Opel Astra 1,7 DTi
Opel Astra 1,7 DTi
Chtěl bych se zeptat, kdo vlastníte toto auto...Mohli byste mi napsat jaké s ním máte zkušenosti. Budu vděčný za každou informaci. Sice jsem si přečetl různé recenze, ale přeci jen info od lidí, kteří ho vlastní je lepší. Chtěl bych si ho pořídit. díky
- Reklama
No já nevím ale co sem slyšel tak diesel v astrách se moc nepovedl ještě k tomu 1.7 se my zdá docela slabý na tak těžký auto, já si myslím že benzín je mín riskantní a jestli nejsi závodník tak se vejdeš mezi 6 až 8 litry benzínu což není špatný. Mimochodem zachvíly bude nafta snad dražší než benzín.
Astra G Caravan 1.6 16V 74 KW r.v. 2001 stříbrná metal, 4 kotouče
No to o tom motoru že je línej jsem četl v testech. Ale v podstatě co se jednalo o verzi eco, tak tam ten motor popisovali velmi dobře až na nějaké dobrobnosti, jako větší chluk při studeném motoru atd, což je asi u dieselu nevyhnutelné. No jinak opravdu žádnej závodník nejsem. A teda spotřeba 7-8 litrů by se mi dneska zdála dosti brutální. Vždyt za 7 litrů jezdí moje 35 let staté auto, tak u moderních aut by to mělo být snad lepší. A ještě nějaké zkušenosti nemáte...prosím
No jasně tohle beru v potaz, ale je 35 let staré, to se technologie nehnula?
No a jinak taky máme dvoulitrovou benzínovou Hondu z 1997 (není VTEC) a s tou se dá jezdit za 7litrů, při delší cestě za 6,5litrů..., ale je to dvoulitr a váží bez mála 2tuny. No ale to je vše vedlejší. Spíše mě zajímá něco o té Astře
Technologie se hnula, ale spotřeba ne
zigi
No a jinak taky máme dvoulitrovou benzínovou Hondu z 1997 (není VTEC) a s tou se dá jezdit za 7litrů, při delší cestě za 6,5litrů..., ale je to dvoulitr a váží bez mála 2tuny. No ale to je vše vedlejší. Spíše mě zajímá něco o té Astře
Technologie se hnula, ale spotřeba ne
zigi
- Hany
- Kontaktovat uživatele:
tak já coby majitel 1.7 Dti si nemůžu stěžovat, koupil jsm si ji kvůli spotřebě a ne kvůliu závodění a je pravda, že tento motor je jeden z nejlepších, at se zeptáš kdekoliv, ne TD, ale DTi to je ISUZU. TD se nepovedl, to je výroba Opel a má spoustu problémů. Samozřejmě záleží kolik najezdíš za rok, jestli se to vyplatí. Ale co se týče spotřeby, tak na nádrž najedu 950- 980 km kombinovaná. nemůžu si víc přát, pokud potřebuješ jezdit rally tak se poohlídni po benzínu. ohledně motorů se tady už toho napsalo víc, mrkni na ostatní témata.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR
Velmi děkuji za odpovědi. Co se týče motoru, tak to je super. A nějaké další zkušenosti. Nejen s motorem, idyž je to mimo téma Jinak opravdu žádný závodník nejsem a stačí mi pohodová jízda s dobrou spotřebou. Ještě jsem se chtěl optat jak je to u tohoto motoru...jsou tam problémy se spotřebou oleje jako u jiných motorů od Opla?
No ja bych 1.7 nechtel, mam s ni zkusenosti a je to lenoch .. pochybuju o vyznamu svizna jizda.. nic ve zlem, ale to k tomuto motoru proste nejde..
Muj strejda ma 1.7DTI a ja mam 2.0DTI a v praci jsme meli 1.7CDTI a taky sem se orzhodoval zda 1.7 nebo 2.0, ale rozum zvitezil nad penezma za pojisteni. Pokud 1.7 tak mozna to CDTIicko...
Jinak co se tyce spotreby oleje, je to kus od kusu .. nektere 16V jsou opravdu extremni zrouti oleje, ten muj cca 4000-4500 si rekne o 1l oleje, ale jezdim docela svizne a po dalnici.. a to dela svoje.. Podle servisky si muze rict az o 1l/1000km
Muj strejda ma 1.7DTI a ja mam 2.0DTI a v praci jsme meli 1.7CDTI a taky sem se orzhodoval zda 1.7 nebo 2.0, ale rozum zvitezil nad penezma za pojisteni. Pokud 1.7 tak mozna to CDTIicko...
Jinak co se tyce spotreby oleje, je to kus od kusu .. nektere 16V jsou opravdu extremni zrouti oleje, ten muj cca 4000-4500 si rekne o 1l oleje, ale jezdim docela svizne a po dalnici.. a to dela svoje.. Podle servisky si muze rict az o 1l/1000km
OPEL ASTRA DTI_16V - sport edition, Y20DTH, r.v.2001, 3D
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=3299