Rucni brzda

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
ANTIMON

Příspěvek od ANTIMON » 29 lis 2007, 20:28

Slawat77 píše:Tak koukam ze nejsem seam :lol: Mam 4x kotouc.A rucni brzdu potrebuju po vyjeti ze dvora,protoze nechavam nastartovane auto,a jdu zavrit vrata.Jinak k parkovani ji nepouzivam vubec.Protse ji zatahnu na 30 vterin,a pak uz se to nekde zasekne.A jinak diky za odpovedi :!:
Jsem stejný případ.Když zavírám vrata,taky stojím z kopce.V únoru mi známý mechoš pročistil lanka.V létě v pohodě,ale první mráz a lanko se kouslo.Protože s autem jezdí i manželka a pro lepší pocit jsem to musel řešit.

Reklama

spermin

Příspěvek od spermin » 29 lis 2007, 20:32

ANTIMON píše:
Slawat77 píše:Tak koukam ze nejsem seam :lol: Mam 4x kotouc.A rucni brzdu potrebuju po vyjeti ze dvora,protoze nechavam nastartovane auto,a jdu zavrit vrata.Jinak k parkovani ji nepouzivam vubec.Protse ji zatahnu na 30 vterin,a pak uz se to nekde zasekne.A jinak diky za odpovedi :!:
Jsem stejný případ.Když zavírám vrata,taky stojím z kopce.V únoru mi známý mechoš pročistil lanka.V létě v pohodě,ale první mráz a lanko se kouslo.Protože s autem jezdí i manželka a pro lepší pocit jsem to musel řešit.
Jestli to dělá jenom v zimě, potom jsou lanka vlhká, také mohou přimrznout čelisti, či destičky
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

Chavron

Příspěvek od Chavron » 30 lis 2007, 12:55

Samzorejme najlepsia pomoc je prevencia, a teda pred zimou premazat ci vymenit lanovody a taktiez vycistit ulozenie dosticiek a celusti. V zime plati nezatahovat rucnu brzdu. Zamrznut jednak moze voda ktora sa tam dostane na mechanizmus, ale vraj sa aj rozdielnymi teplotami vyzraza vlhkost na brzdovych dostickach a dokazu sa primrznut ku kotucu, a to je potom dost problem rozhybat :)

ANTIMON

Příspěvek od ANTIMON » 30 lis 2007, 15:43

spermin píše:
ANTIMON píše:
Jestli to dělá jenom v zimě, potom jsou lanka vlhká, také mohou přimrznout čelisti, či destičky
Právě proto zatahuji ručku pouze když mi vrčí motor.Jinak nechávám zařazenou rychlost.Ráno jsem vyjel,zatáhl ručku a lanko zůstalo kouslý v bovdenu.

Slawat77

Příspěvek od Slawat77 » 30 lis 2007, 15:55

super diky moc za rady neco s tim provedu :wink:

ANTIMON

Příspěvek od ANTIMON » 30 lis 2007, 17:31

Slawat77 píše:super diky moc za rady neco s tim provedu :wink:
Povol si šrub pod pákou ručky a sundej si lanka u kotoučů.Vyzkoušej jak chodí lanka v bovdenu.Lanka jsou potáhlá plastem.Mě se ten plast prodřel a narval se do bovdenu.

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 30 lis 2007, 20:04

Já parkuji na rychlost z kopce bez zatažené ruční brzdy a s koly natočenými k obrubníku, kdyby náhodou... No a do teď v poho, jinak také každou cestu aspoň jednou jen tak zatáhnu ruční brzdu aby fungovala protože člověk pak nikdy neví kdy ji bude opravdu potřebovat :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

arnie

rucni brzda

Příspěvek od arnie » 11 led 2008, 21:23

Chlapi, kde ve v gecku pritahuje a povoluje rucni brzda? Potreboval bych ji povolit. Diky. je moc na kratko. :cry:

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 12 led 2008, 08:55

Přímo pod ručkou. vytáhneš manžetu a je to vidět.. zepředu je šroub.. Nedělal jsem to, ale někde sem to četl.
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

pansuu

Příspěvek od pansuu » 12 led 2008, 09:30

Frydex píše:Přímo pod ručkou. vytáhneš manžetu a je to vidět.. zepředu je šroub.. Nedělal jsem to, ale někde sem to četl.
Je to tak, triviální záležitost.

arnie

rucni brzda

Příspěvek od arnie » 12 led 2008, 11:12

Takze staci sundat manzetu a povolit jo? Nemuzu tim nic zkazis? cetl jsem, ze je to tam nejake samostelovaci ty brzdy nebo co! jestli jsem tomu dobre rozumnel. Jinak diky.

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 12 led 2008, 11:49

Samoštelovací je to v bubnu, tam sou samoštely, je to dokupy s normal brzdama, ale jestli ti přibržďuje ručka, tak to jenom trochu povol... auto do luftu, zatáhni na druhý zub a přitáhni to tak, ať ti to trochu přibržďuje. Pak to sundej do nulové polohy a mělo by to být ok..
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Ďuri

Příspěvek od Ďuri » 26 led 2008, 22:35

Mne to robilo tiež ale k primrzajúcemu boudenu sa pridala aj zaseknutá páka na strmeni brzdy. Je to radost ked to zatiahnete niekde kde treba a potom po ceste nájdete úsek cesty kde je namrznutám len jedna čast cesty... :) Kua som sa vtedy zapotilm aj keď vonku mrzlo... Zajtra sa na to chysám tak dodám potom foto. (ak nezabudnem... :) )
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.

Leo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leo » 26 led 2008, 22:47

Už je skoro jaro :wink: , už se může zase zatahovat.
Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl

tappaja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tappaja » 13 pro 2008, 09:12

Ozivim tohle tema, minulej tejden jsem menil pravej zadni brzdic a komplet desticky vzadu. Rucka ted prvni 4 zuby vubec nezabira, ale to seridim. Ted momentalne teda rucku nepouzivam, ale horsi vec je, ze kdyz mi to nekde na placenym parkovisti zatahnou az nahoru (zabrzdi to kolem 7 zubu) tak pak po povoleni brzda pribrzduje zadni kola. Po nejakym case se to uvolni, ale kdyz prijedu do garaze, kotouce jsou dost horky.

V chytry knizce jsem cet o sestelovani, zatahnout na 2 zuby, matice zasroubovat az se zadni kola prestanou skoro tocit a pak prichazi veta:
Co nejpomaleji a se zatazenou rucni brzdou ujedeme asi 300m

Jakej to ma vyznam? Co udelat proto, aby bzdy nevisely? Podotykam, ze jsem pistky ZADNICH brzd zatlacil za soucasneho otaceni uplne dovnitr, abych mohl nasadit novy desticky.

Diky
99' Astra Caravan 1.6 16V

Odpovědět