Ahojte, mal som dost problemy s motorom 2,0DTi a jeho zohrievanim...Teraz na jesen a zimu sa motor nezahrial ani nahodou, ak som ho aj potocil a teplota stupla, kludnou jazdou sa opat ochladil...spotreba rastla a zacalo ma to pekne stvat...v lete to doslo tak daleko ze sa motor na 90 nedostal ani nahodou, zvycajne tak okolo 80 a to pri trase okolo 200-300km. Vlozku termostatu som vymenil minuly rok a nejako to nepomohlo...vymenil som nedavno cidlo teploty a taktiez nic...tak som par dni dozadu vymenil termostat...uz vo viacerych temach bolo popisane, ze sa vyderie, poriadne netesni a stale sa dochladzuje.. Tak som ho vybral, porovnal, neveril vlastnym ociam a vyfotil...preto som zakladal novu snuru...nikde som nenasiel jeho foto... Po vymene sa teplota krasne splha ku 88-90 a nepada..
Novy termostat:
Porovnanie so starym termostatom, je jasne vidno zub, ktory sa na starom termostate vytvoril...
![Obrázek](http://img117.imageshack.us/img117/4654/fotografia0076fn9.th.jpg)
Vymena zabrala asi hodinku aj s vypustenim kvapaliny a jej opatovnym naliatim...
Ak mate podobne problemy doporucujem vymenu termostatu...cca 1500SKK, usetrite si kopu nervov
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)