Klimatizace - nejde
Klimatizace - nejde
Chci se zeptat,mám opel zafira 1.6, svítí mi kontrolka chlazení, ale motor se nepřehřívá, oba větráky se točí a klimatizace v pořádku chladí. Nevíte čím by to mohlo být?
- Reklama
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klimatizace - nejde
zkus navštívit pana DIAGNOSTIKU příčin může být....
např. uveď jestli ti svíti hned po startu nebo až během jízdy, nebo se ti rozsvítí když zapneš klimu, atd...chyba bývá v tom, že jak máš zespod pod blatníkem předním ŘJ chlazení, tak tam bývá vody, celý to tam koroduje..atd.
např. uveď jestli ti svíti hned po startu nebo až během jízdy, nebo se ti rozsvítí když zapneš klimu, atd...chyba bývá v tom, že jak máš zespod pod blatníkem předním ŘJ chlazení, tak tam bývá vody, celý to tam koroduje..atd.
Dík, to vím že diagnostiku,akorát myslím jestli je to nutné hned nebo jestli to ještě nějakou dobu vydrží když to jiný problém nedělá a všechno funguje. Kontrolka svítí od nastartování pořád...
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
ještě se podívej jestli máš v motorovém prostoru všechny velké pojistky OK a mrkni na tu jednotku spod auta co je...dvě platové krytky..šroubováka odděláš......no a jestli to vadí nebo nevadí...toť otázka
Tu klimatizaci stejně nějak nepoužívám, myslíš že to může poškodit i něco jinýho nebo jen tu klímu?
A uvidím na tý jednotce něco? Jak poznám jestli je v háji nebo ne... Moc se v tom nevyznám...
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
No já měl např.zkorodované kontakty...a jeden dokonce vypadnutý..jelikož neměl zač držet....no a bývá tam voda....tak uvidíš a když nic neuvidíš a pojistky OK tak pak jedině ta diag ale když ti svítí kontrolka odprvopočátku co nastartuješ..tak bych já to viděl na okruh chlazení motoru!
Kontrolka chlazení je společná kontrolka pro okruh klimy a chlazení motoru
Kontrolka chlazení je společná kontrolka pro okruh klimy a chlazení motoru
No a nepřehřívalo by se auto? Kdyby šlo o chlazení motoru? Zezačátku svítila jen tak trošku, že to ani skoro nešlo vidět a třeba po deseti minutách zhasla, teď už svítí pořád.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak to musíš vidět na budíku, jestli se přehřívá nebo ne????jestli tam máš ok stupně do 90st...tak se nepřehřívá...
To vím, proto se ptám jestli by se nepřehřívalo kdyby to bylo chlazení. Protože se nepřehřívá tak mi přišlo že to musí být ta klíma.
No tak jinak díky za rady
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Když to zkusíš na diagnostice a nebude to ani komikovat,tak velká pravděpodobnost,že se ti do jednotky dostala voda a je tak nějak KO.Jednotka chlazení je vlevo po směru jízdy vpředu v nárazníku.
zdar dneska jsem si to pelášil po dálnici a měl puštěnou klimu při jízdě do kopce se mi teplota vyšplhala skoro na 100 stupnu pak se rozsvítila kontrolka ele.motoru (ten chladič s hvězdičkou ) tak jsem klimu vypnul kontrolka zhasla po cestě zpátky jsem zkusil zapnout klimu a opět se mi rozsvítila kontrolka tak se ptám jestli se stím někdo nesetkal než pojedu na diagnostiku díky
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Viděl bych to na závadu sahar chladiče.