TO TOPENÍ NETOPÍ!!!
TO TOPENÍ NETOPÍ!!!
Mám s Astrou problém ALE VELKÝ!!!.Táhlo u spolujezdce je v pohodě,kapalina taky,termostat snad taky 90 po zahřátí po zapnutí tepla spadne na 80 a pak zase 90.Když to topí tak jak čert,když to stočim na studený a pak zpět na teplý nic se neděje je to chvíli vlažný a pak studený.
TAK FAKT NEVÍM?
Začíná mě to srát ALE OPRAVDU už dva roky,když se to chytne a ani na to nešáhnu tak to jede v pohodě,jen nesmím to přepnout na studený a to v létě prostě ale prostě nejde.A ted se mi narodilo mimino tak MŮŽETE MI NĚKDO POMOCT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEBO SI BUDU O ASTŘE MYSLET BUH VÍ CO.....
TAK FAKT NEVÍM?
Začíná mě to srát ALE OPRAVDU už dva roky,když se to chytne a ani na to nešáhnu tak to jede v pohodě,jen nesmím to přepnout na studený a to v létě prostě ale prostě nejde.A ted se mi narodilo mimino tak MŮŽETE MI NĚKDO POMOCT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEBO SI BUDU O ASTŘE MYSLET BUH VÍ CO.....
- Reklama
Podle toho jak to popisuješ, by se mohlo jednat buď o to, že Ti zůstává viset buď klapka pro cirkulaci vzduchu, která Ti vlastně řídí, jestli ti nasávanej vzduch půjde přes výměník tepla nebo okolo a nebo by mohl být na vině servomotorek téhle cirkulační klapky - co s tím by ale měl říct někdo kdo se v tom opravdu vyzná. Já to nejsem, ale asi bych hledal problém jak jsem napsal.
Teď mě napadá ještě, že bys mohl mít ucpaný výměník tepla, ale s tím asi do servisu - tam si nebyl zjišťovat kde by mohla být chyba ?
Teď mě napadá ještě, že bys mohl mít ucpaný výměník tepla, ale s tím asi do servisu - tam si nebyl zjišťovat kde by mohla být chyba ?
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green
Re: TO TOPENÍ NETOPÍ!!!
k čemu slouží el. ventil topení.siola píše:Mám s Astrou problém ALE VELKÝ!!!.Táhlo u spolujezdce je v pohodě,kapalina taky,termostat snad taky 90 po zahřátí po zapnutí tepla spadne na 80 a pak zase 90.Když to topí tak jak čert,když to stočim na studený a pak zpět na teplý nic se neděje je to chvíli vlažný a pak studený.
TAK FAKT NEVÍM?
Re: TO TOPENÍ NETOPÍ!!!
Upřímně řečeno, nevím co máš na mysli - v topení žádný ventil snad ani není v klimatizaci jo tam je expanzní ventil, ale v topení nevím.siola píše:k čemu slouží el. ventil topení.siola píše:Mám s Astrou problém ALE VELKÝ!!!.Táhlo u spolujezdce je v pohodě,kapalina taky,termostat snad taky 90 po zahřátí po zapnutí tepla spadne na 80 a pak zase 90.Když to topí tak jak čert,když to stočim na studený a pak zpět na teplý nic se neděje je to chvíli vlažný a pak studený.
TAK FAKT NEVÍM?
No pokud bych chtěl zkontrolovat ten servomotorek tý cirkulační klapky, tak rozebírat budeš muset určitě. Musel bys vymontovat přihrádku před spolujezdcem abys měl přístup k tomu servomotorku.siola píše:Jak by si postupoval ty,musím tedy něco rozebrat abych to zkontroloval?
Nejdřív ale musíš zjistit jaké topení v autě máš - jsou dva druhy Behr a Delphi - každý je trošku jiný. - Knížku Jak na to nemáš, tam se dají některé postupy včetně obrázků najít.
No nevím nejsem odborník, ale jak říkám připadá mi že ten problém bude v tý klapce nebo servomotorku. Pokud ti to topí a po přepnutí na studený ( tím pádem se klapka stočí tak aby vzduch nešel přes výměník) jde studený a potom přepínáš zpět aby šel teplý vzduch a nejde to - pak si myslím, že ta klapka prostě zůstává v poloze kdy nasávanej vzduch jde okolo výměníku a ne přes něj aby se ohřál. Je to jen moje dedukce, ale zkusil bych to projít.siola píše:Což knížku mam to bylo první co jsem koupil ale připadá mi že na můj problém tam řešení neni
Jo je pravda, že se tam dává nějakej tmel , protože jinak by šla od výparníku pod nohy spolujezdce voda. Co je to ale za tmel nevím.siola píše:pokusim se to rozebrat stejně sem chtěl vyměnit pylovej filtr, je n sem někde četl že když maš klimu tak se ten dekl na pyl.fitr musí nějakým tmelem namazat a u aut bez klimi ne.Tak se mi do toho nechtělo.