Vnitřní teploměr

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Rabbit_Z22SE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vnitřní teploměr

Příspěvek od Rabbit_Z22SE » 05 lis 2011, 22:00

No je pravda, že ten kabel bude mít až k nárazníku dobře 2 metry (takže 4m obě cesty). To už nějakej ten ohm udělá a teoreticky by to mohlo bejt to co ti tam bordelí.

Reklama

hefab

Příspěvek od hefab » 22 bře 2017, 11:11

Páni, chcem trochu oživiť túto tému.
Prešla nejaká doba a dnes na trhu je nepreberné množstvo relatívne lacných teplomerov, vhodných na zabudovanie do interiéru áut.
Preferujem riešenie, pri ktorom nie je nutné niečo prepínať, čiže teplota interiéru je viditeľná stále, ale problém je citlivo umiestniť displej teplomera do interiéru, aby to nejak veľmi nenarušilo vzhľad interiéru.
Problémom je taktiež umiestnenie samotného snímača teploty, aby nebol veľmi ovplyvnený zdrojmi tepla, napríklad priamo výduchmi kúrenia, slnkom, alebo odpadovým teplom z autorádia a podobne.
Prešli nejaké roky, máte s tým niekto nejaké skúsenosti?
Ďalší problém konkrétne pre Astru G je ten, že interiér nemá nejaké voľné záslepky pre nevyužité prepínače, ako iné autá, ktoré by sa dali použiť pre uchytenie displeja teplomera.
Môj návrh, zatiaľ v teoretickej rovine, je snímač teploty umiestniť pod krytom interiérového osvetlenia, je to síce trochu vysoko, ale tam by bol relatívne najďalej od zdrojov tepla. (Samozrejme, zapnutie interierového svetla ovplyvní teplotu snímača). Neosvedčilo sa umiestniť snímač teploty niekde pri nohách, fúka tam teplý vzduch z kúrenia.
Umiestnenie displeja ma zatiaľ napadlo na malom držiačiku - paneli, upevnenom v odkladacej schránke pod autorádiom.
Neosvedčil sa displej bez osvetlenia, čiže preferujem LED displej, nie LCD, iba keby bol LCD displej kvalitne rovnomerne podsvietený.
Uvítam všetky fundované rady :D
Teplomer.jpg
Teplomer rozmery.jpg
Voltmeter.jpg
Astra G 1.4 Twinport

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 22 bře 2017, 11:34

Instalovat takovejhle hnus do auta?

Proč to nevyřešíš takto : http://veramon.czweb.org/pp_astra_g_mid.html

Já jsem to mel ve všech oplech kde nebyl pal pc.
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 22 bře 2017, 11:58

Ten teploměr s modrým displejem s kolega nabastlil do palubky na Feldě a já bych to nechtěl ani zadarmo - segmenty jspu neúměrně velké vůči okolí, nejde to ztlumit, takže v noci to svítí na celou kabinu. Za mne nic takového.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

22 ToMik

Příspěvek od 22 ToMik » 22 bře 2017, 12:31

já mám v zásuvce u řadičky tohle http://www.dx.com/p/car-12v-24v-digital ... NJgBmeLrcs a paráda, ničemu to tam nepřekáží, neoslňuje a z vrchu je USBčko ze kterýho mám kousek kabelu k držáku na mobil...
(orientační obrázek)
Obrázek
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000

hefab

Příspěvek od hefab » 22 bře 2017, 13:58

Páni, díky za vaše príspevky 8)
O univerzálnom palubnom počítači Veramon viem. Trochu mi na ňom vadí, že pre Z14XEP je montáž zložitejšia, ale vážne o ňom uvažujem.
Ohľadom farby a svietivosti LED displeja toho čínskeho teplomera, z toho by som si až takú ťažkú hlavu nerobil, predávajú aj s červenými sedemsegmentovkami a to moje rádio, ktoré nie je originálne, má tiež červené podsvietenie. Svietivosť by sa mala dať nastaviť cez zmenu odporov, alebo znížením napájacieho napätia. Díky za upozornenie na veľkosť segmentov, skúsim pozrieť niečo s menšími číslicami.
USB charger s teplomerom a voltmetrom mám, trochu mi vadí pozícia zásuvky zapaľovača, potom ten charger príliš prečnieva do priestoru a hlavne ohľadom teploty meria bludy, v zime naňho fúka teplý vzduch z kúrenia a zobrazuje o cca 10°C vyššiu teplotu oproti reálnej. :(
Astra G 1.4 Twinport

22 ToMik

Příspěvek od 22 ToMik » 22 bře 2017, 20:44

právěže ten usb charger je krásně schovanej za řadičkou a nepřečuhuje přes středový tunel, takže do něj spolujezdec nekopne... navíc to má ten kousek kablíku a zase je schovanej tak, že na něj nemá šanci cokoli foukat... nezdá se mi, že by měřil bludy, když ukazuje po 15min jízdy v autě 22°C (v zimě) a já tam sedím v krátkým tričku, tak to snad celkem sedí... jinak samozřejmě jsou to jen rady, co jsem získal používáním... nám vyhovuje a za těch pár peněz...
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000

hefab

Příspěvek od hefab » 23 bře 2017, 08:10

Ja mám tento:
3 + 1.jpg
Žiadny káblik so snímačom teploty z neho netrčí. Takže je ten snímač zabudovaný vnútri a to má zrejme za následok nesprávne meranie teploty.
Nabíjam s tým súčasne tablet a navigáciu.
Astra G 1.4 Twinport

hefab

Příspěvek od hefab » 22 kvě 2017, 13:00

Testoval som toto prevedenie, ale sa mi neosvedčilo :o
Teplomer 1.jpg
Bol na to zlý pozorovací uhol a tiež to odvádzalo pozornosť od cesty.

Teraz testujem toto prevedenie :D
Je to zapojené tak, že teplomer svieti len vtedy, keď sú zapnuté stretávacie svetlá, takže zároveň ako kontrolka zapnutých svetiel :)
Teplomer 2.jpg
Ak to bude v noci príliš oslňovať, dám pred displej žltú fóliu, aspoň farba svetla sa priblíži originál Opel orange :mrgreen:
Astra G 1.4 Twinport

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 22 kvě 2017, 17:20

Krystova noho :shock:
No ale kdyz se ti to libi.... :?
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

hefab

Příspěvek od hefab » 24 kvě 2017, 13:35

Pracujem na vylepšení :D
Veľkosť znakov displeja teplomera je porovnateľná s veľkosťou znakov na centrálnom displeji TID.
Farba LED diód teplomera je síce červená, ale mám tam autorádio tiež s červeným podsvietením, takže to až tak nevadí. V skutočnosti to tak zle nevyzerá, ako na fotke, asi to červené svetlo rozbil predný biely štít na prístrojovke, podobne ako svetlo tej červenej kontrolky vľavo dole. Intenzita svetla teplomera cez deň je OK, v noci to trochu vadí, skúsim niečo vymyslieť.
V prvom rade mi ide o funkčnosť, auto nemá automatickú klímu, takže automatiku si robím sám :D
Ak by som mal pozerať iba na dizajn, tak už prvé by bolo to, že Astru G v dnešnej dobe vôbec nekúpim :D
Astra G 1.4 Twinport

Odpovědět