Opel Astra 1,7 DTi
- Reklama
Bohuzel ne jen vyrachtanej motor .. ale i uplne nova Astrule! Kamos jednu takovou poridil 1l/1500-1800km, nejdriv mu rikali ze je v zabehu a ze je to normalni s odkazem na servisku.. tak jim rekl ze tak teda ne a ze ji chce vratit, udelali mi pistni krouzky a jeste buchvi co a ted mu bere 1l/13000km, tak namisto po 15000km jezdi na vymenu po 13000km , akorat ja tam leju kaztdejch plus minus 4000km litrik oleje 10W-40
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
Podle toho co si napsal najedes 52tisic kilometru rocne.. To by si tak zaplatil skoro 11000Kc za olej (pri cene 200Kc/litr) a to se vyplati...Luky píše:Taky se mi nezda. 1000 mam najeto za tyden, to kdybych mel lejt 1l oleje tydne, tak asi zkrachuju To by sla z baraku hned...skren píše:jeden litr oleje na 1000km? To je dost masakr ne? To tak bere stará škodovka... Není to na 10 000km?
No s tim olejem je to bohuzel smutna realita.. muze (rikam muze!) brat 1l/1000km
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
Bych řekl že x 16xel a vůbec 1.6 jsou podle recenzí nejpodařenější motory od OPLU u serie G.manli2 píše:kromě x 16xel a vyrachtanejch motorů nebere žádnej... takže bych byl v klidu....
Moje X 16XEL po 5000 Km nevidím úbytek oleje.
Dokonce i honda uvádí 1litr ale na 100 provozních hodin, To mám od servisáka
z HONDY. Jo výrobci se jistí.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Re: lukaskpd
no jo jenže DTi zabírá pěkně od spodu chování bych skoro řekl jako benzínák, ale s mnohem nižší spotřebou....mam ho jako služebáka 3 roky a nemůžu si stěžovat.....kdežto TD zapíná turbo až kdesi ve 2tis otáčkách proto je tak línej....za sebe doporučuju a olej to žere s mírou u mě se mění vždy se servisní prohlídkou po daných kilometrechlukaskpd píše:ja mam 1.7TD ale je to takej lenoch kdyz se uz rozbehne tak jde celkem dobre
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
O-ou, tak nevim, ale pod 2000 ot mi turbo nesepne nikdy, tak to je jako neco spatne? Myslim ze ne !medva1 píše:no jo jenže DTi zabírá pěkně od spodu chování bych skoro řekl jako benzínák, ale s mnohem nižší spotřebou....mam ho jako služebáka 3 roky a nemůžu si stěžovat.....kdežto TD zapíná turbo až kdesi ve 2tis otáčkách proto je tak línej....za sebe doporučuju a olej to žere s mírou u mě se mění vždy se servisní prohlídkou po daných kilometrechlukaskpd píše:ja mam 1.7TD ale je to takej lenoch kdyz se uz rozbehne tak jde celkem dobre
Ty cejtíš že ti sepne turbo......???????v DTi já to vůbec u svýho služebáku nepoznám krásně zabírá od spodu....měl jsem možnost projet se s klasickým TD a tam to je cejtit hodně markantně do 2tis to je líný jako prase a nad to najednou nadskočílo a začalo teprvě reagovat na přidání plynu to u toho Dti neeeeHribek píše:O-ou, tak nevim, ale pod 2000 ot mi turbo nesepne nikdy, tak to je jako neco spatne? Myslim ze ne !medva1 píše:no jo jenže DTi zabírá pěkně od spodu chování bych skoro řekl jako benzínák, ale s mnohem nižší spotřebou....mam ho jako služebáka 3 roky a nemůžu si stěžovat.....kdežto TD zapíná turbo až kdesi ve 2tis otáčkách proto je tak línej....za sebe doporučuju a olej to žere s mírou u mě se mění vždy se servisní prohlídkou po daných kilometrechlukaskpd píše:ja mam 1.7TD ale je to takej lenoch kdyz se uz rozbehne tak jde celkem dobre
myslíš že turboefekt je závislej na tom jestli auto je služební nebo ne jen jsem napsal svoji zkušenostMarky píše:Ja mam se sluzebnima 1.7DTI zkusenost, ze turboefekt ma a 2.0DTI je temer bez nej. Mezi nama je to jednoho, hlavne at to jezdi za levno a bez investic do oprav .