změna podsvícení interiéru
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: změna podsvícení interiéru
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
- Reklama
Dik, ja a elektrika nejsme moc priatelia, a s tym 470 ohmovym pri maximalnom podsvieteni palubovky to nieje moc silne ?
Ja to potrebujem na bielu, a zas nechcem aby panel kurenia nejak moc osvetloval ale skusim
Ja to potrebujem na bielu, a zas nechcem aby panel kurenia nejak moc osvetloval ale skusim
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car
Kouknu se, jestli to nemám někde poznačené, mám komplet podsvícení na bílou. Není to jen podle o hmova zákona, ta bílá svítí jako ďas, musel jsem hodně experimentovat, aby to svítilo akorát a fungovala regulace podsvícení. Odpory jsem hodně zvětšoval.
A hodně je to o svítivosti LEDek, jestli to najdu, pošlu.
A hodně je to o svítivosti LEDek, jestli to najdu, pošlu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- vasekpetr1
Barevné proužky na odporu nerozeznáš?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Prave ze nerozoznam , a ked som si myslel ze haj tak to vyslo 22 ohm ,
Alzafir ak to najdes a postnes kludne aj do sz budem ti velmi vdacny, clovek co mi robil povodne prerabku mi povedal ze sa mu zda ze mal 470 0,5w regulacia fungovala v pohode vsetko ok , sa hnevam sam naseba, jak som to skladal som asi svetlovodom zatlacil ledky na plosak a pic ho
Alzafir ak to najdes a postnes kludne aj do sz budem ti velmi vdacny, clovek co mi robil povodne prerabku mi povedal ze sa mu zda ze mal 470 0,5w regulacia fungovala v pohode vsetko ok , sa hnevam sam naseba, jak som to skladal som asi svetlovodom zatlacil ledky na plosak a pic ho
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Tak jsem něco našel.
Do panelu ovládání klimy jsem dával PLCC white 1200/120 stupňů, LEDky jsou zapojené 2-3 v sérii, odpor jsem nastavil na proud 3mA. Tzn z původních 400 jsem měnil na 3900. Vše v SMD.
Ovladač topení sedadla, tam je klasická LEDka, bílá, odpor 12000, takže na prou 1mA.
Kdyby se měl dodržet pracovní bod LEDky na dejme tomu 20mA, příšerně by to oslňovalo.
Celé je to hodně o zkoušení.
Do panelu ovládání klimy jsem dával PLCC white 1200/120 stupňů, LEDky jsou zapojené 2-3 v sérii, odpor jsem nastavil na proud 3mA. Tzn z původních 400 jsem měnil na 3900. Vše v SMD.
Ovladač topení sedadla, tam je klasická LEDka, bílá, odpor 12000, takže na prou 1mA.
Kdyby se měl dodržet pracovní bod LEDky na dejme tomu 20mA, příšerně by to oslňovalo.
Celé je to hodně o zkoušení.
Možno trochu Off Topic, ale LEDka tlačítka zapnutia klimatizácie svieti tak nevýrazne, že za bieleho dňa to ani nie je vidieť. Riešil to už niekto? O pozícii tej kontrolky ani nehovorím, je to na zabitie. Jedná sa o manuálnu klímu Astra G.
Astra G 1.4 Twinport
Protože to s pájkou a s hodnotami odporů neumím vůbec, zeptám se rovnou: mám bílé podklady přístrojové desky a docela by se mi líbilo kdyby mi to svítilo třeba modře. Byl by tady šikula který by dokázal vytvořit-spájet potřebný počet 4 diod/žároviček které bych jen vyměnil za původní žárovičky? Vím že to nebude asi vypadat dobře když mi budíky budou svítit modře a panel od DIGI klimatizace normálně. Hold ale asi nejde všechno že?
ASTRA LA VISTA
Pokud bys měl modrou žárovičku, opakuju žárovičku, pak je to jednoduché. Ale pokud bys to chtěl řešit LEDkama, pak počítej asi 40ks LED diod na celou palubovku, jinak to prakticky nesvítí.
Zkoušel jsem 4 bílé Ledky spojit k sobě, aby imitovaly žárovku, je to nepoužitelné.
Výsledek , jak rozložit LEDky, aby to rovnoměrně svítilo:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 05#p469403
Zkoušel jsem 4 bílé Ledky spojit k sobě, aby imitovaly žárovku, je to nepoužitelné.
Výsledek , jak rozložit LEDky, aby to rovnoměrně svítilo:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 05#p469403
Vypadá to dobře Alzafire, možná bych tam ani ty podklady ciferníků nedával a nechal bych si u známého co vyřezává nálepky na "plotru" vyříznout jen ty čárky a čísla. Ty bych potom nelepil na to průhledné plexi- jezdil bych a přitom bych se koukal jak to v přístrojovce funguje! Ale abych se vrátil k tomu podsvícení, zcela jistě vím už teď že bych toto nikdy nedokázal! (Nechceš ty budíky prodat?)
ASTRA LA VISTA
Nechci
Těžko bych hledal čas, že bych si to skládal znovu.
A já mám nafťák, neseděl by ti otáčkoměr.
Těžko bych hledal čas, že bych si to skládal znovu.
A já mám nafťák, neseděl by ti otáčkoměr.
Hmmm., nic se nedá dělat! Vypadá to ale dobře, opravdu.
ASTRA LA VISTA
Tak jsem to apsolboval také se vším jen volant a rádio mám ještě stále originál.
Pokut by mnel někdo zájem pište sz nebo SMS 704199537