Spotreba dyzlu 1.7, 2.0, 2.2
No to tezko rict, furt jezdit klobouka se z dlouhodobeho hlediska nevyplati, spotreba pak muze jit IMHO nahoru z vicero duvodu. Nevim jestli ma tenhle motor VTG, u koncernovejch aut se nejak zasekavaly lopatky kdyz se s tim moc necvicilo.
Kazdopadne bych si spotrebu zmeril natankovanim do plne u stejneho stojanu - PC muze kecat. Sice meri litry, ale jenom z udaju o mnozstvi vstrikovane nafty z RJ ....
Kazdopadne bych si spotrebu zmeril natankovanim do plne u stejneho stojanu - PC muze kecat. Sice meri litry, ale jenom z udaju o mnozstvi vstrikovane nafty z RJ ....
- Reklama
Nemyslim ze jezdim klobouka.Jezdim tak normal ani to nevytacim ani nejezdim pod 1500ot. Snazim se jezdit tak kolem od 1500ot. - 2500ot.Tenhle motor ma nastavitelne lopadky v turbu.Teda doufam ze tam jsou . Zajímala by me ta kourivost jestli to treba nemuze mit nejakou spojitost s tou spotrebou.U G Aster to taky tak coudi kdyz se podradi a seslapne plyn ze to vidite v zrdcatku?Ale to je jinej motor..??Nejvice je to videt kdyz se na me nalepi auto a ja mu chci ujet. Tak si pak pripadam jak ve stare rachotine co zere olej Je zase pravda ze pres vic jak 6.4 jsem nikdy neprelezl a to jsem jezdil hooodne razantne.Pripada mi to jako ze za min to proste jet nemuze a za vic taky ne.Nejak z toho nejsem moudrej.Porad se ta spotreba pohybuje nad 5.5 L na dalku at delam co delamAstraDTI píše:No to tezko rict, furt jezdit klobouka se z dlouhodobeho hlediska nevyplati, spotreba pak muze jit IMHO nahoru z vicero duvodu. Nevim jestli ma tenhle motor VTG, u koncernovejch aut se nejak zasekavaly lopatky kdyz se s tim moc necvicilo.
Astra H, caravan 1.7 cdti 74kW, 2006
No asi to jeste poradne jednou zmerim pri naprosto klidnej jizde a uvidim ale stejne uz vim dopredu vysledek za se nevejdu pod 5.5.Naopak kdyz budu jezdit razantne a jako prase tak si to nevezme vic jak 6.4.Coz je na jednu stranku dobry
Naposledy upravil(a) mirvsem dne 02 lis 2007, 09:50, celkem upraveno 2 x.
Jeste jsem si vzpomel na jednu vec co mi to nekdy dela.Kdyz stojim a mam nastartovany, tak ve volnob. ot. mi to nejak klape.Takovy kovovy zvuk.Slysel jsem to uz jednou u Skody Oc TDI - myslim ze to znelo nekde od cerpadla.Mate s tim nekdo nejakou zkusenost.To ze je ten motor hlucnejsi mi je jasny ale to tukani se mi nelibi.Kdyby to byla stara 120ca tak bych to videl na vuli ventilu a serizeni. Ale tehle si to serizuje samo
Co se ti stalo?Nerozumel jsem.To jsem myslel ze to jede za min nez za 5L. Nejaky borci tady psali ze na dalku i 4 - 4.5LPodle TP bych tomu veril ale to asi jako ja mel skodu oct. benzin 1.6 100PS a mel jsem prum 8.2-8.7 a pak nejakej borec prisel a rikal ze jezdi za 7L(se stejnym motorem) v TP to tak bylo ale realita je urcite jina. Tam jsem jel dalku pri max. uspore 5.9L ,dalka normal 7.4 po dalnici.jinak mesto v klidu 8.5LMarky píše:Tak to je divne s 2litrem jsi schopny na dalku jet pri poklidne jizde i za 5litru, uz se mi to take nahodou nekolikrat stalo .
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslim ze by se melo dat dostat pod 5.5 litru. I ja jsem se dostal pri dalkach na podobne hodnoty. Spotreba bude urcite vyssi v porovnani s Astrou G s 1.7CDTI kvuli vyssi hmotnosti Hacka.
Ta snizena spotreba po chvilkove razantnejsi jizde by se mohla mozna vysvetlit tim, ze se skutecne zaseknou lopatky v urcite poloze - nasledne po "rozhybani" umozni optimalnejsi praci turbodmychadla. Ale to je jen teoretizovani ... Takovy problem jsem zatim zaznamenal jen u VW.
Ta snizena spotreba po chvilkove razantnejsi jizde by se mohla mozna vysvetlit tim, ze se skutecne zaseknou lopatky v urcite poloze - nasledne po "rozhybani" umozni optimalnejsi praci turbodmychadla. Ale to je jen teoretizovani ... Takovy problem jsem zatim zaznamenal jen u VW.
Naposledy upravil(a) AstraDTI dne 02 lis 2007, 10:24, celkem upraveno 1 x.
No stalo se mi to, ze jsem take parkrat jel za tech 5litru. Jinak podle TP moje 2.0DTI na dalku 4.8 a prumer 5.9 . Na tech 4.8 jsem se jeste bohuzel nedostal a to si vedu pravidelnou evidenci od koupeni auta, ale celorocni prumer s velkym pouzivanim klimatizace mam o chlup lepsi 5.8 .mirvsem píše:Co se ti stalo?Nerozumel jsem.
No prave me to taky zarazilo me to taky rikal ze mi zere nejak hodne u te OCT. je pravda ze to melo cca 200tis a bez zavad, tak nejaka ta vule tam musela byt. Je pravda ze nejsem z ulne rovneho kraje a kdyz se chci dostat nekam do velkeho mesta Vys. Myto, Pce, tak musim prekonat dost velke pravyseni a pak se to uz dlouhodobe v prumer. spotrebe vytraci.Tam mi naskakaji nejake destinky urcite.Ale zase se pise kombinovana.Tak navim.rychlyradim píše:pro inf....no já měl známého který měl octávii 1.6i (100koní) a na dálkách jezdil i za 5.7l/100Km...viděl na vlastní oči...
No takhle mi to nejak prijde.Treba ty kluci Nemecky tam montuji ty same turba co jsou u VW..? Treba jako tady u nas Tatra a SkodaAstraDTI píše:Taky si myslim ze by se melo dat dostat pod 5.5 litru. I ja jsem se dostal pri dalkach na podobne hodnoty. Spotreba bude urcite vyssi v porovnani s Astrou G s 1.7CDTI kvuli vyssi hmotnosti Hacka.
tak ted jsem to spocital za asi 3 mesice nazpatek.Vedu knizu jizd(to me pred tim nenapdalo omlouvam se ) Spocital jsem to prumerne na 5.8l na asi 7.200km , klima sla jen ve vedrech.Stejne jsem od realu v TP vzdaleny 7 desetin.
Nevim asi je to tim ze jsem opravdu ve meste a musim se dostavat mimo mesto prez hrebeny kopcu. Do prace jezdim asi cca 8 km ale po relativni rovine - jedna jizda.A je tam i zapocitana 2x dovolena s plne obsazenym autem a kolama na strese.Asi se s tim musim smirit, ze to tak proste je.
Nevim asi je to tim ze jsem opravdu ve meste a musim se dostavat mimo mesto prez hrebeny kopcu. Do prace jezdim asi cca 8 km ale po relativni rovine - jedna jizda.A je tam i zapocitana 2x dovolena s plne obsazenym autem a kolama na strese.Asi se s tim musim smirit, ze to tak proste je.
Naposledy upravil(a) mirvsem dne 02 lis 2007, 11:06, celkem upraveno 1 x.
Souhlas, koukal jsem na hmotnosti kombajnu, samozrejme to muze byt plus/minus protoze zalezi na vybave vozu.AstraDTI píše:TSpotreba bude urcite vyssi v porovnani s Astrou G s 1.7CDTI kvuli vyssi hmotnosti Hacka.
Hacko 1.7 1415
Gecko 1.7 1320
Gecko 2.0 1350
Jink Hacko 1.7cdti vuci Gecku 1.7cdti ma papirove o 15kW vetsi vykon a VGT turbo.
http://www.celysvet.cz/auto-opel-astra- ... n-cdti.php
Mas pravdu je tezsi. ale zase ma vetsi vykon. tudis vetsi toc moment a tim padem mensi spotrebu, ne?Marky píše:Souhlas, koukal jsem na hmotnosti kombajnu, samozrejme to muze byt plus/minus protoze zalezi na vybave vozu.AstraDTI píše:TSpotreba bude urcite vyssi v porovnani s Astrou G s 1.7CDTI kvuli vyssi hmotnosti Hacka.
Hacko 1.7 1415
Gecko 1.7 1320
Gecko 2.0 1350
Jink Hacko 1.7cdti vuci Gecku 1.7cdti ma papirove o 15kW vetsi vykon a VGT turbo.
http://www.celysvet.cz/auto-opel-astra- ... n-cdti.php
Taky tam pisou 5.1L kombinovane, na to ja se nikdy nedostanu.myslim ze ani pod 5.5L kombi.
Je pravda ze misto tech gum co pisou mam 205/16 - to asi mozna rozhoduje nejvice. A i to ze mam namontovane porad pricniky s drzaky kol 3 ks.