Astra G nenaštartuje - X17DTL
Astra G nenaštartuje - X17DTL
Ahojte všetci. Mám problém s naštartovaním mojej Astry G Caravan r.v.1999. Už sa mi to stalo viackrát, počas jazdy je všetko v poriadku, keď niekde auto odstavím (nákup) a potom ho chcem znova naštartovať, točí, ale nechytí. Vyzerá to ako dodávka paliva. Diagnostika nenašla nič, všetko je OK, vrátane riadiacej jednotky palivového čerpadla. Neviem si s tým rady. Vie niekto pomôcť? Podotýkam, že filter je čistý, nový, upchané potrubie to nie je, všetko vyskúšané. Motor ani len "nebafne".
- Reklama
X17DTnestartuje
Skus si prečítať príspevky "Zavzdušnení Astry" o niekoľko riadkov nižšie
Re: X17DTnestartuje
Myslím, že to nebude tento problém. Mne sa to chová presne opačne, ak sa motor zahreje, potom už nenaštartujem. Zatiaľ čo keď je studený, chytí bez problémov, ak keď v porovnaní s Octaviou je to bieda. Vyzerá to, akoby som odstrihol palivo, proste točí, po 3-4 sekundách skočí porucha motora na palubovke a nič, ani nebafne. Keď prestanem točiť, porucha motora zhasne. To isté sa opakuje aj keď vytiahnem kľúčik zo zapaľovania a skúšam to znova. Porucha naskočí po dlhšom točení a potom zhasne. Dokonca to nejde načítať ani na počítači - BOSCH (KTS) - žiadna poruchaRasto1967 píše:Skus si prečítať príspevky "Zavzdušnení Astry" o niekoľko riadkov nižšie

Re: X17DTnestartuje
Bol som v autorizovanom servise, zistili mi poruchu na snímači otáčok palivového čerpadla. Chlapík mi ukázal vnútro čerpadla z dvojlitrovej diesel Astry a takisto poškodený snímač otáčok čerpadla. Snímač je spojený s riadiacou jednotkou vodivým pásikom, niečo ako na displejoch, ktorý sa pravdepodobne zlomil, alebo inak poškodil. Pri zahriatí sa to roztiahne a nesníma - auto prestane ísť alebo nenaštartuje. Zatiaľ som to nemal rozobraté, chcem ísť ešte na diagnostiku čerpadla a riadiacej jednotky čerpadla. Uvidím, čo zistia tam.
Má niekto skúsenosť s takýmto niečím?
Má niekto skúsenosť s takýmto niečím?