Zkušeností majitelů Zafiry aneb mám ji koupit?
-
Zkušeností majitelů Zafiry aneb mám ji koupit?
Potřebujeme větší auto a v mém hledáčku se chytla i Zafira. Vlastně jediné MPV k různým alternativám kombi, protože jiné soudobé se mi nelíbí. Na nákup máme 100000 Kč. Vyhlídl sem si jednu konkrétní konfigurace:
r.v. 2000
1.8 16V, 92 kW
najeto poctivých 128000 (ověřeno)
6 x airbag, ABS, alarm, alarm s dálkovým ovládáním, autorádio, … boční airbagy, CD přehrávač, centrální mazání, centrální zamykání, dálkově ovládané centrální zamykání, dělená zadní sedadla, el. ovládání oken, el. ovládání zrcátek, imobilizér, kódování skel, litá kola, manuální klimatizace, manuální převodovka, multifunkční volant, nastavitelná sedadla, nastavitelný volant, otáčkoměr, pevná střecha, plní EURO III, podélný posuv sedadel, posilovač řízení, protiprokluzový systém kol (ASR), příprava pro telefon, repro, senzor stěračů, tónovaná skla, venkovní teploměr, vnitřní teploměr, vyhřívaná zrcátka, výsuvné opěrky hlav, výškově nastavitelná sedadla, zadní stěrač
vůz vyzuelně vypdá velmi pěkně a zachovale, ale četl jsem o Zafirách dost kritiky. Proto by mě zajímaly skutečné zkušenosti majitélů tohoto vozu, zdali je to se spolehlivostí opravdu tak špatné, jak se uvádí (i když zrovna tento motor je vyjma vyšší spotřeby a krátkého intervalu rozvodů celkem chválen). Jde mi o vůz jako celek.
Jinak krátký interval rozvodů mě příliš netrápí, protože najedeme cca 10000km ročně, takže žádné přemáhání vozu nebude.
Díky moc všem za postřehy.
r.v. 2000
1.8 16V, 92 kW
najeto poctivých 128000 (ověřeno)
6 x airbag, ABS, alarm, alarm s dálkovým ovládáním, autorádio, … boční airbagy, CD přehrávač, centrální mazání, centrální zamykání, dálkově ovládané centrální zamykání, dělená zadní sedadla, el. ovládání oken, el. ovládání zrcátek, imobilizér, kódování skel, litá kola, manuální klimatizace, manuální převodovka, multifunkční volant, nastavitelná sedadla, nastavitelný volant, otáčkoměr, pevná střecha, plní EURO III, podélný posuv sedadel, posilovač řízení, protiprokluzový systém kol (ASR), příprava pro telefon, repro, senzor stěračů, tónovaná skla, venkovní teploměr, vnitřní teploměr, vyhřívaná zrcátka, výsuvné opěrky hlav, výškově nastavitelná sedadla, zadní stěrač
vůz vyzuelně vypdá velmi pěkně a zachovale, ale četl jsem o Zafirách dost kritiky. Proto by mě zajímaly skutečné zkušenosti majitélů tohoto vozu, zdali je to se spolehlivostí opravdu tak špatné, jak se uvádí (i když zrovna tento motor je vyjma vyšší spotřeby a krátkého intervalu rozvodů celkem chválen). Jde mi o vůz jako celek.
Jinak krátký interval rozvodů mě příliš netrápí, protože najedeme cca 10000km ročně, takže žádné přemáhání vozu nebude.
Díky moc všem za postřehy.
- Reklama
Re: Zkušeností majitelů Zafiry aneb mám ji koupit?
odkaz nemáš ?:)
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
kromě těch senzorů na stěrače což fakt nevím zda to zafiri toho to r.v měli bych neváhal mám sice disela 2.0 dti ,ale celkově auto pro rodinu ideál velkej kufr pohodlí všude ranec místa spolehlivost zatím mě nikde nenechala ,ale je to kus od kusu na drobný věci jako ,olej ,filtri atd,musíš bejt připravenej tak jako u každýho auta jinak pro rodinu fakt dobrá volba
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
-
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jak píše dada77, já mám 1.8 16V, ale s tím novějším motorem, ten Tvůj by měl 85 kW, můj má 92 kW, ale to není tak hrozný rozdíl, nevím co myslíš krátkým intervalem výměny rozvodů, u těchto motorů je interval výměny stanovený na 60.000 km, otázkou je, jestli byly při těch 120t km měněny , výbavu to má slušnou, pár věcí by se tam ještě dalo dodělat (modul denního svícení, dojezd oken pomocí DO . . . .) a pokud se s ní vejdete do těch 100.000,- Kč, tak bych do toho šel, pro rodinu je to auto jak dělané
edit: než jsem to napsal, tak jsi sem dal odkaz a vidím, že je to r.v. 2001 a s tím novějším motorem, takže ty kecy o motoru přeskoč , vem to až od rozvodů
edit: než jsem to napsal, tak jsi sem dal odkaz a vidím, že je to r.v. 2001 a s tím novějším motorem, takže ty kecy o motoru přeskoč , vem to až od rozvodů
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tahkle z toho inzerátu vypadá pěkně a zachovale, ale stálo by za to ji nechat napíchnout diagnostikou, což by Ti měl bazar umožnit (teda jestli za něco stojí a nejsou to nějací podvodníci)
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
-
díky moc, a jak jsi na to se spotřebou a co spolehlivost?
Zafira je super kára.Já osobně ji nemám dlouho takže co se týče spolehlivosti nemůžu moc radit ale místa je v tom fakt hodně.Mám stejnej motor 1.8 92kW a jede to moc pěkně.Jen tý průměrný spotřebě jak tam píšou bych moc nevěřil. Myslím že to bude o kousek víc.
Zafira 1,8 16V 92kW Z18XE
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
spotřeba se hýbe od 6,0l/100km do 9,5l/100km, za 6,0 jsem to jel do Chorvatska a zpět, a těch 9,5 mám teď přes zimu kdy jezdím hlavně město, po dálnici si to veme 8,4 a pokud jedeš nějakou delší štreku po okreskách tak 7-7,5, na 1.8 to není nejhorší, výkon ten motor má, když potřebuješ předjet, tak předjedeš v pohodě a nějaký mlaďoch Tě taky hned tak nena**re , já jsem s ním spokojený
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Tomino OPC
- Kontaktovat uživatele:
Jezdím již druhý rok se zafčou a zatím spolehlivá. Koukal jsem na recenzi a fota v inzerátu a nebál bych se jí
[size=80][b][color=#0000BF]Zafira OPC - Opravdu Perfect Car[/color][/b][/size]
http://www.opelastra.cz
https://www.astra-g.cz
[size=80]Opel Astra F x16szr - minulost
Opel Zafira A z20let - současnost
Octavia III Combi - denní povinnost[/size]
http://www.opelastra.cz
https://www.astra-g.cz
[size=80]Opel Astra F x16szr - minulost
Opel Zafira A z20let - současnost
Octavia III Combi - denní povinnost[/size]
jen bych si prověřil to střešní okno stává se že tam zatýká
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem pred rokem vybiral svoje auto, tak vsude bylo receno, ze 1,8 92kW je nejlepsi volbou v benzinu. U nafty nevim, tu jsem nechtel. Jinak muzu jen doporucit, motor je pruzny, tak akorat. Zadne zavodni zihadlo necekej, ale sportovni jizda neni vyloucena. Jinak zkontroluj, jestli pojedou zadni okna a central (rady se lamou draty ve dverich a to i patych). Dale si zkontroluj nabijeni, protoze altiky mivaji problem kvuli zravem servu. A uplne nejlepsi bude pokud to pichnes na diag.
...pěkná, ale co ta italská serviska, když se tam píše...."země původu Německo?"....
G kombajn X16XEL, edition 2000
- marko100le
mam zirafu takmer 2 roky (dovoz nemecko)a nejaky problem sa vzdy najde ale to s kazdym autom.
Uz ma nacvakanych 205 000 km
a podla recenzii neexistuje idealne auto, kazde ma tie svoje muchy.
zatial som spokojny ,je priestrane ,dobre sa v nom jazdi, dobry rozhlad,aj ti v zadu maju dost miesta, dobra a jednoducha flexibilita sedaciek,necitim sa unaveny aj na dlhych cestach, a aj ked sa zda byt velke dobre sa tym parkuje .
v porovnami s pasatom B5 to ma o polovicu menej capov na prednej naprave(4),ale zase elektrohydraulicke servo cim trpi alternator.
z benzinov je 1.8 16V ten najlepsi (z hladkych bez turba)
Aj na udrzbu je to tak v strede ani lacne ani drahe.
Ja mam diesel tak aj spotreba celkom ujde.
A nezabudni vyskusat vsetko Od klimy cez rezervu,loziska,brzdy az po zadny stierac ozaj vsetko.
Uz ma nacvakanych 205 000 km
a podla recenzii neexistuje idealne auto, kazde ma tie svoje muchy.
zatial som spokojny ,je priestrane ,dobre sa v nom jazdi, dobry rozhlad,aj ti v zadu maju dost miesta, dobra a jednoducha flexibilita sedaciek,necitim sa unaveny aj na dlhych cestach, a aj ked sa zda byt velke dobre sa tym parkuje .
v porovnami s pasatom B5 to ma o polovicu menej capov na prednej naprave(4),ale zase elektrohydraulicke servo cim trpi alternator.
z benzinov je 1.8 16V ten najlepsi (z hladkych bez turba)
Aj na udrzbu je to tak v strede ani lacne ani drahe.
Ja mam diesel tak aj spotreba celkom ujde.
A nezabudni vyskusat vsetko Od klimy cez rezervu,loziska,brzdy az po zadny stierac ozaj vsetko.
Naposledy upravil(a) marko100le dne 31 led 2010, 11:13, celkem upraveno 1 x.
_ _ _ Zafira 2.0 Di 16 V 2000 _ X20DTL _s CHIPOM
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
-
Vidis, te servisky jsem si nevsimnul, ale mam tu okopirovany technicak a ten je nemecky... Ale dobrej namet k pripadnemu dotazu. Diky