ET 45
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
bude to ok, ale budou zalezly skoro jak plechy ty maj ET 49
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Presne tak to bude OK. to kdybys tam chtel dat treba ET -45 tak to by byl orisek
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388
Litá kola – hodnota ET
Litá kola se vyrábějí s různými hodnotami ET tak, aby litá kola správně sedly na nejrůznější auta. ET, neboli zális, udává vzdálenost podélné osy disku od dosedací plochy disku, tedy laicky řečeno „jak moc bude lité kolo (elektron) vylízat z blatníku“. Věřte, že čím je hodnota ET nižší, tím více litá kola (elektrony) budou vylízat ven. Pozor! Ovšem má to svoje meze - např. pro Peugeoty a Citroeny je ta „správná“ hodnota obvykle cca 15-20 (udává se v mm), ale pro Škoda Octavia II kolem 45 mm, neboť vše vychází z konstrukce vozu. Tuto hodnotu lze najít i ve velkém technickém průkazu, kde je uvedena hodnota ET pro originální litá kola - vetšinou pro kola tzv. aftermarketová (tedy tu naše) je možné se od této hodnoty v TP odchýlit bez jakéhokoli rizika, ale v rámci jistých mezí.
Litá kola se vyrábějí s různými hodnotami ET tak, aby litá kola správně sedly na nejrůznější auta. ET, neboli zális, udává vzdálenost podélné osy disku od dosedací plochy disku, tedy laicky řečeno „jak moc bude lité kolo (elektron) vylízat z blatníku“. Věřte, že čím je hodnota ET nižší, tím více litá kola (elektrony) budou vylízat ven. Pozor! Ovšem má to svoje meze - např. pro Peugeoty a Citroeny je ta „správná“ hodnota obvykle cca 15-20 (udává se v mm), ale pro Škoda Octavia II kolem 45 mm, neboť vše vychází z konstrukce vozu. Tuto hodnotu lze najít i ve velkém technickém průkazu, kde je uvedena hodnota ET pro originální litá kola - vetšinou pro kola tzv. aftermarketová (tedy tu naše) je možné se od této hodnoty v TP odchýlit bez jakéhokoli rizika, ale v rámci jistých mezí.
LPG INTERFACE
- james11
- Kontaktovat uživatele:
ET 45 nebo ET 49 to bych neřešil, bude to OKsynologic píše:Talže když ty kola budou odně hluboko, tak se tam dají vrazit ještě podložky, aby trochu " vylezly " ven.
<b>Astra 1,6 16V </b> http://sux.cz/252
-
...ale ak mám predpísané ET49 a vrazím tam ET35, čo sa stane? O koľko mm vysuniem koleso von? Je to vôbec reálne?james11 píše:ET 45 nebo ET 49 to bych neřešil, bude to OKsynologic píše:Talže když ty kola budou odně hluboko, tak se tam dají vrazit ještě podložky, aby trochu " vylezly " ven.
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
-
- Kontaktovat uživatele:
logicky o 14 mm ven.... jestli je to reálné taky záleží na pneu... ale myslím že to je v pohodě..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Et 35 v pohode pokud das disk siroky 6.5" jinak to je pry uz na vytazeni lemu, nevim, nemel jsem tak velky, ja mam ET38 a sirku 6".
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
já mám 16-ky et37 šířka disku 7,5 a lemy mám origo a neškrtám
Hopla hopla hopla koupil jsem si OPLA Astra G 1.8 85kw Sport
Moje ASTRA
Moje ASTRA