Vadny Termostat na 2.0 DTI
Vadny Termostat na 2.0 DTI
Ahojte, mal som dost problemy s motorom 2,0DTi a jeho zohrievanim...Teraz na jesen a zimu sa motor nezahrial ani nahodou, ak som ho aj potocil a teplota stupla, kludnou jazdou sa opat ochladil...spotreba rastla a zacalo ma to pekne stvat...v lete to doslo tak daleko ze sa motor na 90 nedostal ani nahodou, zvycajne tak okolo 80 a to pri trase okolo 200-300km. Vlozku termostatu som vymenil minuly rok a nejako to nepomohlo...vymenil som nedavno cidlo teploty a taktiez nic...tak som par dni dozadu vymenil termostat...uz vo viacerych temach bolo popisane, ze sa vyderie, poriadne netesni a stale sa dochladzuje.. Tak som ho vybral, porovnal, neveril vlastnym ociam a vyfotil...preto som zakladal novu snuru...nikde som nenasiel jeho foto... Po vymene sa teplota krasne splha ku 88-90 a nepada..
Novy termostat:
Porovnanie so starym termostatom, je jasne vidno zub, ktory sa na starom termostate vytvoril...
Vymena zabrala asi hodinku aj s vypustenim kvapaliny a jej opatovnym naliatim...
Ak mate podobne problemy doporucujem vymenu termostatu...cca 1500SKK, usetrite si kopu nervov
Novy termostat:
Porovnanie so starym termostatom, je jasne vidno zub, ktory sa na starom termostate vytvoril...
Vymena zabrala asi hodinku aj s vypustenim kvapaliny a jej opatovnym naliatim...
Ak mate podobne problemy doporucujem vymenu termostatu...cca 1500SKK, usetrite si kopu nervov
- Reklama
Re:
Ahojte chalani, dnes som vymenil iba termostat/nie hliníkový obal/a nechal som sa inšpirovať jedným oplákom z iného fora. Na termostate som zbrúsil slabý milimeter z dorazovej tyčky/pozri obrázok/aby pevne a tesne dosadala uzatváracia plocha na hliníkový obal. Pomohlo to na 100% lebo pred tým sa mi zohrievala teplota motora na 70 a pri jazde z kopca /bez záťaže/ klesala o 15-20 stupňov a teraz po 4-5 km vystúpi na 85 a drží aj bez plynu/záťaže/na 80 stupňov celzia. Termostat stál 12 a za komplet pýtali 75 eur. Takže slušná úspora, nie ?langdon2 píše:presne tak, toto bol problem aj umna....vydrata priruba.
- Přílohy
-
- A743D1_0.jpg (11.01 KiB) Zobrazeno 5565 x
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Re: Vadny Termostat na 2.0 DTI
Ja som vymenil kedysi tiež len vložku,vydržala pol roka. Výmene celého telesa som sa nevyhol a počítam že ani ty sa nevyhneš .....takže úspora jak sa to vezme ..
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
O.K. môže byť, uvidím ako dlho to takto vydrží, potom dám vedieť. Čauko.tenor píše:Ja som vymenil kedysi tiež len vložku,vydržala pol roka. Výmene celého telesa som sa nevyhol a počítam že ani ty sa nevyhneš .....takže úspora jak sa to vezme ..
Astra G, Y20DTL /60kW/r.v.99
Ahojte prosim vas kde sa nachadza ten termostat? Nemate foto? Nikde ho nevidim astra g 2.0DT 60kw Dakujem
- Luboš X17DTL
Na 1,7 DTi je pod baterkou, zkus tam
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Bracho90 píše:Ahojte prosim vas kde sa nachadza ten termostat? Nemate foto? Nikde ho nevidim astra g 2.0DT 60kw Dakujem
imgurl
Opel Astra H GTC 1.9 CDTI 110 kW
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km
pajakuv ASTROLET.
Opel Astra G caravan 2.2 DTI Y22DTR r.v.2004 .....EX
pajakova Esmeralda, EGR šidítko by Alzafir od 254 500 km