Slabý ťah
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Slabý ťah
chcem sa opýtať kamoš ma zafíru s tým istým motorom čo ja, je to včšie a ťakšie auto ako astra a predsa ked sa veziem v tom aute tak pozorujem vedší ťah ako moja astra nevieťe mi poradiť čím to je?
Astra Y20DTH Caravan 2003
- Reklama
Re: Slabý ťah
michnak píše:chcem sa opýtať kamoš ma zafíru s tým istým motorom čo ja, je to včšie a ťakšie auto ako astra a predsa ked sa veziem v tom aute tak pozorujem vedší ťah ako moja astra nevieťe mi poradiť čím to je?
Čaves ja mám tiež taký problem mám 1.6 16V. Mám pocit ako keby to raz šlo a potom nie
nudzový režim
tu vahu som ešte nemenil zajtra mam isť na diagnostiku tak to nechcem týriť.
Pri naštartovaní motora sa mi rosvieti aj kontrolka elektroniky a zhasne až po nejakej cca 10 min jazde,niekedy aj skor.
chcem sa opýtať ako zistím že sa riadiaca jednotka prepla do nudzového režimu
Pri naštartovaní motora sa mi rosvieti aj kontrolka elektroniky a zhasne až po nejakej cca 10 min jazde,niekedy aj skor.
Re: nudzový režim
plyn přestane reagovat (jako když šlapeš do hoven), nedostaneš z toho snad víc než 90km/h, líný jako sviněmichnak píše:...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Elektronika motoru
Mám Astru - G, 2.0 DTI (74 kW) z r. 1999, za měsíc se mi třikrát stalo, že při vysokých otáčkách při jízdě do kopce přestal mít motor tah a svítila mi ikona elektroniky počítače, takže jsem jel na nouzový stav. Zastavil jsem, znovu nastartoval a jelo to dál normálně. může to být "váhou vzduchu", jak jste se už bavili ? Kámoš mi má zítra namontovat na zkoušku nový díl. Dále se mi zdá, oproti třeba Octávce z r. 2002 (60 kW), že je to zhnilotina, strašně pomalu se rozjíždí, jako kdyby žádné turbo nebylo, má to tak být ?
Re: Elektronika motoru
no to tak teda být nemá, váha je v čoudustarky píše:Mám Astru - G, 2.0 DTI (74 kW) z r. 1999, za měsíc se mi třikrát stalo, že při vysokých otáčkách při jízdě do kopce přestal mít motor tah a svítila mi ikona elektroniky počítače, takže jsem jel na nouzový stav. Zastavil jsem, znovu nastartoval a jelo to dál normálně. může to být "váhou vzduchu", jak jste se už bavili ? Kámoš mi má zítra namontovat na zkoušku nový díl. Dále se mi zdá, oproti třeba Octávce z r. 2002 (60 kW), že je to zhnilotina, strašně pomalu se rozjíždí, jako kdyby žádné turbo nebylo, má to tak být ?
Tak na tej diagnostike som nebol pretože ako som písal tak som bol na nasledujúci den dohodnutý z jedným týpkom ten celý den mi nebral tel.potom som sa na neho vyprdol nenecham sa nikým tahať za nos no proste ma nasral.tak som bol u znameho vysvetlil som mu moj problem a ten mi spravil nejakú fintu na vahe vzduchu a ide to citelne lepšie.a ešte mi aj slubil že mi da vedieť ked bude u neho nejaký znami čo mu robý diagnostiku a že ma aj ople tak tu vahu napoji a zdiagnostikuje to v realnom čase.
Inak mam vymenený vzduchač,palivový a olejový filter + oloej.
ale skusim ešte vymeniť tu vahu z kamaratovej zafíri a uvidím čo to povie
Inak mam vymenený vzduchač,palivový a olejový filter + oloej.
ale skusim ešte vymeniť tu vahu z kamaratovej zafíri a uvidím čo to povie
Dobrý večer. Prosím Vás o radu. Asi mám ten samý problém. Koupil jsem 1,8 16v r.v.99 caravan. Je nádherná a přesně podle představ.Vím, že to autko má přes tunu a já navíc nechtěl formuli, ale rodinný vůz, ale pravda je, že jsem čekal od jednaosmičkového motoru krapet víc.Táta má 1,6, stařičkého kadeta a připadne mi, že i ten má větší tah, než ta astra.Hlavně je to markantní odspoda. Mám jí týden, začal jsem tam lít dražší benál od Shellu místo té levnější "vody" od těch našich okolních zlodějů, je to o chlup lepší,ale furt je to líné. Chci zkusit vyměnit palivák. Ale k věci, prosím, moc se omlouvám, ale co je to ta "váha vzduchu",nějaké nastavení bohatosti směsi? Jsem začátečník, týká se to i mého benzínu, nebo je to záležitost nafťáků. Může to být i můj problém?Kolik si mám případně připravit bokem z již už tak dost vydojeného rodinného rozpočtu.Předem děkuji za trpělivost a rady.
no tak benzíny na váhu netrpěj jako diesly, ale pokud ti nesvítí kontrolka motoru (a je funkční) tak to asi bude tak jak je ale nejde mi do hlavy že by 1,6 8V s nějakejma 52kw jela líp než 1.8 16V 85kw....to asi bude něco špatněJurys píše:Dobrý večer. Prosím Vás o radu. Asi mám ten samý problém. Koupil jsem 1,8 16v r.v.99 caravan. Je nádherná a přesně podle představ.Vím, že to autko má přes tunu a já navíc nechtěl formuli, ale rodinný vůz, ale pravda je, že jsem čekal od jednaosmičkového motoru krapet víc.Táta má 1,6, stařičkého kadeta a připadne mi, že i ten má větší tah, než ta astra.Hlavně je to markantní odspoda. Mám jí týden, začal jsem tam lít dražší benál od Shellu místo té levnější "vody" od těch našich okolních zlodějů, je to o chlup lepší,ale furt je to líné. Chci zkusit vyměnit palivák. Ale k věci, prosím, moc se omlouvám, ale co je to ta "váha vzduchu",nějaké nastavení bohatosti směsi? Jsem začátečník, týká se to i mého benzínu, nebo je to záležitost nafťáků. Může to být i můj problém?Kolik si mám případně připravit bokem z již už tak dost vydojeného rodinného rozpočtu.Předem děkuji za trpělivost a rady.
16V miluje otáčky kolem 4OOO, to pak ožívá......jak říká Vojta - pokud to nehlásí chybu, tak s tím asi nic nenaděláš.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW