stojím na místě a je jedno jestli do kopce/na rovině/z kopce

Včera jsme na Astře provedli jeden pokus, který by měl teoreticky způsobovat rozsvěcení té kontrolky, tak pak dám vědět jestli to pomohlo či ne

Jinak mám stejný motor jako Ty
APiK: Teoreticky by to tak být mělo, ale co jsem slyšel, tak ta chyba se v paměti ŘJ uloží jen když se objevuje stále... Pokud se objeví jen někdy, tak údajně se ani neuloží do paměti ŘJ
V mém případě se ta kontrolka rozsvěcuje od doby, co jsme koupili Astru

Nejdříve diagnostika nic nehlásila, pak nahlásila EGR ventil. Po výměně tohoto ventilu se rozsvěcovala dále, tak diagnostika nahlásila EP ventil ( u motoru X20DTL jsou celkem 3

). A než jsem se stihnul vrhnout na výměnu EP ventilů, tak dennyho diagnostika přišla s tím, že mě možná bude čekat výměna váhy vzduchu. A po EP ventilu ani stopy

Jak já tu elektroniku nesnáším