Opel Astra 1,7 DTi
- Reklama
stand: já si ho nepořídíl na krátké úseky, ale veci se tak semlely, že to tentokrát jinak nešlo. Ale i tak je to docela zajímavá spotřeba (i když mně to množství zlobí) s bezínovou 1,4 jsem to dělal tak za 7,5-8l. A co se týká ohřívání tak nevím jestli je to ok. Točím ho tak 1,8 - 2,4 tis ot./min no a motor se noc nechce ohřát. Docela jsem z toho v šoku. Na dálnici při 3 tis ot./min se z brna ohřeje kousek před vyškovem.
Co se týká toho ohřívání motoru tak to máme podobný.....nějak se jí nechce, hlavně v zimě je to peklo....kolikrát se mi stalo v -10C zastavit na semaforech a auto se vychladilo tak že to ani nebylo schopné měřit....mibart píše:stand: já si ho nepořídíl na krátké úseky, ale veci se tak semlely, že to tentokrát jinak nešlo. Ale i tak je to docela zajímavá spotřeba (i když mně to množství zlobí) s bezínovou 1,4 jsem to dělal tak za 7,5-8l. A co se týká ohřívání tak nevím jestli je to ok. Točím ho tak 1,8 - 2,4 tis ot./min no a motor se noc nechce ohřát. Docela jsem z toho v šoku. Na dálnici při 3 tis ot./min se z brna ohřeje kousek před vyškovem.
Myslim jeden z mála neduhů
ASTRA-G CARAVAN 1,4-16V-66kW EDITION 2000
Jo tak to by souhlasilo. Je docela teplo a když ho noc netočím tak má blíže k 80° C . Jinak jsem to projel s kamarádem, který je zastámcem VW a taky už jich několik projel (1,9 TDi) a byl velice spokojený s motorem. Samo vzato v úvahu objem a výkon motoru. Překvapil ho kultivovaný chod a to, že turbo je takřka nepoznatelné. Prostě plynule najede. Prostě byl překvapen. Já myslím, že japonci jsou šikulové.
Ahoj,
take uvazuju presne o teto Astre (v kombi) tak bych rad jeste par vasich postrehu:
1) kolik to cca zere ve 130km/h?
2) fakt to vic jak 160 nejede? => spotreba ve 150 km/h?
Jinak pocitam ze vsichni spokojeni - nikdo nechvali (coz je normal) a o problemech tu nikdo nepise
Tak at vam jezdi a nezlobi.. snad se k Vam behem leta pridam (presedlam z Nexie - zdravim Miloshe )
Jirka
take uvazuju presne o teto Astre (v kombi) tak bych rad jeste par vasich postrehu:
Jinak pocitam ze vsichni spokojeni - nikdo nechvali (coz je normal) a o problemech tu nikdo nepise
Tak at vam jezdi a nezlobi.. snad se k Vam behem leta pridam (presedlam z Nexie - zdravim Miloshe )
Jirka
no co se týká tí spotřeby zjišťovat kolik žere a to v jaké rychlosti není asi na místě..... Já svýho služebáka nešetřím a s klidem se vejdu do 5,5l nafty (to je horní hranice) kolikrát jsem i pod 5l - kombinovaná spotřeba.Jirka B píše:Ahoj,
Jirka
můžu tě ujistit že to víc jak 160 jede na 150 si pěkně brouká jel jsem s ní 200 a "f klidu" a problémy co se týká mě už jsem tu psal že u mě se jedná o klasiku (servisní prohlídky nic víc) jedinná nectnost je již zmiňované topení, jinak za mě tento model astry "chválím"
No co se tyce spotreby u 1.7dti .. to fakt netusim No strejda ji ma a jezdi jako skoro duchodce a jezdi okolo 5litru (na dalku i pod 5litru bez klima..)
Ja jezdim s 2.0DTI a jezdim kolem 6,5l/100km dalnice cca 150-180km/h s klimou ale necha se jezdit do 130km/h za 5,1l/100 ale je to nuda.. taky sem jednu chvili tak jezdil (po nedalnicich 80-90, a po dalnici 110-120 .. trasa: Praha-Kadan .. 4xkrat do tydne .. jedna cesta cca 100km. Jo a od ty doby co to frci, tak mi frci i olej, bere si ted trosku vic oleje cca jak sem tu psal na foru nekde psal 4000-4500km/1litr). Strejcek mezi vymenou oleje u 1.7dti nedoliva .. pri naplneni na max a pred vymenou ma trochu nad min .. najede tak 15tkm za rok, tak mu to akorat stimuje do vymeny.
Ja osobne bych ale 1.7 nechtel, je to lenoch. Hoj
Ja jezdim s 2.0DTI a jezdim kolem 6,5l/100km dalnice cca 150-180km/h s klimou ale necha se jezdit do 130km/h za 5,1l/100 ale je to nuda.. taky sem jednu chvili tak jezdil (po nedalnicich 80-90, a po dalnici 110-120 .. trasa: Praha-Kadan .. 4xkrat do tydne .. jedna cesta cca 100km. Jo a od ty doby co to frci, tak mi frci i olej, bere si ted trosku vic oleje cca jak sem tu psal na foru nekde psal 4000-4500km/1litr). Strejcek mezi vymenou oleje u 1.7dti nedoliva .. pri naplneni na max a pred vymenou ma trochu nad min .. najede tak 15tkm za rok, tak mu to akorat stimuje do vymeny.
Ja osobne bych ale 1.7 nechtel, je to lenoch. Hoj
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
to snad ne? me pri 150 toci uz lehce prez 3000ot. a rozhodne nejde rict ze by si motor pekne broukal ... a 200 uz je hodne nadoraz (prez 190 uz se tomu moc nechce, bo uz je motor za max. vykonem)medva1 píše: můžu tě ujistit že to víc jak 160 jede na 150 si pěkně brouká jel jsem s ní 200 a "f klidu"
rozuměj ty máš uprděnou 2.2 s 92kW a ta přece nemůže jet líp než 1.7 s 55kWAstraDTI píše:to snad ne? me pri 150 toci uz lehce prez 3000ot. a rozhodne nejde rict ze by si motor pekne broukal ... a 200 uz je hodne nadoraz (prez 190 uz se tomu moc nechce, bo uz je motor za max. vykonem)medva1 píše: můžu tě ujistit že to víc jak 160 jede na 150 si pěkně brouká jel jsem s ní 200 a "f klidu"
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
no už jsme se tady v tom topiku několikrát přeli o vlastnostech tohoto typu motoru je to názor od názoru, já jsem spokojený a maximálně mi vyhovuje.... PS:když by si někdo myslel že ho bráním není to tak, jsou to holé subjektivní pocity, je to jen služebák takže žádná citová vazbaAstraDTI píše:to snad ne? me pri 150 toci uz lehce prez 3000ot. a rozhodne nejde rict ze by si motor pekne broukal ... a 200 uz je hodne nadoraz (prez 190 uz se tomu moc nechce, bo uz je motor za max. vykonem)medva1 píše: můžu tě ujistit že to víc jak 160 jede na 150 si pěkně brouká jel jsem s ní 200 a "f klidu"