![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
noo zatial dik , zas som sa dozvedel nieco viacAstraMan píše:1) Vzduchový filtr:
- Pokud myslíš pouze výměnu do stávajícího boxu, tak ti to trochu vzpruží při vyšších otáčkách, takže na diesel zbytečné.
- Pokud myslíš komplet výměnu za kuželový, tak to Ti neporadím... Údajně je o něco znatelnější tah, ale zároveň se později mohou vyskytnou údajně problémy s váhou vzduchu. Ale to bych teď kecal...
2) Výfuk:
- Zatím většina lidí, co se zaobírá sportovními výfuky, mě řekla že konkrétně z Astry G v diesel zvuk pomocí sportovního tlumiče nedostaneš. Sám jsem tomu nevěřil, ale je to opravdu tak, protože i u mě po výměně origo tlumiče za sportovní se zvuk nedostavil... Ale já mám motor X20DTL, třeba u 1.7 diesel to bude alespoň malinko znát
- V výsledku tedy asi také zbytečné...
3) Chip-Tuning
- Tímto určitě dosáhneš lepšího tahu motoru... Ohledně životnosti, lepší by bylo to dát do známější firmy, co má dobré zkušenosti atd., protože tam budeš mít větší šanci, že Ti to nějakou dobu i vydrží
- Z doslechu vím, že dnešní technologie je mnohem lepší, než dřívější tuning, takže docela dost věcí se vylepšilo ohledně životnosti atd... Ale zde i platí také pravidlo CENA=KVALITA![]()
Takže sečteno podtrženo, pokud máš dost peněz, tak zkus CHIP-TUNING... Pokud ne, tak ostatní je spíše na vzhled
zdarek, mozes mi nieco popisat co sa zmenilo po vymene filtra ??? a mas tiez diesel ????? a co z vyfukom ??? nemas nahodou skusenost ???obadal.rada píše:no ještě k tomu vzduchovému filtru, mám zkušenosti že sportovní filtr je dobré kupovat bud na konkrétní auto v tzv PŘÍMÝ KID SANÍ, nebo UNI ale pozor, jsou 2 druhy, jednorázový, po znežištění se kupuje nový a pratelný, že se opere a je to, je sice dražší ale ušetří se na tom hromada peněz, z těch pratelných jsou nejlepší na světě KN nebo GREEN, potom jsou taky dobré pipercross, nebo BMC ale ty používají formule 1 a jsou vidět třeba u MITSUBISHI EVO, takže dost drahé
já mám KN uni 60 vztup na motoru X20 a je to opravdu lepší
Spotreba sa ti paci? No ja mam tak 6.5 az 7 litrov na 100km co teda podla mna nie je bohviecom1lan píše:ok , teda ako som povedal, neoplati sa do tochto motoru šahaťtak investujem aspom do inych veci ako je nejaky spojlerik alebo kridelko
a nebude ma uspokojovat vykon ale spotreba ta sa mi celkom paci
![]()
![]()
a momentalne jazdim za 25SK
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak to by mě zajímalo, co si to dal za CHIP a jaké hodnoty máš teď oproti původnímfure píše:A teraz jazdi ako octavia, Je to hned citit od 1500 otacok potiahne a aj nieco predbehnem.
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |