ASTRA G 1.6 16V - NEJDE VENTILATOR KLIMATIZACIE ANI MOTORA
ASTRA G 1.6 16V - NEJDE VENTILATOR KLIMATIZACIE ANI MOTORA
Zdravím vás,
mám problém so systémom chladenia... konkrétne, že sa mi netočí ani jeden ventilátor v motorovom priestore... najprv som riešil klimatizáciu, ktorú mi asi 15 sekúnd po zapnutí vypne... zistil som, že ju vypína preto, že sa nezačne točiť ventilátor klimatizácie... skúsil som vytiahnuť snímač teploty vody čo je na termostate a obidva ventilátory sa hneď začali točiť... tým pádom som vylúčil to, že sú práve ventilátory chybné...
Po napojení auta na diagnostiku som našiel dve chyby
pushing blower motor - malfunction
external series resistor - circuit open
Ventilátor som teda vytiahol von, chyby som premazal a znova skúsil naskenovať... Neobjavila sa žiadna z týchto chýb... Mám teda podozrenie, že môže isť práve o ten odpor, ktorý je na kabeláži ventilátora. Ďalej som zistil, že RJ, ktorá riadi funkciu ventilátorov je na zlom mieste a dosť často je poškodená vodou a koróziou... myslíte, že ak by táto jednotka bola príčinou tak by sa ventilátory spustili po vytiahnutí snímaču vody? Prosím vás o rady... už 3 dni sa stým trápim a neviem prísť na to čo to môže spôsobovať
mám problém so systémom chladenia... konkrétne, že sa mi netočí ani jeden ventilátor v motorovom priestore... najprv som riešil klimatizáciu, ktorú mi asi 15 sekúnd po zapnutí vypne... zistil som, že ju vypína preto, že sa nezačne točiť ventilátor klimatizácie... skúsil som vytiahnuť snímač teploty vody čo je na termostate a obidva ventilátory sa hneď začali točiť... tým pádom som vylúčil to, že sú práve ventilátory chybné...
Po napojení auta na diagnostiku som našiel dve chyby
pushing blower motor - malfunction
external series resistor - circuit open
Ventilátor som teda vytiahol von, chyby som premazal a znova skúsil naskenovať... Neobjavila sa žiadna z týchto chýb... Mám teda podozrenie, že môže isť práve o ten odpor, ktorý je na kabeláži ventilátora. Ďalej som zistil, že RJ, ktorá riadi funkciu ventilátorov je na zlom mieste a dosť často je poškodená vodou a koróziou... myslíte, že ak by táto jednotka bola príčinou tak by sa ventilátory spustili po vytiahnutí snímaču vody? Prosím vás o rady... už 3 dni sa stým trápim a neviem prísť na to čo to môže spôsobovať
Astra G X16XEL 1998
- Reklama
Re: ASTRA G 1.6 16V - NEJDE VENTILATOR KLIMATIZACIE ANI MOTO
Čo tým myslíš, že si "vytiahol snímač teploty vody"?
Odpojil si z neho konektor?
Aký je to rok výroby?
Diagnostika ukazuje na rezistor ventilátora, skús sa zamerať naňho. Vinutie motora ventilátora je OK - ventilátor sa točí, ale ak je prerušený rezistor ventilátora, ventilátor sa nevie točiť na znížené otáčky.
Odpojil si z neho konektor?
Aký je to rok výroby?
Diagnostika ukazuje na rezistor ventilátora, skús sa zamerať naňho. Vinutie motora ventilátora je OK - ventilátor sa točí, ale ak je prerušený rezistor ventilátora, ventilátor sa nevie točiť na znížené otáčky.
Astra G 1.4 Twinport
Ano myslel som to tak že som vytiahol konektor... rok vyroby je to 1998... viem že to upozornuje na vrezistor ventilatora chcel som sa len spýtať či sa teda ta riadiaca jednotka uplne vylučuje.... ešte ked som skušal cez opcom tie power stage tak ventilatory sa vobec netočili ani ked som to skusil dať na maximum.... a navyše sa objavili dalšie dve chyby...
sucking blower motor malfunction
sucking blower motor open circuit
čiže na tom druhom ventilatore taktiež nieje niečo v poriadku... mal by som sa teda vyhradne zamerať len na ten rezistor ventilatora? nemože to byť aj niečo ine?
sucking blower motor malfunction
sucking blower motor open circuit
čiže na tom druhom ventilatore taktiež nieje niečo v poriadku... mal by som sa teda vyhradne zamerať len na ten rezistor ventilatora? nemože to byť aj niečo ine?
Astra G X16XEL 1998
No skús ten odpor nejako premerať.
Astra G 1.4 Twinport
no nič z vrakoviska som objednal ventilator... som zvedavy ak to bude robiť aj na tom tak ho vratim a budem riešiť tu riadiacu jednotku....
Astra G X16XEL 1998
No takze fnes som vymenil ventilator za druhy a ziadna zmena... isiel som teda spravit test cez op com na cooling fan relay test 1 a 2... pred testom pisalo inactive 12v... po spusteni testu active 0v.... ventilatory aj tak nejdu... nejake napady?
Astra G X16XEL 1998
Activ, inactiv, to ti jen jednotka píše info, že udělala, co jsi chtěl.
Už jsi dostal radu, kontrolu odporu, ty předřadníky bývají fakt problém, uhnilé, zoxidované...
Ventilátory se oba točí, zde chybu nehledej. Jednotka chlazení si je řídí, podle zátěže, co vyžaduje, přepíná napětí na výstupy předřadných odporů. A i diagnostika ti píše chybu obvodu nebo otevřený obvod. Zkontroluj celou kabeláž od jednotky až po ventilátory. Tzn vlezeš pod auto a celé to důsledně projdeš. Anebo zase něco koupíš, zbytečně a budeš víš kde
Už jsi dostal radu, kontrolu odporu, ty předřadníky bývají fakt problém, uhnilé, zoxidované...
Ventilátory se oba točí, zde chybu nehledej. Jednotka chlazení si je řídí, podle zátěže, co vyžaduje, přepíná napětí na výstupy předřadných odporů. A i diagnostika ti píše chybu obvodu nebo otevřený obvod. Zkontroluj celou kabeláž od jednotky až po ventilátory. Tzn vlezeš pod auto a celé to důsledně projdeš. Anebo zase něco koupíš, zbytečně a budeš víš kde
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Já mám stejnou motorizaci jako ty, a minulé léto jsem měl stejné problémy jako ty. Auto se přehřívalo a nespínalo ventilátory vůbec (klima neklima, 90 nebo 100 stupňů) Po odpojení čidla teploty mi stejně tak jak tobě oba ventilátory naběhly. Vyměnil sem jednotku chlazení a bylo to jí.
Výměna jednotky to spravila, a když nepoužívám klimu, není problém (s ní mi auto cukalo ačkoliv netuším příčinu).
Ale pozor, kupoval sem dvě, ta první, co mi přišla poštou od jednoto pána z internetu byla nefunkční úplně.
Výměna jednotky to spravila, a když nepoužívám klimu, není problém (s ní mi auto cukalo ačkoliv netuším příčinu).
Ale pozor, kupoval sem dvě, ta první, co mi přišla poštou od jednoto pána z internetu byla nefunkční úplně.
Astra G X16XEL (1999)
Dakujem za rady zajtra pozrem tu riadiacu jednotku
Astra G X16XEL 1998
takže dnes som vybral tu rj chladenia... kontakty na rj boli v pohode.. rovnako tak aj na kabloch.... rj z vnutra bola taktiež v poriadku... žiadne znamky korozie ani poškodenia... už fakt neviem čo to može byť... nenapada vas ešte niečo?
Astra G X16XEL 1998
Zdravím připojuji se k tématu, mam poprve auto s klimatizací, tak se ptám jako neznalec, loni fungovala vporadku, hučela (a to dost) a chladila. V zimě jsem ji prakticky nezapínal snad jen jednou dvakrát aby se právě kompresor protočil. Letos kdyz uz by byla fakt potreba jak na sviňu nechladí, tlačítko jde zapnout a kontrolka svítí ale slyšet není nic a z výduchů jde jenom hic... Takže dotaz prosím, kam v Ostravě s tímto zajet aby to nestalo majlant a hlavně co po servisu chtít, může s tím být něco vážnějšího? Naplnit a natlakovat nebo něco jiného? Díky za odpověď.
Opel Astra G Classic II 1.4 16V Twinport, kód motoru Z14XEP, r.v. 2005
-
...asi by to chcelo kupiť novy klima chladič, zasadne nikdy nekupuj použity klimachladič z vrakoviska, obvykle u staršich astričiek bola okolo 10-12 roky tie novšie stoja za H.... ako aj všetko ostatne. Napr 2-kova Ochcavka na konci dvojročnej zaruky už mala v kaši origo klimachladič ktory bol z nejakeho lacneho pofiderneho matroša, o koncerne PSA ani nehovorim.Mig_all píše:Zdravím připojuji se k tématu, mam poprve auto s klimatizací, tak se ptám jako neznalec, loni fungovala vporadku, hučela (a to dost) a chladila. V zimě jsem ji prakticky nezapínal snad jen jednou dvakrát aby se právě kompresor protočil. Letos kdyz uz by byla fakt potreba jak na sviňu nechladí, tlačítko jde zapnout a kontrolka svítí ale slyšet není nic a z výduchů jde jenom hic... Takže dotaz prosím, kam v Ostravě s tímto zajet aby to nestalo majlant a hlavně co po servisu chtít, může s tím být něco vážnějšího? Naplnit a natlakovat nebo něco jiného? Díky za odpověď.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
No ještě můžu doplnit, že jsem kontroloval pojistky a ty jsou taky ok, a otacky motoru se taky pri zapnuti zvysi a nejake slabe huceni jakože slyšet je... takze bych neřekl že to bude něco vážnějšího, ted hledám kam v Ostravě s tím zajít ktery servis je rychly, spolehlivy, levny?jerry mouse píše:...asi by to chcelo kupiť novy klima chladič, zasadne nikdy nekupuj použity klimachladič z vrakoviska, obvykle u staršich astričiek bola okolo 10-12 roky tie novšie stoja za H.... ako aj všetko ostatne. Napr 2-kova Ochcavka na konci dvojročnej zaruky už mala v kaši origo klimachladič ktory bol z nejakeho lacneho pofiderneho matroša, o koncerne PSA ani nehovorim.Mig_all píše:Zdravím připojuji se k tématu, mam poprve auto s klimatizací, tak se ptám jako neznalec, loni fungovala vporadku, hučela (a to dost) a chladila. V zimě jsem ji prakticky nezapínal snad jen jednou dvakrát aby se právě kompresor protočil. Letos kdyz uz by byla fakt potreba jak na sviňu nechladí, tlačítko jde zapnout a kontrolka svítí ale slyšet není nic a z výduchů jde jenom hic... Takže dotaz prosím, kam v Ostravě s tímto zajet aby to nestalo majlant a hlavně co po servisu chtít, může s tím být něco vážnějšího? Naplnit a natlakovat nebo něco jiného? Díky za odpověď.
Opel Astra G Classic II 1.4 16V Twinport, kód motoru Z14XEP, r.v. 2005
Tvoj problém skôr patrí do témy nefunkčnej klimatizácie
Riešil som podobný problem, pozri odkaz, ktorý som uviedol vyššie.
V prvom rade otvor kapotu, naštartuj motor a pozri na spojku klimakompresora, bude stáť.
Potom zapni tlačítko klímy a pozri znova, či sa točí spojka klimakompresora. Ak nie, najskôr bude nefunkčná elektromagnetická spojka klimakompresora, stačí odpojiť z nej konektor a premerať, má mať cca 4 Ohmy.
Riešil som podobný problem, pozri odkaz, ktorý som uviedol vyššie.
V prvom rade otvor kapotu, naštartuj motor a pozri na spojku klimakompresora, bude stáť.
Potom zapni tlačítko klímy a pozri znova, či sa točí spojka klimakompresora. Ak nie, najskôr bude nefunkčná elektromagnetická spojka klimakompresora, stačí odpojiť z nej konektor a premerať, má mať cca 4 Ohmy.
Astra G 1.4 Twinport