Rucni brzda
Rucni brzda
zdravim,ted jak zaclo prituhovat rano,tak se mi stava ze kdyz zatahnu rucni brzdu,a pak ji zase povolim,tak to nekde visi,povoli,ale ne uplne,na rozjezd je to znat,a cca po 5km je to ok.Nemel nekdo podobny problem?diky za odpovedi
- Reklama
- green
- Kontaktovat uživatele:
Obecně se doporučuje v zimním období ruční brzdu nepoužívat, ale zabezpečit vozidlo zařazením rychl. stupně
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Re: Rucni brzda
Mě se toto stávalo dost často... Tak se vše prostříklo a bylo na čas klid ( PODOTÝKÁM ŽE NA ZAPARKOVÁNÍ RUČNÍ BRZDU NEPOUŽÍVÁM, JEN NA BLBNUTÍ ČI VÝMĚNU KOL NA AUTĚ )...Slawat77 píše:zdravim,ted jak zaclo prituhovat rano,tak se mi stava ze kdyz zatahnu rucni brzdu,a pak ji zase povolim,tak to nekde visi,povoli,ale ne uplne,na rozjezd je to znat,a cca po 5km je to ok.Nemel nekdo podobny problem?diky za odpovedi
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Jinak pokud by se problém pak objevil znova, tak to dej do servisu. Tam mě to něčím promázly a zatím v poho, tak uvidím jak dlouho to od nich vydrží. Jinak pokud by se problémy objevily o5, tak bych hledal chybu v mechanizmu
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
se Skodovkou 125 jsem parkoval v zimne a v mirnem kopci tak, ze jsem si najel k obrubniku a natocil k nemu predni kola. Pak pustil a obrubnik zafungoval jako klin. K pneu asi nebylo moc setrne...
Astra G Caravan Z16XE 2004
http://www.PepaS.cz - opravuji "nesvítící" displeje palubních počítačů MID a až přejdete na Astru-H či Zafiru-B, tak zase pro Vás něco budu mít
http://www.PepaS.cz - opravuji "nesvítící" displeje palubních počítačů MID a až přejdete na Astru-H či Zafiru-B, tak zase pro Vás něco budu mít
-
- Kontaktovat uživatele:
lanko ruční brzdy je z velké části schované v bovdenu (lanovodu). Bovden končí kousek před bubnem a pak vede nechráněné asi 10cm v takové zahnuté jamce. Tam většinou bývá kámen úrazu. je tam špína bordel prach. Doporučuju povolit lanko na štelovacím šroubu a v tom úseku pak vyčistit a následně promazat vazelínou. Bez očištění to bude fungovat jen chvíli s očištěním podstatně déle. Je to nejlepší řešení. To nechráněné lanko je nejlíp přístupné po sundání kola (zadního )
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
-
- Kontaktovat uživatele:
jasně, pokud ji málo "protahuješ", špína se nanáší a nanáší a pak po delší době zatáhneš a natlačí se kde nemá....
Moje Astrina 1,7DTi
Já zatahuju při každém parkování a skoro při každé zastávce na světelné křižovatce a takové problémy vůbec nemám
co vy s těma autama pořád děláte
co vy s těma autama pořád děláte
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
-
- Kontaktovat uživatele:
na křižovatce ? při parkování ?.... to vůbec neznám..... ježííš na křižovatce.... no.. to je asi zvyk. Já ji mám na blbnutí...
Moje Astrina 1,7DTi
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, ruční brzda by se měla zatoahovat a to zejména, jsou-li na autě zadní kotoučové brzdy. Při bzdění pedálem nedříva nastupuje předek a potom zadek. Tím, že ruční brzdu používáte, tak zabraňujete tomu, aby zatuhly zadní kopyta, jelikož ručka je pěkně prohýbe. Já zatahuju taky při každém stání, a není s tím problém... Ale s tím lankem je to pravda, to jsem si taky teď před zimou nechal pekně promazat.....
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE