otáčky motoru kolem 1800 po nastartování
otáčky motoru kolem 1800 po nastartování
Zdravim všechny, Po dvou letech co mám g-čko se objevil problém při startu. Při nastartování mi vyskočí otáčky okolo 1800 až 2300 a stále drží. Klesnou pouze tehdy když motor vytočím nad 3000 a nebo cca po 5 minutách provozu motoru ( aˇ%t už jedu či auto stojí v klidu) Mám vypozorováno že pokud jsou mrazy tak to motor nedělá, blbně pouze pokud je nad nulou. Po zahřátí motoru či pokud to vytočím a chcípnu a nastartuju znova tak je vše ok. při rozjezdu bez vytočení na 3000 stále drží nahoře cca 5 min. Předem děkuji za všechny rady. Na diagnostice mi nic nenašli.
- Reklama
Re: otáčky motoru kolem 1800 po nastartování
Tak první zjištění, něco přes ro ksem bral benzín pravidelně na Shellce ( fuelsave) , nyní jsem vyjel cca 2 nádrže benzínu od Benziny 95ku. a otáčky po startu se mnohem zlepšily. Po startu vyletí na 1800 a pomalu klesají ca 1000. Nekdy rychlejš, někdy pomalejš. Benzín od shellky stojí za prdel.
Mě sice na Shell držej otáčky, ale celkově to jde nějak na ......... a to tak, že je to rozhozený , že jde i blbě řadit
Dávám OMW carreru a super
Dávám OMW carreru a super
Astra 1,4 16V
Já mám stejný problém, ale dělá mi to jen občas. Někdy mi jdou otáčky úplně v pohodě hned po nastartování a někdy mi vyletí hrozně vysoko a drží se cca 5 min, taky se zmírní po vytočení nebo při jízdě. Tankuju klasiku u ONO, takže benzínem to asi nebude
Opel Astra G, Elegance, X16XEL, 1.6 16V, 74 kW/101 HP, r.v. 98
Mě to dělá taky,co to muže dělat?
Myslim si jestli to nedělá nějaké teplotní čidlo
zkusil bych vyčistit škrtící klapku
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Mě to v zimě dělá taky ale jen s tím rozdílem že otáčky nedrží tak dlouho.Bud motor lehce vytocim nebo kousek popojedu a motor se už drží na normálním volnoběhu.Diagnostika mlčí i přes to že už mám delší dobu spotřebu okolo9l a motor okolo2tisíc lehce poškubává.Mechanik neví co s tím.Bud počkám až jednou to co to dělá odejde a nebo mi začne vyměnovat to co by to mohlo dělat ale to se dostanu taky možná na pěknej ranec než to zjistí.Zvolil jsem tu první možnost.Čekám až odejde to co to způsobuje...
Opel Astra G 1.4 16V Sportive,3.dv.,r.v.1998
OpelKadett E,1.6i GT,3.dv.,r.v.1989(mé první vozítkoOpel)
OpelKadett E,1.6i GT,3.dv.,r.v.1989(mé první vozítkoOpel)
Škrtící klapku sem vyčistil, když už sem byl v tom tak sem čistil i egr ventil, ale ve výsledku pořád stejný... jestl ito nemůže dělat čidlo co je napojený na klapku...
cidlo vacky
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
může čidlo vačky způsobit i klepání motoru za studena?Jirka D. píše:cidlo vacky
po startu mi taky vylítnou otáčky na cca 1800ot.min,ale spadnou do pěti vteřin (dělá to jen za studena)
a taky mám divnej volnoběh,jako by to jelo na 3válce,ale jede na všechny
Opel Astra G 1.6 8v 55kw (X16SZR) r.v.98