kecá čidlo teploty nebo je vadný termostat???
Re: kecá čidlo teploty nebo je vadný termostat???
Taky si říkám,že je tam něco špatně.Ale nevím co.
Je jedno jak jedu daleko,z práce jezdím 25km ale jak je mráz a já pustim topení na plno tak to neohřeju ani za těch 25km.Jezdím na plyn a stalo se mi když bylo -18 stupňů že mi to ani do toho plynu nepřeplo jak to bylo studený.Naprosto to nechápu.Chladič sem měl zakrytej uplně celej a bez efektu.Řešil jsem to tak že jsem jezdil absolutně bez topení.To pak rafička vylezla na svých 85-90 stupňů a pohoda.Mám tam asi nějakej strašně výkonej radiátor topení kterej uchladí uplně všechno,jinak si to nedovedu vysvětlit.Teď čekám na mrazy a jsem zvědavej jak to bude letos.
Je jedno jak jedu daleko,z práce jezdím 25km ale jak je mráz a já pustim topení na plno tak to neohřeju ani za těch 25km.Jezdím na plyn a stalo se mi když bylo -18 stupňů že mi to ani do toho plynu nepřeplo jak to bylo studený.Naprosto to nechápu.Chladič sem měl zakrytej uplně celej a bez efektu.Řešil jsem to tak že jsem jezdil absolutně bez topení.To pak rafička vylezla na svých 85-90 stupňů a pohoda.Mám tam asi nějakej strašně výkonej radiátor topení kterej uchladí uplně všechno,jinak si to nedovedu vysvětlit.Teď čekám na mrazy a jsem zvědavej jak to bude letos.
Zafira 1,8 16V 92kW Z18XE
- Reklama
Chcem sa len spytat. Ty mas ventil na kureni? (Tak ako bol dakedy na S120) Podla mna to cez radiator ide stale, len kurenie ovladas klapkami.
nechej prohřát motor a potom jeď, pokud trochu klesne ručička je
to OK, pokud se hne zs roh, vypadá to na termostat, a máš dost kapaliny
(zavzdušněnní).
to OK, pokud se hne zs roh, vypadá to na termostat, a máš dost kapaliny
(zavzdušněnní).
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
paani, aku znacku termostatu pre moju Astru X14XE odporucate?
Uz som tam mal QH, potom tusim ze FEBi aa teraz uplny hnoj - FACET..
uz ma to nebavi menit kazdy rok - dva....
Co hovorite na znacku Wahler? Mozem ho mat z Kelly za 43€
V Opli chcu za GM 108€
Uz som tam mal QH, potom tusim ze FEBi aa teraz uplny hnoj - FACET..
uz ma to nebavi menit kazdy rok - dva....
Co hovorite na znacku Wahler? Mozem ho mat z Kelly za 43€
V Opli chcu za GM 108€
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Ja mám podobné skúsenosti. Ručička teplomeru sa pohne asi po cca 10-15km, ale teplý vzduch mi fúka už po cca 5km. A tiež si niesom istý , že či to je normálne správanie. Ešte ktomu mám nový chladič a aj dostatok kvapaliny v systéme.
Opel astra G 3dv. rv.1999 X16XEL (edícia 100) 142 000km k 16,6,2013
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
WAHLER, nebo VEMO
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Dal som origo GM, som zatial spokojny..
Dufam ze to bol posledny termostat v tejto astre..
Dufam ze to bol posledny termostat v tejto astre..
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
je to normální, teploměr teplotu 50 stupnů neukáže,(termostat je zavřený)Huniak píše:Ja mám podobné skúsenosti.
ale už topí a zároveň i chladí kapalinu
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
JJ mám stejnou zkušenost jak píše Spermin, 5 min. a už auto topí že sundavám bundu, ale na teploměru je stále 0-50
Mobil : 602318645
Můžete mě někdo ujistit, že čidlo teploty motoru je hned pod škrtící klapkou, modrá svorkovnice? Ještě jsem koukal, že se prodávají dva tipy, pro mě je ten se svorkovnicí, že ?
Astra 1.6xsr combi 55kw 98
- vasekpetr1
Předpokládám, že máš na mysli modrý konektor - ano, ten je pro tento motor X16SZR.jackhb píše:Můžete mě někdo ujistit, že čidlo teploty motoru je hned pod škrtící klapkou, modrá svorkovnice? Ještě jsem koukal, že se prodávají dva tipy, pro mě je ten se svorkovnicí, že ?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Já mám stejný problém. Ručička teploměru se ani po 60 km nehla. Když stojím a točím to bez topení na 2000 ot./ min tak se ručička pohne jakmile se rozjedu ručička letí na nulu. Termostat sem měnil a jím to určitě není. Zkoušel sem i držet ruku na chladiči a až se moror ohřál tak pak i chladič. Budu měnit čidlo sem si skoro jistej, že to je jím. Už ho mám doma, kam se dostanu v pátek pak dám vědět jak to dopadlo
Astra G X16XEL (1999)
Mám dotaz na zkušene.Já mám opačny problém auto krasně hřeje po cca 7km teplota vystoupa po delši jizdě na těch cca 85-87°C(podle teploměru),ale jakmile zastavime na 5min. a dýl a nebo jedeme v koloně cca 20-30km/h tak teplota klesa dolu (k cca 60°C).Bude taky v prde.i termostat?
edit:zapoměl sem napsat jedná se o motor 2.0DTI 74kw(ještě že sem si vzpoměl,jinak by mě marťásek sprdl )
edit:zapoměl sem napsat jedná se o motor 2.0DTI 74kw(ještě že sem si vzpoměl,jinak by mě marťásek sprdl )
Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci,
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
[color=#BF0000]naučit se žít na zemi jako lidé.[/color]
[color=#0000BF]George Bernard Shaw[/color]
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
Nikdo neví
Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci,
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
Zjištění mám takový, že až asi po 40 km jízdy s novým čidlem rafička začala stoupat (říkal sem si, že to asi není možný ale možná tam byl ještě vzduch u čidla) ale nakonec vysotupala a snad už to příště zvládne hned. Ale divil sem se, že v jednu chvíli, když sem přidal plyn, tak ručička poklesla a když sem ubral tak povyskočila, sice jen kousek ale stejně mi to přišlo podivné. Snad už se to konečně vzpamatuje uvidím.
Astra G X16XEL (1999)