Astra G nenaštartuje - X17DTL

Odpovědět
gejza

Astra G nenaštartuje - X17DTL

Příspěvek od gejza » 11 kvě 2006, 14:19

Ahojte všetci. Mám problém s naštartovaním mojej Astry G Caravan r.v.1999. Už sa mi to stalo viackrát, počas jazdy je všetko v poriadku, keď niekde auto odstavím (nákup) a potom ho chcem znova naštartovať, točí, ale nechytí. Vyzerá to ako dodávka paliva. Diagnostika nenašla nič, všetko je OK, vrátane riadiacej jednotky palivového čerpadla. Neviem si s tým rady. Vie niekto pomôcť? Podotýkam, že filter je čistý, nový, upchané potrubie to nie je, všetko vyskúšané. Motor ani len "nebafne".

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 11 kvě 2006, 14:30

přepadový hadičky nebo padá nafta
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

gejza

Příspěvek od gejza » 11 kvě 2006, 14:54

Vojta píše:přepadový hadičky nebo padá nafta
Prepadové hadičky som kupoval minulú zimu, nemajú ani rok. Auto sa chovalo tak, že z času na čas kolísali otáčky, niekedy na voľnobehu zhasol motor, ale šiel naštartovať, vždy. Teraz to už nerobí, ale neviem naštartovať.

Rasto1967

X17DTnestartuje

Příspěvek od Rasto1967 » 12 kvě 2006, 20:27

Skus si prečítať príspevky "Zavzdušnení Astry" o niekoľko riadkov nižšie

gejza

Re: X17DTnestartuje

Příspěvek od gejza » 14 kvě 2006, 19:01

Rasto1967 píše:Skus si prečítať príspevky "Zavzdušnení Astry" o niekoľko riadkov nižšie
Myslím, že to nebude tento problém. Mne sa to chová presne opačne, ak sa motor zahreje, potom už nenaštartujem. Zatiaľ čo keď je studený, chytí bez problémov, ak keď v porovnaní s Octaviou je to bieda. Vyzerá to, akoby som odstrihol palivo, proste točí, po 3-4 sekundách skočí porucha motora na palubovke a nič, ani nebafne. Keď prestanem točiť, porucha motora zhasne. To isté sa opakuje aj keď vytiahnem kľúčik zo zapaľovania a skúšam to znova. Porucha naskočí po dlhšom točení a potom zhasne. Dokonca to nejde načítať ani na počítači - BOSCH (KTS) - žiadna porucha :(

gejza

Re: X17DTnestartuje

Příspěvek od gejza » 17 kvě 2006, 20:20

Bol som v autorizovanom servise, zistili mi poruchu na snímači otáčok palivového čerpadla. Chlapík mi ukázal vnútro čerpadla z dvojlitrovej diesel Astry a takisto poškodený snímač otáčok čerpadla. Snímač je spojený s riadiacou jednotkou vodivým pásikom, niečo ako na displejoch, ktorý sa pravdepodobne zlomil, alebo inak poškodil. Pri zahriatí sa to roztiahne a nesníma - auto prestane ísť alebo nenaštartuje. Zatiaľ som to nemal rozobraté, chcem ísť ešte na diagnostiku čerpadla a riadiacej jednotky čerpadla. Uvidím, čo zistia tam.

Má niekto skúsenosť s takýmto niečím?

Odpovědět