pomoc s výběrem kola
pomoc s výběrem kola
je tu nějaký odborník, který by mi poradil jaké koupit kolo? jízda převážně po cyklostezkách takže asi trekový, ale vůbec se nevyznám ve značkách, co je dobrý a co špatný atd. jediný co bych chtěl jsou kotoučový brzdy
dá se za 10tis koupit "dobrý" kolo?
dá se za 10tis koupit "dobrý" kolo?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
Re: pomoc s výběrem kola
taky dost záleží, kolik km na něm za rok najezdíš, já mám asi rok a půl RockMachine crossride 400 a jsem maximálně spokojenej. Je znát, že se jedná o vyšší třídu, před tím jsem měl Kellys Saphix, což bylo průměrný kolo, který mi ukradli, koupil jsem Machine a rozdíl byl neskutečnej, lepší komponenty, přesnější řazení, lehčí kolo, super jízda, osadil jsem ho pláštěma Schwalbe 47x622 smartsam, jsou trochu silnější, asi 1mm vůle v zadní vidlici, ale zase si trofnu i do většího terénu. I na asfaltu super jedou. Měnil jsem akorát šlapky, vynikající bike.
Chybu neuděláš ani s Ghost, Merida, GT. Nemám rád Author, Olpran, Fox apod.
Pod 10 tis bych asi nešel
super šop v Teplicích www.koloshop.cz
Chybu neuděláš ani s Ghost, Merida, GT. Nemám rád Author, Olpran, Fox apod.
Pod 10 tis bych asi nešel
super šop v Teplicích www.koloshop.cz
no zatím rekreační jízda třeba dvakrát tejdně 50km
tak to bych volil něco "dražšího" nad 10 tis uričtě. Je taky dost důležitá sedlovká, měl jsem na původním kole jakože super sedlo a pr**l mě bolela, teď mám sedlovku, která byla na kole od výrobce VOLT a je jedinečná. Cenu taky dělá, zda jsou brzdy lankové, či hydrauliky. Zda chceš 24 či 27 rychlostí - podle kopcovitého terénu atd.
Pokud bys vybral někde nějaké kolo, klidně napiš SZ.
Pokud bys vybral někde nějaké kolo, klidně napiš SZ.
Ale dá se samozřejmě jezdit na všem, do práce jezdím denně na skládačce nemusím se bát, že mi ji v paneláku a venku ukradnou. Rock Machina mám u rodičů v baráku.
já právě vůbec nevím podle čeho vybírat, jediný co sem našel že při 185cm bych měl mít 20" kolo, pak bych taky rád co nejlehčí kolo, ale s každym kilem dolu to pujde o tisíce nahoru jestli se nemýlím
to je jasná věc
http://www.rockmachine.us/cz/selector/
http://www.rockmachine.us/cz/selector/
ja mam toto RM crossride 350 a spokojenost projelo se s ním i kus trasy jizerský 50
Born From Jets
-
Trekové kolo nemusím, je to jen pro starý báby, težky a neohrabany . Skús solidné MTB a uvidíš svet trochu inak!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
pokud budeš jezdit po cyklostezkách je pro tebe vhodné trekové. Doporučuji přímo navštívit obchod a projet. Rady typu nemám rad Author, Olpran, Fox jsou zcela směšný. Na tvůj nájezd určitě kolem 10t se dá koupit i s kotoučema. Samozřejmě čím víc peněz tím lepší výbava, nižší váha.
Rock Machine Crossride 300
Rock Machine Crossride 300
ex Astra G X16XEL
tak podle toho selectoru mi vyběhl crossride 400 nebo 350 a pak jedno důchodcovský
víc se mi líbí ta 400 a stojí cca 14000 na netu, mrknu někde v kamenný prodejně ale tam počítám bude tak za 15-16
víc se mi líbí ta 400 a stojí cca 14000 na netu, mrknu někde v kamenný prodejně ale tam počítám bude tak za 15-16
Vojto, mrkni sem http://www.bike-forum.cz/forum-prehled-temat.html
zadej si nick scalar (Pavel Skalka) a zkus ho kontaktovat - staví kola
zadej si nick scalar (Pavel Skalka) a zkus ho kontaktovat - staví kola
OPEL ASTRA Coupe 2,2 16V
VW POLO 6N2 1,0 8V
VW POLO 6N2 1,0 8V
Tohle je taky solidní za ty prachy. Kámoš ho má a je spokojen.
http://www.sportisimo.cz/bergamont/vitox-9.3/39618/
Já koupil starší v supr stavu od kolegy a jsem taky spokojen
Každopádně koukej na osazení, značku jen platíš
http://www.sportisimo.cz/bergamont/vitox-9.3/39618/
Já koupil starší v supr stavu od kolegy a jsem taky spokojen
Každopádně koukej na osazení, značku jen platíš
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Ještě k tomu výběru,projdi si tady ty videa
http://www.youtube.com/watch?v=iu12RbElUOQ
http://www.youtube.com/watch?v=iu12RbElUOQ
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Vojto,
začal jsi špatně.
Trekový bicykl apriori nepotřebuje kotoučový brzdy. Zkus si ujasnit, jak budeš jezdit.
Kotoučový brzdy (hydry, o lankových snad neuvažuješ ani ve snu) jsou super pro svoje dávkování, účinnost a rychlej nástup, taky se na ně nenavaluje bláto třeba v oranici.
Ale: jsou dražší, v lese je neseservisuješ, klasika je blbuvzdorná (nevytlačíš pístek se sundaným kolem třeba) a údržba je nula nula nic.
Trek je: hezké polňačky, okolo rybníka a tak, okresky s horším asfaltem... a na tohle s přehledem stačí kvalitní véčka, do situace, že bys jel potokem direct se s trekem nedostaneš a když jo, tak ho odděláš dřív, než na brzdy sáhneš
Taky nejsi žádnej drobeček
Obecně bych Ti doporučoval: trek s kvalitní vidlicí (na tu bych se hodně zaměřil) a rozumnými komponenty (už jsem nějaký rok mimo obor, shimano deore je rozumnej etalon), nebo horáka, kde můžeš měnit pláště podle plánované trasy. Já když vlezl na treka, měl jsem z toho špatnej pocit, bylo to lehký, ale kroutilo a vlnilo se to podemnou, no byl jsem nervní jako pes a vůbec jsem tomu kolu nevěřil.
Značky - jak psali kluci výš, GT, Merida, 4ever..
Sedni si na ně, každý kolo má jinej posez...
Auta jsou pixly, ale kolo, to je srdcovka
začal jsi špatně.
Trekový bicykl apriori nepotřebuje kotoučový brzdy. Zkus si ujasnit, jak budeš jezdit.
Kotoučový brzdy (hydry, o lankových snad neuvažuješ ani ve snu) jsou super pro svoje dávkování, účinnost a rychlej nástup, taky se na ně nenavaluje bláto třeba v oranici.
Ale: jsou dražší, v lese je neseservisuješ, klasika je blbuvzdorná (nevytlačíš pístek se sundaným kolem třeba) a údržba je nula nula nic.
Trek je: hezké polňačky, okolo rybníka a tak, okresky s horším asfaltem... a na tohle s přehledem stačí kvalitní véčka, do situace, že bys jel potokem direct se s trekem nedostaneš a když jo, tak ho odděláš dřív, než na brzdy sáhneš
Taky nejsi žádnej drobeček
Obecně bych Ti doporučoval: trek s kvalitní vidlicí (na tu bych se hodně zaměřil) a rozumnými komponenty (už jsem nějaký rok mimo obor, shimano deore je rozumnej etalon), nebo horáka, kde můžeš měnit pláště podle plánované trasy. Já když vlezl na treka, měl jsem z toho špatnej pocit, bylo to lehký, ale kroutilo a vlnilo se to podemnou, no byl jsem nervní jako pes a vůbec jsem tomu kolu nevěřil.
Značky - jak psali kluci výš, GT, Merida, 4ever..
Sedni si na ně, každý kolo má jinej posez...
Auta jsou pixly, ale kolo, to je srdcovka
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE