Caute chci se zeptat mam problem s olejem objevuje se mi kapka na olejove vane uz je nova gumicka kolem cidla a pretesnena olejova vana a porad se tam objevuje kapka oleje a mechanik mi rekl ze to netece pres gufero na klice ale ze jsou v motoru nejake dva pasky silikonove a ze to asi tece pres ne ale nema to vliv na zadnou funkci motoru ale ta oprava by stala ranec ze by musel odstrojit cely motor a sundat rozvody coz se mi moc nezda nemate s tim nekdo skusenost? Diky
Jestli je to ze strany rozvodů,tak ti teče těsnění olejové pumpy a to musí rozvody a vana dolů,pak olejové čerpadlo a dává se tam kovové těsnění.Jestliže má rozv.řemen najeto nad 2000km,tak se má dát automaticky nový.
Uprimne nevim, jestli bych do oleje pridaval neco co ti muze zp*asit cely system. Tomu bych se radsi vyhnul. Ty utesnovaci sracicky bych volil jako posledni moznost.
Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100
Mám asi stejný problém. Pod auto v garáži jsem dal papír a ukápnou asi 2 kapky za týden. Na STK si toho technik samozřejmě všimnul, ale zatím to neřeším. Myslím, že to zatím není moc. Odkud to prolíná však nevím.
pro HerryCZ
nevím co by se mělo zprasit, když je to běžně prodávaný přípravek.
a pokud chce mít záruku, může si to nechat aplikovat v servisu. Potom bych to já volil jako první krok postupu.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
Mno bezne se dnes prodava kde co. Nicmene sypat/lit neco nekam, kdyz to tam primarne nepatri, tak jak rikam jako posledni moznost proc ne.
Opel Zafira 1,8 92kW (Z18XE) 2000 Edition-Obyvak na uteku
Skoda 100 (722)-Muj stary dobry verny pritel na ktereho nedam dopustit
Skoda Fabia Combi 1,4MPi-S ni uz to neni tak squleee jako s S100