Jdou mi z tuha řadit kvalty, jako by to bylo na sucho.
Nevíte jestli je převodovka mazaná z motoru, nebo se někam olej dolívá.
Dík
Mazání převodovky
- Reklama
- Princ William
Re: Mazání převodovky
podle me prevodovka ma samostatne dolejvani oleje. vetsinou je to nekde pod autem. jinak si myslim ze ted v zime je to normalni. po zahrati oleje by to malo bejt OK.oskin píše:Jdou mi z tuha řadit kvalty, jako by to bylo na sucho.
Nevíte jestli je převodovka mazaná z motoru, nebo se někam olej dolívá.
Dík

Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
Nenapisal si typ motora, takze ti nieje mozne poradit kolko oleja v prevodovke mas. V zasade, v Astre G je v prevodovke olej. Nevymiena sa, ale dolieva. V x20dtl je objem ktorý ma byt v prevodovke 1,8l. Zo skusenosti viem, ze to treba obcas kontrolovat. Po 100tis km som tam mal asi tak 0,2l. Niekedy sa vsak aj vydere tesnenie a olej premokla, takze si to asi nehaj skontrolovat.
Inac v zime sa kvalty fakt hadzu tazsie.
P.
Inac v zime sa kvalty fakt hadzu tazsie.
P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag
No neviem co myslis pod levym silemym ramenem....
Na prevodovke su dva sroby. Jeden je na dolievanie oleja, druhy na kontrolu hladiny oleja.
Ten na dolievanie je na hornej casti prevodovky ktora je (ak sa postavis k motoru z predu a otvoris si kapotu) tak na pravej strane tak trochu dolu.
Je to imbus.
Srob na kontrolu hladiny je zo zadnej strany prevodovky, da sa k nemu dostat po zdvyhnuti auta a odobrani krytovania.
Spravny postup by mal byt: odsrobovat oba sroby a dolievat do doplnaceho otvoru olej az dovtedy pokiat z otvoru na kontrolu hladiny nezacne olej vytekat. Vtedy je v prevodovke take mnozstvo oleja ake ma byt.
Ak olej dolejes od oka len do doplnacieho otvoru, moze sa stat, ze ked ho das malo tak sa ti bude spojka a prevodovka opotrebovavat a nicit a ked ho das viac, tak pri vyssej rychlosti ti moze tlak oleja znicit tesnenia.
P.

Na prevodovke su dva sroby. Jeden je na dolievanie oleja, druhy na kontrolu hladiny oleja.
Ten na dolievanie je na hornej casti prevodovky ktora je (ak sa postavis k motoru z predu a otvoris si kapotu) tak na pravej strane tak trochu dolu.
Je to imbus.
Srob na kontrolu hladiny je zo zadnej strany prevodovky, da sa k nemu dostat po zdvyhnuti auta a odobrani krytovania.
Spravny postup by mal byt: odsrobovat oba sroby a dolievat do doplnaceho otvoru olej az dovtedy pokiat z otvoru na kontrolu hladiny nezacne olej vytekat. Vtedy je v prevodovke take mnozstvo oleja ake ma byt.
Ak olej dolejes od oka len do doplnacieho otvoru, moze sa stat, ze ked ho das malo tak sa ti bude spojka a prevodovka opotrebovavat a nicit a ked ho das viac, tak pri vyssej rychlosti ti moze tlak oleja znicit tesnenia.
P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag