TO TOPENÍ NETOPÍ!!!

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
siola

TO TOPENÍ NETOPÍ!!!

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 12:03

Mám s Astrou problém ALE VELKÝ!!!.Táhlo u spolujezdce je v pohodě,kapalina taky,termostat snad taky 90 po zahřátí po zapnutí tepla spadne na 80 a pak zase 90.Když to topí tak jak čert,když to stočim na studený a pak zpět na teplý nic se neděje je to chvíli vlažný a pak studený.
TAK FAKT NEVÍM?
Začíná mě to srát ALE OPRAVDU už dva roky,když se to chytne a ani na to nešáhnu tak to jede v pohodě,jen nesmím to přepnout na studený a to v létě prostě ale prostě nejde.A ted se mi narodilo mimino tak MŮŽETE MI NĚKDO POMOCT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEBO SI BUDU O ASTŘE MYSLET BUH VÍ CO.....

Reklama

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 12:52

Podle toho jak to popisuješ, by se mohlo jednat buď o to, že Ti zůstává viset buď klapka pro cirkulaci vzduchu, která Ti vlastně řídí, jestli ti nasávanej vzduch půjde přes výměník tepla nebo okolo a nebo by mohl být na vině servomotorek téhle cirkulační klapky - co s tím by ale měl říct někdo kdo se v tom opravdu vyzná. Já to nejsem, ale asi bych hledal problém jak jsem napsal.
Teď mě napadá ještě, že bys mohl mít ucpaný výměník tepla, ale s tím asi do servisu - tam si nebyl zjišťovat kde by mohla být chyba ?
Astra G-caravan,100 edition,1.6 16V,Jungle Green

siola

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 12:57

Zkusim teda ikdyž nemam páru kde to hledat.Četl jsem na foru o něčem jako EL. VENTIL TOPENÍ.Hlavně k čemu tam ten bazmek vůbec je.

siola

Re: TO TOPENÍ NETOPÍ!!!

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 12:59

siola píše:Mám s Astrou problém ALE VELKÝ!!!.Táhlo u spolujezdce je v pohodě,kapalina taky,termostat snad taky 90 po zahřátí po zapnutí tepla spadne na 80 a pak zase 90.Když to topí tak jak čert,když to stočim na studený a pak zpět na teplý nic se neděje je to chvíli vlažný a pak studený.
TAK FAKT NEVÍM?
Začíná mě to srát ALE OPRAVDU už dva roky,když se to chytne a ani na to nešáhnu tak to jede v pohodě,jen nesmím to přepnout na studený a to v létě prostě ale prostě nejde.A ted se mi narodilo mimino tak MŮŽETE MI NĚKDO POMOCT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEBO SI BUDU O ASTŘE MYSLET BUH VÍ CO.....
k čemu slouží el. ventil topení.

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 13:06

siola píše:Zkusim teda ikdyž nemam páru kde to hledat.Četl jsem na foru o něčem jako EL. VENTIL TOPENÍ.Hlavně k čemu tam ten bazmek vůbec je.
Aspoň pro představu kde co hledat: Obrázek

siola

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 13:08

Jak by si postupoval ty,musím tedy něco rozebrat abych to zkontroloval?

shadow

Re: TO TOPENÍ NETOPÍ!!!

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 13:09

siola píše:
siola píše:Mám s Astrou problém ALE VELKÝ!!!.Táhlo u spolujezdce je v pohodě,kapalina taky,termostat snad taky 90 po zahřátí po zapnutí tepla spadne na 80 a pak zase 90.Když to topí tak jak čert,když to stočim na studený a pak zpět na teplý nic se neděje je to chvíli vlažný a pak studený.
TAK FAKT NEVÍM?
k čemu slouží el. ventil topení.
Upřímně řečeno, nevím co máš na mysli - v topení žádný ventil snad ani není v klimatizaci jo tam je expanzní ventil, ale v topení :?: nevím.

siola

re

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 13:09

Jak by si postupoval ty všeobecně,musím tedy něco rozebrat abych to zkontroloval?

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 13:15

siola píše:Jak by si postupoval ty,musím tedy něco rozebrat abych to zkontroloval?
No pokud bych chtěl zkontrolovat ten servomotorek tý cirkulační klapky, tak rozebírat budeš muset určitě. Musel bys vymontovat přihrádku před spolujezdcem abys měl přístup k tomu servomotorku.
Nejdřív ale musíš zjistit jaké topení v autě máš - jsou dva druhy Behr a Delphi - každý je trošku jiný. - Knížku Jak na to nemáš, tam se dají některé postupy včetně obrázků najít.

siola

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 13:18

Což knížku mam to bylo první co jsem koupil ale připadá mi že na můj problém tam řešení neni :shock:

siola

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 13:23

Našel jsem nějakej postup vymontování toho deklu i postup foto.Kde že je tam přesně ten servomotorek?Vydím tam jen ventylátor.

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 13:25

siola píše:Což knížku mam to bylo první co jsem koupil ale připadá mi že na můj problém tam řešení neni :shock:
No nevím nejsem odborník, ale jak říkám připadá mi že ten problém bude v tý klapce nebo servomotorku. Pokud ti to topí a po přepnutí na studený ( tím pádem se klapka stočí tak aby vzduch nešel přes výměník) jde studený a potom přepínáš zpět aby šel teplý vzduch a nejde to - pak si myslím, že ta klapka prostě zůstává v poloze kdy nasávanej vzduch jde okolo výměníku a ne přes něj aby se ohřál. Je to jen moje dedukce, ale zkusil bych to projít.

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 13:27

siola píše:Našel jsem nějakej postup vymontování toho deklu i postup foto.Kde že je tam přesně ten servomotorek?Vydím tam jen ventylátor.
Mrkni na str. 113 je tam návod na demontáž toho servomotorku.

siola

Příspěvek od siola » 06 črc 2007, 13:29

pokusim se to rozebrat stejně sem chtěl vyměnit pylovej filtr, je n sem někde četl že když maš klimu tak se ten dekl na pyl.fitr musí nějakým tmelem namazat a u aut bez klimi ne.Tak se mi do toho nechtělo.

shadow

Příspěvek od shadow » 06 črc 2007, 13:35

siola píše:pokusim se to rozebrat stejně sem chtěl vyměnit pylovej filtr, je n sem někde četl že když maš klimu tak se ten dekl na pyl.fitr musí nějakým tmelem namazat a u aut bez klimi ne.Tak se mi do toho nechtělo.
Jo je pravda, že se tam dává nějakej tmel , protože jinak by šla od výparníku pod nohy spolujezdce voda. Co je to ale za tmel nevím.

Odpovědět