Uz mate prezuto?

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Odpovědět

Už máte přezuto?

Ano
24
60%
Ne
5
13%
Ještě ne, času dost
7
18%
Přezuji, co nejdřív to půjde
4
10%

Celkem hlasů: 40

manli2

Příspěvek od manli2 » 20 říj 2007, 08:24

:wink: ještě 14 dní...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Reklama

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 20 říj 2007, 10:50

No vidíš já včera jel na ledu a tam mě bylo jedno zda mám letní či zimní... Stejně bych se klouzal, naštěstí silnice byla široká a škarpa daleká :lol: , tak mám pouze zaprasený od bahna celý bok auta :wink: ... Při 60km/h na rovince kde se jezdí 90Km/h minimálně byl čas nekonečný než jsem to srovnal :roll:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

pepca

Příspěvek od pepca » 20 říj 2007, 11:01

:shock: :shock: tak hnedky v pondělí jdou na auták zimní na plecháčích,právě jsem se vrátil z cesty na srázek,ani jsem tam nedojel,nechtěl jsem jet na hnusných plecháčích bez poklic,tudíž jsem nechal letní alu,ráno jsem vyrazil v cca *9 hod na sraz směr Krajková,pádil jsem od Stříbra směr Cheb,tedy po silnici 21 na M.Lázně,silnice suchá,tedy až k Plané,pak mokro a po pár metrech výstavní kukačky,jedny celé druhé již nedotočené,zarazila mně krajnice,tráva,jel jsem v tom úseku cca 65km/h jenže z mokra byla námraza,zadek šel v mírné pravé do protisměru a konečná :shock: byl jsem rád,že jsem se udržel na silnici,nemělo cenu dále na letních pokračovat,ba co více,dle telefonátu se na místě srazu nachází sníh,je to vlastně blízko Kraslic,a hlavně na cestě z Chebu na Sokolov se prý sníh v pátek držel,nikdo neví,jak to bude odpoledne,může býti ještě hůř,jak se ukazuje,letos s přezouvání nemá cenu již čekat,loni to byla holt jiná,letos konec riskování!!jsem poučený. :oops: :oops: jen mne mrzí ten sraz :(

veski

Příspěvek od veski » 20 říj 2007, 11:10

Zítra půjdu nahodit staré 175x70 14R, ale nové už budou 185x65 14R. Doufám, že nebude pršet nebo sněžit.
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100

Saša

Příspěvek od Saša » 20 říj 2007, 11:35

Já si nechal nahodit zimní gumy na původní litáky a uložil jsem je do sklepa at je mám připravený ale kdybych tušil že ten sníh opravdu přijde tak jsem je mohl hodit už na auto.Chci ještě na srázek do Ostravy ale jak se to nezlepší budu je nucen nahodit. :cry:
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 20 říj 2007, 14:57

pepca píše::shock: :shock: tak hnedky v pondělí jdou na auták zimní na plecháčích,právě jsem se vrátil z cesty na srázek,ani jsem tam nedojel,nechtěl jsem jet na hnusných plecháčích bez poklic,tudíž jsem nechal letní alu,ráno jsem vyrazil v cca *9 hod na sraz směr Krajková,pádil jsem od Stříbra směr Cheb,tedy po silnici 21 na M.Lázně,silnice suchá,tedy až k Plané,pak mokro a po pár metrech výstavní kukačky,jedny celé druhé již nedotočené,zarazila mně krajnice,tráva,jel jsem v tom úseku cca 65km/h jenže z mokra byla námraza,zadek šel v mírné pravé do protisměru a konečná :shock: byl jsem rád,že jsem se udržel na silnici,nemělo cenu dále na letních pokračovat,ba co více,dle telefonátu se na místě srazu nachází sníh,je to vlastně blízko Kraslic,a hlavně na cestě z Chebu na Sokolov se prý sníh v pátek držel,nikdo neví,jak to bude odpoledne,může býti ještě hůř,jak se ukazuje,letos s přezouvání nemá cenu již čekat,loni to byla holt jiná,letos konec riskování!!jsem poučený. :oops: :oops: jen mne mrzí ten sraz :(
Nikde jsem nic o srazu OPLISTŮ neviděl? Asi něco menšího, že?

pepca

Příspěvek od pepca » 20 říj 2007, 15:46

Zdeněk Lbc píše:
pepca píše::shock: :shock: tak hnedky v pondělí jdou na auták zimní na plecháčích,právě jsem se vrátil z cesty na srázek,ani jsem tam nedojel,nechtěl jsem jet na hnusných plecháčích bez poklic,tudíž jsem nechal letní alu,ráno jsem vyrazil v cca *9 hod na sraz směr Krajková,pádil jsem od Stříbra směr Cheb,tedy po silnici 21 na M.Lázně,silnice suchá,tedy až k Plané,pak mokro a po pár metrech výstavní kukačky,jedny celé druhé již nedotočené,zarazila mně krajnice,tráva,jel jsem v tom úseku cca 65km/h jenže z mokra byla námraza,zadek šel v mírné pravé do protisměru a konečná :shock: byl jsem rád,že jsem se udržel na silnici,nemělo cenu dále na letních pokračovat,ba co více,dle telefonátu se na místě srazu nachází sníh,je to vlastně blízko Kraslic,a hlavně na cestě z Chebu na Sokolov se prý sníh v pátek držel,nikdo neví,jak to bude odpoledne,může býti ještě hůř,jak se ukazuje,letos s přezouvání nemá cenu již čekat,loni to byla holt jiná,letos konec riskování!!jsem poučený. :oops: :oops: jen mne mrzí ten sraz :(
Nikde jsem nic o srazu OPLISTŮ neviděl? Asi něco menšího, že?
:wink: určitě né,tento sraz nepatří mezi právě ty menší,je to něco jako jsou Plasy,Kříženec,možná i větší,sprinty,slalom,však se jukni,nemají to špatné,i program hodně napovídá :wink:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=5226

pepca

Příspěvek od pepca » 20 říj 2007, 16:13

:shock: :D jejda hlasování,tam u té třetí možnosti má býti jsem sebevrah a vrah!! že se případně rozstřelíš sám je mrzuté,tvá blbost,ale co ti nevinní kteří tě při opuštění silnice,nebo vklouznutí do protisměru potkají?sice ti nevinní budou mět již zimáky,ale v ten moment jim to moc nepomůže,no sám se osobně stydím,přezouvám vždy s přdstihem,ale tentokrát to byla z mé strany nezodpovědnost :oops: at je již pondělí,budu montovat plastová nadkolí,tudíž to okamžitě na zvedákách přeházím,kola mám vyrovnaná v garáži :wink:

HonzaL

Příspěvek od HonzaL » 20 říj 2007, 16:27

Tak jsem to před hodinkou dodělal,už jsou zimáky namontovaný.

josef588
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od josef588 » 21 říj 2007, 11:21

Tož jsem to včera přezul a jel jsem to otestovat a podařilo jsem mě jet i na šněhu!!!! 8)

Chavron

Příspěvek od Chavron » 21 říj 2007, 11:43

Ja som sa vcera zviezol do Terchovej....a bolo tam trosku snehu ale na letnych to slo, pretoze sa dost rychlo roztopil....hlasia ale mierne oteplenie a tak dufam ze sa este nejaky tyzden povozim na hlinikoch, kym tam dam plechy. Tie uz spinkaju v garazi aj s pneu a cakaju na nahodenie.

veski

Příspěvek od veski » 21 říj 2007, 15:26

Je podle zákona minimální vzorek pro zimní pneu? Obecně doporučované minimum je 3-4 mm.
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100

dedek

Příspěvek od dedek » 21 říj 2007, 15:59

a

bych byl v klidu tak radsi driv.ti pomali pak akorat umi jen kritizovat
medacisko

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 22 říj 2007, 20:23

veski píše:Je podle zákona minimální vzorek pro zimní pneu? Obecně doporučované minimum je 3-4 mm.
Zákonem je daná jen min. hloubka dezénu. Ale co se týče zimních kol je platná přímá úměra - čím větší hloubka dezému, tím lepší jízdní vlastnosti pneu. A navíc je třeba pamatovat na to, aby zimní pneu nebyla starší 4 let, protože lilica, jenž zimní guma obsahuje poté ztvrdne a pneu už zdaleka nemá takovou přilnavost. :wink:
END

gErda

Příspěvek od gErda » 26 říj 2007, 09:38

tak uz sem vcera prezul, nakonec mam teda 14ky 185/65 nokiany, fungl novy i s plechacema tak to snad nejak pude :) tady uz je posledni dobou tak hnusne ze to snad ani neni pravda
Opel Astra G 5dv Hatchback 1,6 16V ,Z16XE, 74kw , r.v. 2001

Odpovědět