Igelit ve dveřích
Igelit ve dveřích
Teď se na toto téma narazilo v topicu Gorbovy Zafiry, ale nechci mu to tam plnit dotazy mimo téma tak sem založil nový topic. Igelit ve předních dveřích má nějakou funkci kromě utlumení vlhkosti? Myslím tím třeba vliv na funkci bočních airbagů, jak jsem už párkrát četl? Boční airbag je myšleno ten ve předních sedadlech, že ano?
Jelikož mi něco drnčí ve dveřích u řidiče a mám strach to rozebrat abych tam něco nepo** a nebo abych nedostal ranu od pytle.
Jelikož mi něco drnčí ve dveřích u řidiče a mám strach to rozebrat abych tam něco nepo** a nebo abych nedostal ranu od pytle.
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
- Reklama
Re: Igelit ve dveřích
Tu sa naskyta otazka:Je mozne,ked som tam mal sedacky bez bagu a dal som tam sedacky s bagem,ze mi budu fungovat airbagy bocne?Teda neviem ci mam tam ten snimac vo dverach,ale ten igelit tam mam.
na 99% tam nemas cidla vo dverach, to su uplne ine kablovke zvazky, dalej by si musel tie airbagy zapojit pod sedackou ak mas kabelaz a takisto by si musel vymenit RJ airbagov na 4 bagy
Já myslím že igelit tam maj všechny auta. Ne jen Opely.
OPEL ZAFIRA 1.8 16v 85kw - rok 2000 X18XE1
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
https://picasaweb.google.com/106136654297466934849/Zafira
Jsou jen dva druhy aut - Opel Zafira a ty ostatní
a co mi bolo povedane, tak je tam len ako izolacia proti vlhkosti
Já žiju v iluzi, že právě ta fólie musí být řádně napnutá, bez děr ( ale ty tam stejně jsou na průchodech táhla kliky), aby bylo možné zjistit náraz z boku.
Že je i proti vodě, to je podružné.
Že je i proti vodě, to je podružné.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Jedním kostruktérem mi bylo řečeno, že je to kvuli airbagu, tedy bočnímu nárazu. Mě se to fakt nezdá, je to děravé - otvory na kliky atd. pak díry dole ve dveřích, díry na cvoky na boční lišty.
kloním se k názoru, že je to kvuli vlhkosi a prachu.
kloním se k názoru, že je to kvuli vlhkosi a prachu.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
na bocny naraz je v spodnej casti taka biela krabicka... tam je to cidlo... ten igelit stym vobec nesuvisi...
No mě se to taky nezdá a pokud je tam i nějaká krabička - čidlo. Tak to by mělo stačit ne? Protože pokud je ten igelit stejně dírovanej tak ním ten tlak projde.. Nehledě na to že ten igelit má opravdu každý auto i když o bočních airbecích nemohlo ani tušit např.: Favorit
tie diery su tam od vyroby, na tiahlo od kluky a cvoky na tapec... to fakt ziadny tlak nemera
Takže rozebrat bez obav
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
ten igelit je tam důležitý, snímač bočního nárazu, který je ve spodní straně dveří reaguje na zvýšení tlaku vzduchu při bočním nárazu, takže pokud se nepřilepí zpátky, nebude fungovat na 100%
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
o tom ziadna igelit prilepit treba... ale tym ze ho clovek da dolu sa nic nestane, airbag to neaktivuje
jj to je jasný že se musí přilepit zpět, šlo mi o to že když ho sundám abych něco nepo..
Kdyz ho sundas nic se nestane. Jen ho tam pak uz asi nevratis, nám se to nepodarilo sundat nejak hezky. Tak jsme koupili igelitovou folii v zelezarstvi a kvalitni oboustrannou paskou ji tam nalepili. pak jsme vysunovacim nozem obrizli obrys, diry na tahla, kliky atd a snad v pohode
Opel Astra Caravan G 1.7 TD 1999