Pomoc s hifi i elektro atd...
Re: Pomoc s hifi i elektro atd...
No tak je z čeho vybírat . Nevím jestli dát přednost většímu rozsahu v kmitočtech nebo raději účinnosti v dB. Hodnoty jsou sice podobné ale kdo ví jestli ten rozdíl bude vůbec znát. Ty spodky 35HZ bych možná ještě slyšel ale vzhledem k věku 47.let ty výšky 20 - 35KHz už asi stejně neuslyším. co myslíš Štrádo. Nebo dát přednost výkonu, tam už jsou rozdíly větší, vzhledem k výkonu rádia 4x100 což beru jak je známo s rezervou ale tlačí to jako hrom a těch 60Watt tam asi bude.
Jo a ještě se chci zeptat? Ty výhybky v originálech opel jsou taky nebo nejsou. U těch Pioneeru co se vymění přímo bez redukčních kroužků ty výhybky nejsou využijí se asi ty původní a u těch dalších typů jsou tak se asi musí někde připevnit nebo se vymění za stávající? Nechci odlepovat ze dveří tu fólii ohledně erbegu. Dělají ty výhybky velký rozdíl?
Jo a ještě se chci zeptat? Ty výhybky v originálech opel jsou taky nebo nejsou. U těch Pioneeru co se vymění přímo bez redukčních kroužků ty výhybky nejsou využijí se asi ty původní a u těch dalších typů jsou tak se asi musí někde připevnit nebo se vymění za stávající? Nechci odlepovat ze dveří tu fólii ohledně erbegu. Dělají ty výhybky velký rozdíl?
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
- Reklama
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Ty pioneery vyhybku nemaj,stejně tak ani original repra v astře,pásma u nich jsou jen odfiltrované kondíkem.dB je akustický tlak,čím větší dB,tím hlubší a silnější bassy.Na Hz bych nehledět,zda maj vyšší než si myslíš,že uslyšíš,jde o pásmo kvality zvuku.Ty vyhybky tam nejsou pro srandu,jsou tam důležité kvůli kvalitě zvuku a aby daný reproduktor hrál v daném pásmu Hz,tak jak má a aby reproduktor nekazil zvuk Hz,který nezvládne(chrčení,pištění atd),výrobce tu vyhybku navrhne přesně k reprům,ke ketrým je dodává a ani neni dobré je prohozovat k jiným reprům,je to od něj přímo naladěné k nim!Já bych volil něco z té druhé varianty,než ty pioneery!Jinak tu vyhybku schováš někam do výplně dveří,kluci to tu už dělali a v poho,výpln je profilovaná a místa by mělo být dostatek,popřípadě tomu dopomůžeš nějakou modifikací jinak ta folie se dá odlepit bez poničení a zpět pak přichytit třebas silikonem,je tam jen kvůli vlhkosti a vodě,aby ti od okýnka neteklo na ten tapec!Pytel máš z boku v sedačce a čidlo tuším někde ve sloupku či práhu....
jinak těm 100W nevěř ani náhodou!Rádio je méněkvalitní značky a ten výkon tam nikdy nebude.Třebas můj pioneer má 4*50W max a z toho 27W RMS(čistý hudební výkon) Takže to tvoje rádio bude mít maximálně podobně,spíš míň.Kolik má to rádio na sobě pojistku?Kdyby mělo 100W,tak kam by tam dali ten chladič koncových stupňů,leda by tam dali větráček k němu ještě a pojistka by byla cca 25A na něm a ty trapný drátečky co jsou v autech natažené pro živení rádií by se asi pěkně pekly.Já mám 10A a auto má i samostatně nebo s něčím odjištěné napájení k rádiu tuším 7,5A pojistkou.....
jinak těm 100W nevěř ani náhodou!Rádio je méněkvalitní značky a ten výkon tam nikdy nebude.Třebas můj pioneer má 4*50W max a z toho 27W RMS(čistý hudební výkon) Takže to tvoje rádio bude mít maximálně podobně,spíš míň.Kolik má to rádio na sobě pojistku?Kdyby mělo 100W,tak kam by tam dali ten chladič koncových stupňů,leda by tam dali větráček k němu ještě a pojistka by byla cca 25A na něm a ty trapný drátečky co jsou v autech natažené pro živení rádií by se asi pěkně pekly.Já mám 10A a auto má i samostatně nebo s něčím odjištěné napájení k rádiu tuším 7,5A pojistkou.....
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Jo jo, pojistka tam je 15A a chladič je celý zadní panel, žebrovaný asi hliník.
Tak rozhodnuto, beru tu tvou doporučenou druhou variantu s těmi výhybkami aby to stálo už za to ta práce. Potom napíšu jak to hraje a jestli bude málo bassů tak pořešíme subwoofer ale asi ten subwoof koupím hned když už je na rádiu ten výstup. Musí být ale aktivní takže jdu objednávat ten zbytek a vybírat subwoof.
Tak rozhodnuto, beru tu tvou doporučenou druhou variantu s těmi výhybkami aby to stálo už za to ta práce. Potom napíšu jak to hraje a jestli bude málo bassů tak pořešíme subwoofer ale asi ten subwoof koupím hned když už je na rádiu ten výstup. Musí být ale aktivní takže jdu objednávat ten zbytek a vybírat subwoof.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
jj,objednávej... ten Woofřík je na tobě,vyber si dle tvého gusta a cenové relace,každopádně aktivní jo!Pak dej vědět,jak jsi spokojen,až to zabuduješ....
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Tak jsem studoval ty subwoofry a zase guláš v hlavě. Snad si asi koupím zesilovač zvlášť a repro. No ještě uvidím. Omrknu jiné stránky. Tak zatím díky.
K samostatnému repráku subwooferu musí být i nějaká aktivní nebo pasivní výhybka a potom teprve zesák?
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Hele,i ty repra si můžeš najít ve zboží levněji,než na této stránce jak jsem ti dal odkaz.Jinak woofer si kup aktivní,když tomu moc neholduješ,bude to nej volba,páč zer,reproš a i objem bedny bude vše slazeno od výrobce,než když si koupíš nevidomky nějakej reproš v bedně a zes zvlášt.... Pokud tedy nechceš výkonější woofer.
Takovej střed po mini woofru za dobrý groš....
http://www.gsmtelefony.cz/index.php?cat=0&idx=62180
na a třebas mini,co jsem nedávno sehnal starší za dobrý groš a jsem spokojen,příjemně mi doladí hluboké bassy,je to sice nějaká no name značka,ale šlape slušně...
http://www.zlatydul.cz/obchod/audio-1/a ... -400w.html
ještě jedna ukázka pidi woofru,myslím,že od těchto pidi woofrů se nedá čekat žádný zázrak,ale kdo si chce jen doladit a zvýraznit bassy je toto nejlepší a nejlevnější cesta,k napájení stačí slabé kabely o průřezu 4mm,takže se protáhnou všude,nezabere to žádné místo v kufru a pohoda.Dělaj i jiné tvary bedýnek,né jen válcové tuby,ale i kostky atd atd,prostě aby se to vešlo všude a dokonce i pod sedačky dělaj woofry....
http://www.gme.cz/cz/-p642-155.html
Takovej střed po mini woofru za dobrý groš....
http://www.gsmtelefony.cz/index.php?cat=0&idx=62180
na a třebas mini,co jsem nedávno sehnal starší za dobrý groš a jsem spokojen,příjemně mi doladí hluboké bassy,je to sice nějaká no name značka,ale šlape slušně...
http://www.zlatydul.cz/obchod/audio-1/a ... -400w.html
ještě jedna ukázka pidi woofru,myslím,že od těchto pidi woofrů se nedá čekat žádný zázrak,ale kdo si chce jen doladit a zvýraznit bassy je toto nejlepší a nejlevnější cesta,k napájení stačí slabé kabely o průřezu 4mm,takže se protáhnou všude,nezabere to žádné místo v kufru a pohoda.Dělaj i jiné tvary bedýnek,né jen válcové tuby,ale i kostky atd atd,prostě aby se to vešlo všude a dokonce i pod sedačky dělaj woofry....
http://www.gme.cz/cz/-p642-155.html
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Zdravím,
možná se budu ptát úplně blbě, ale jen bych chtěl vědět názor...
Chci vyměnit přední repro, protože hodně chrastí... rádio bude zůstávat origo (je to tuším Car 300 či 400 - 40W, ještě kazeťák - jedná se o rodinný vůz, takže nepotřebujeme žádnou diskotéku a bude sloužit hlavně na rádio).
Našel jsem si tyhle repro http://aukro.cz/sony-xplod-astra-corsa- ... 94957.html což mi připadá jako rozumný kompromis ceny/kvality. Co myslíte? Nebo se mám podívat po něčem jiném?
Předem díky za radu
možná se budu ptát úplně blbě, ale jen bych chtěl vědět názor...
Chci vyměnit přední repro, protože hodně chrastí... rádio bude zůstávat origo (je to tuším Car 300 či 400 - 40W, ještě kazeťák - jedná se o rodinný vůz, takže nepotřebujeme žádnou diskotéku a bude sloužit hlavně na rádio).
Našel jsem si tyhle repro http://aukro.cz/sony-xplod-astra-corsa- ... 94957.html což mi připadá jako rozumný kompromis ceny/kvality. Co myslíte? Nebo se mám podívat po něčem jiném?
Předem díky za radu
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že budou velice stačit pro účel,co tu popisuješ.Ty origo odpojit,demontovat a k těmto pak připojit ten výškový reproduktor stávající co je ve sloupku u zrcátka....
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
já právě výškáče vůbec nemám.. je tam jen místo na ně, ale nejsou tam.. je to verze "clasic II" - tzn. hodně ochuzená ;o)))
takže se ještě zeptám (možná blbě - autohifi jde trochu mimo mě) když k těmto přidám výhybku a natáhnu dráty, tak půjdou přidělat ještě výškáče ? nebo mám rovnou koupit komponenty?
takže se ještě zeptám (možná blbě - autohifi jde trochu mimo mě) když k těmto přidám výhybku a natáhnu dráty, tak půjdou přidělat ještě výškáče ? nebo mám rovnou koupit komponenty?
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
toto jsou koaxiální reproduktory,ty už vyhybku nepotřebujou,maj samy od výroby jistým způsobem oddělené pásma pro výšku a ten středobass,takže vyhybkou bys to spíš pokazil,pokud ti nějak nejde o kvalitu hudby,ale jen aby tam něco hrálo do určité meze dobře,dokup výsky,který maj vlastní vyhybku a připoj to k nim,ale bude to trochu prasárnička,spíš když sečteš cenu těchto koaxiálů a popř přičtuš cenu výšek,které bys tam eventuelně chtěl taky pro lepší ozvučení a né jen,aby ti něco hrálo jen za spodu dveří,tak kolem 1500,- se daj koupit už slušné komponentní repra a pro požadovaný poslech velice dostačující...,takže spíš bych volil druhou variantu
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Trochu LAMA dotaz, ale jsem už bezradnej...
Radio Clarion na CD/MP3, stáří 2 roky, celou dobu fachá bez problému. Před týdnem vyndána baterka, poté vrácena nabitá baterka zpátky. Radio od té doby MLČÍ. Nerozsvítí se, nereaguje, nic.
Myslel jsem, jestli se třeba nezablokovalo a nechce kod (kterej nemam ), ale jak bych kod teoreticky zadal, když se radio ani nezapne...
Jinak - pojistky OK, kontakty OK...
Proměřit neumím a nemam čim
Ještě upřesním, je to v autě Hyundai...
Vim, že je to hodně obecnej dotaz, ale zajímalo by mě, co o tom soudíte
Radio Clarion na CD/MP3, stáří 2 roky, celou dobu fachá bez problému. Před týdnem vyndána baterka, poté vrácena nabitá baterka zpátky. Radio od té doby MLČÍ. Nerozsvítí se, nereaguje, nic.
Myslel jsem, jestli se třeba nezablokovalo a nechce kod (kterej nemam ), ale jak bych kod teoreticky zadal, když se radio ani nezapne...
Jinak - pojistky OK, kontakty OK...
Proměřit neumím a nemam čim
Ještě upřesním, je to v autě Hyundai...
Vim, že je to hodně obecnej dotaz, ale zajímalo by mě, co o tom soudíte
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
zkus rádio v jinym autě
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je krajní varianta
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
nejjednoduší
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
PRODEJ moje coupe Z22SE