Termostat
Termostat
Prosim vas poradte nekdo jak poznam ze mam spatny termostat? Porad se tady na forech pisete ze mate spatny termostaty a ja chci taky ho mit spatnej jak to poznam
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
A si tak nejak. Ja som ho menil pred týždňom a je to teraz super. Asi rok som kua jazdil s pootvoreným termostatom. Stále som si myslel že keď mám diesel že sa motor jednoducho horšie zahrieva a nevenoval som tomu pozornosť. Ale teraz to je naozaj paráda. Motor sa zohreje omnoho rýchlejšie a drží teplotu na 86-89°C.
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION
Ta teplota je pro optimální chod motoru nízká, ideál je cca 90°C. Doporučuji Ti, změř si teplotu kapalinyalienxx píše:jo a topi mi to po ranu treba za kilometr jizdy coz je dobry ne?
teploměrem, např. na zavařeniny. Taky Ti nemusí těsnit uzávěr plnicího hrdla. Čidlo může měřit špatně.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ale pozor jak kdo má teplotu - asi závisí na typu motoru..já mám stálou 84-87C(x16xel) a při 90C se mi sepínají větrákyspermin píše:Ta teplota je pro optimální chod motoru nízká, ideál je cca 90°C. Doporučuji Ti, změř si teplotu kapalinyalienxx píše:jo a topi mi to po ranu treba za kilometr jizdy coz je dobry ne?
teploměrem, např. na zavařeniny. Taky Ti nemusí těsnit uzávěr plnicího hrdla. Čidlo může měřit špatně.
Solik píše:Vadný termostat se dá poznat i tak, že při teplotě motoru pod nějakých 80 stupňů by měla být trubka od termostatu do chladiče relativně studená. Pokud je horká, tak termostat nedovírá a pouští chladící vodu i u studeného motoru do velkého okruhu (tj. přes chladič).
A je možné, že bych to měl opačně? Levou hadici od termostatu mám teplejší, než tu pravou co je níž položená. Topí mi to tak po kilometru a teploměr se hne po 6-7 km a zastaví se těsně pod 90 st.
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1