diagnostika - chybný kód P0400

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
kure
Kontaktovat uživatele:

Re: diagnostika - chybný kód P0400

Příspěvek od kure » 26 úno 2013, 17:16

dadake píše:mě to dělá taky ale dicky sešlápnu plyn a zmizí to!

Ano to mi dělá, ale nevím jestli sis všimnul, že ti to kvůli tomuto žere cca o 3 litry na 100 víc...
A pokud se to rozsvítí, když předjíždím tak je to jak kdyby mě někdo držel za prdel.
Astra G Caravan 2.2 Dti 92 KW

Reklama

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 26 úno 2013, 17:19

ja jej mam vedle turba jenom mam jinej tip motora a u 2.0 nevim jeto takova cerna krabicka
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 26 úno 2013, 17:35

Kluci zkuste trochu hledat, je to tady mnohokrát popsáno, i můj případ :D 8) Nebudu se znovu zdlouhavě rozepisovat, protože u každého z nás to bylo něčím jiným ( v mém případě příčinou svítící kontrolky za jízdy byl EGR ventil, v případě svítící kontrolky na volnoběh to byla hlavně vakuupumpa a solenoidní ventily )...

Nakonec to skončilo výměnou EGR ventilu, vakuupumpy, solenoidních ventilů řídící podtlaky, všechny hadičky vedoucí podtlak a váhy vzduchu... Turbo jsem jako jediné nemusel měnit, to vydrželo :| Toť historie motoru X20DTL :lol:

Jinak Mirďa to napsal celkem jasně, kontrola podtlakoéeho systému :mrgreen:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

kure
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure » 28 úno 2013, 06:53

AstraMan píše:Kluci zkuste trochu hledat, je to tady mnohokrát popsáno, i můj případ :D 8) Nebudu se znovu zdlouhavě rozepisovat, protože u každého z nás to bylo něčím jiným ( v mém případě příčinou svítící kontrolky za jízdy byl EGR ventil, v případě svítící kontrolky na volnoběh to byla hlavně vakuupumpa a solenoidní ventily )...

Nakonec to skončilo výměnou EGR ventilu, vakuupumpy, solenoidních ventilů řídící podtlaky, všechny hadičky vedoucí podtlak a váhy vzduchu... Turbo jsem jako jediné nemusel měnit, to vydrželo :| Toť historie motoru X20DTL :lol:

No to je dobré :-D já mám novou váhu vzduchu, chystám se na zkoušku vyměnit hadičky, sice mám stejný rozměr, ale neměli by tam být, ale na zkoušku stačí,EGR jsem čistil ten je jak nový a membránka chodí pěkně krásně drží. Takže už jen vakuum pumpu a solenoidy, proč ne :mrgreen:

kure
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure » 28 úno 2013, 06:54

kure píše:
AstraMan píše:Kluci zkuste trochu hledat, je to tady mnohokrát popsáno, i můj případ :D 8) Nebudu se znovu zdlouhavě rozepisovat, protože u každého z nás to bylo něčím jiným ( v mém případě příčinou svítící kontrolky za jízdy byl EGR ventil, v případě svítící kontrolky na volnoběh to byla hlavně vakuupumpa a solenoidní ventily )...

No to je dobré :-D já mám novou váhu vzduchu, chystám se na zkoušku vyměnit hadičky, sice mám stejný rozměr, ale neměli by tam být, ale na zkoušku stačí,EGR jsem čistil ten je jak nový a membránka chodí pěkně krásně drží. Takže už jen vakuum pumpu a solenoidy, proč ne :mrgreen:

NEMÁTE NĚKDO NOVÝ MOTOR ?? :-D

matozippi

Příspěvek od matozippi » 28 úno 2013, 08:49

hadicky sa pokazia malokedy... skor ked tak tie gumenne kolienka a T kusy
zozen si merac podtlaku a hned zistis ci potrebujes alebo nie menit hadicky
preplachni vsetky hadicky tech. benzinom, vycisti a skontroluj EGR, pri pridavani plynu sa musi byhat tiahlo turba a virivych klapiek...
MAP senzor je na sani (ked sa pozeras na motor tak v pravo od ERG)
precitaj si temu LiveData, pripadne tam pridaj svoje namerane udaje, alebo si porovnaj
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 (ABS, man. klima, el. okna, tempomat) foto

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 01 bře 2013, 08:17

matozippi píše:hadicky sa pokazia malokedy...
S tím si dovolím nesouhlasit, je to zcela běžný jev. Praskají hlavně v ohybu. A klasika je spojení třech hadiček u baterie. Tam procházejí kovovou sponou, velmi často se prodírají.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Poborak

Příspěvek od Poborak » 10 pro 2015, 00:28

Tak mě to taky dohnalo, u Astry 1.7 CDTi Z17DTL s 300tkm na krku mi svítí kontrolka motoru, diagnostika říka P0400 EGR. Děje se to i na volnoběh, co byste mi poradili zkusit jako první? :) Dík.

Poborak

Příspěvek od Poborak » 10 pro 2015, 12:39

Začal jsem tim, že jsem to vypnul v ECU a počkám, jestli to vyskočí znova. Má jízda s nefunkčnim EGR případně nějaké vlastnosti, podle kterých bych mohl poznat, že se skutečně jedná o závadu ventilu a ne jen signálu?

kure
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure » 20 bře 2016, 19:16

Ahoj, sice trochu pozdě, ale na mojí atře 2.0 di byla vadná vakuová pumpa, vložil jsem do podtlakové soustavy měřák do -1bar a při určitých otáčkách klesal v soustavě podtlak až na 0.2 bar. V tom se rozsvítila kontrolka motoru. Vyměnil jsem vakuovou pumpu a od té doby, klídek, dokonce to jede i líp :-)

skipinrr

Příspěvek od skipinrr » 26 dub 2018, 15:13

mam stejny proplem P0400 tet novy egr, nova vaha vzduchu,nove hadcky vsechny,nove ovladaci ventyly, nova vakuova pumpa, klapky vycisteny vc novych tesneni, novy snimac na klapce a stale na volnobech a v nizkych otackach skoci chyba a autu se moc nechce tahnout po chvili zhasne a zase jede normalne uz nevim co vyzkouset :evil: dik za rady

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 26 dub 2018, 16:17

A- zkus to psát na klávesnici, tohle luštění .... no raději bez dalšího komentáře.
B- o jaký jde motor?
C- odkud jsi?
D- z čeho jsi vyluštil P0400? Z opcomu nebo Delphy nebo něčeho jiného?
E- nový díl se nerovná dobrý díl, hlavně nastávají i problémy, když to někdo opisuje z dílů z auta, co už kdysi někdo vyměnil za díl, co tam nepatří.
F- snímač na klapce, to máš VC Y22DTR?
E- to hlavní, než jsi začal s velenákupem všeho, cos popsal, nebylo třeba něco vyzkoušet? Kolik dává vývěva, jak je na tom váha vzduchu, co ventily, jestli regulují, jaký je podtlak za nimi....
Tohle jsou jednoduché závady, ale musíš ten motor znát.
No a pak jsou zásadní data, chceš radu, vyměnil jsi půl auta, ono pořád nic. Viděl někdo data z diagnostiky? Zkusil se nějaký output test?

skipinrr

Příspěvek od skipinrr » 26 dub 2018, 16:23

Za text se omlouvám píšu z telefonu diagnostiku mi dělal kamarád má originální Opel ale tip neznám zjistím motor 2.2 dti Frontera 1999 mneni se to tak nějak postupně ale žádné detailní měření se nedělalo jinak jsem z Olomouce

skipinrr

Příspěvek od skipinrr » 26 dub 2018, 16:30

Diagnostika op COM Píše p0400 kritická systémová chyba 1 a dily se kupovaly podle vinka a to čidlo podle čísla na původním čidle

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 26 dub 2018, 20:54

No vida, v princip je to moc velký průtok spalin přes EGR. Příčin je hodně, ale je to řešitelné. Jestli na nic nepřijdete, chtělo by se ti doskákat do Ostravy, tak to můžu skouknout.

Odpovědět