Zafira, Z18XE - výměna motoru Z18XE za X18XE1
Zafira, Z18XE - výměna motoru Z18XE za X18XE1
Zdravím,
řeším problém dle https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=31901. Pokud by se prokázalo, že je motor Z18XE odepsanej, mám k dispozici motor X18XE1 (najeto jen 136 000 km) z druhé mé Zafiry. Dle toho, co jsem našel, by měl být rozdíl v tom, že Z18XE má dvě lambdy, nemá EGR a je tam nějaké snad elektronické škrtící klapky, zatímco X18XE1 má jednu lambdu, má EGR a klapka se ovládá snad kabelem.
Je výměna motoru Z18XE za ten X18XE1 úplná pitomost, když vyměním i ŘJ?
Jde mi čistě o to, jestli nevyužít výměny za starší, ale funkční motor, když mám tu možnost, než riskovat koupi Z18XE bez (obvykle) garance stavu. Hodil by se tedy někdo se zkušeností. Díky.
řeším problém dle https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=31901. Pokud by se prokázalo, že je motor Z18XE odepsanej, mám k dispozici motor X18XE1 (najeto jen 136 000 km) z druhé mé Zafiry. Dle toho, co jsem našel, by měl být rozdíl v tom, že Z18XE má dvě lambdy, nemá EGR a je tam nějaké snad elektronické škrtící klapky, zatímco X18XE1 má jednu lambdu, má EGR a klapka se ovládá snad kabelem.
Je výměna motoru Z18XE za ten X18XE1 úplná pitomost, když vyměním i ŘJ?
Jde mi čistě o to, jestli nevyužít výměny za starší, ale funkční motor, když mám tu možnost, než riskovat koupi Z18XE bez (obvykle) garance stavu. Hodil by se tedy někdo se zkušeností. Díky.
Opel Zafira A 1.8 16 V, r. v. 2004, Z18XE, LPG
- Reklama
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira, Z18XE - výměna motoru Z18XE za X18XE1
nikdy jsme to nedělal ale teoreticky ty motor jsou totožné (pokud tedy prohodíš elektronickou klapku + řj odděláš egr) tak by to mělo frčet... (vlastně jen prohodíš bloky) ale spíše se zeptám - víš už co tomu Z18XE je? pokud ne tak to je asi zatím zbytečná robota? - Jak je na tom ten výfuk je průchozí? - co závady - kody jsou nějaké? byl jsi na diagnostice?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Chyby, které vyhazuje diagnostika, jsou v tom odkazovaném příspěvku (P301 až P303, P0171, P1130). Jinak s výměnou motoru se ptám předem, kdyby k tomu mělo dojít - jak budu mít jistotu, že je to auto motorově KO, potom budu muset řešit, jestli se tím zabývat, a pokud ano, tak jakým způsobem. Kupovat někde motor Z18XE bez znalosti historie se mi fakt úplně nechce, takže mě spíš zajímá ta možnost výměny za modelově starší - pokud to tedy bude nutné. Výfuk v tom odkazovaném příspěvku je vidět na fotkách a je možné, že to bude kámen úrazu, stejně jako katalyzátor. Příští týden budu vědět více.
Já do toho nechci moc mluvit, ale moje rada je: vyzkoušej pokud možno všechny možnosti než měnit motor za starší (i když s původem) protože budeš řešit třeba problémy na STK s jiným typem motoru!
ASTRA LA VISTA
Díky za názor, to je taky pravda. Snad se s tím brzy někam posunu.COBEIN píše:Já do toho nechci moc mluvit, ale moje rada je: vyzkoušej pokud možno všechny možnosti než měnit motor za starší (i když s původem) protože budeš řešit třeba problémy na STK s jiným typem motoru!
Včera jsem byl na noční a byla tam možnost se připojit, Cobein neváhal a shlédl několik stránek z Bazoše, Zafir určených k rozebrání je tam mraky a taky je tam dost inzerátů kde se nabízí jen díly z nich. Nekoukal jsem se Lucassi odkud jsi, ale hodně těch co rozebírají auta na díly je třeba ze severu republiky, Most, Ústí n. Labem,Litvínov..... Ale taky se v této části republiky vyskytují ti co se nechtějí přizpůsobit- Cikorky! Tak bacha na různé podvody a nože mezi žebry!
ASTRA LA VISTA
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hej dyk ja jsem taky z Usti
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
No ale ty máš "Brácho" tu špatnou vlastnost a barvu pleti! (vlastnost-pracuješ, a se světlou barvou pleti na sociálce moc nepochodíš) Tak by jsi mohl Lucassovi zjistit který z těch co tam ty OPELy rozebírají je gauner a který je třeba v pohodě.
ASTRA LA VISTA
Severní Čechy a tamní business znám velice dobře, 20 let jsem tam bydlel.COBEIN píše:Včera jsem byl na noční a byla tam možnost se připojit, Cobein neváhal a shlédl několik stránek z Bazoše, Zafir určených k rozebrání je tam mraky a taky je tam dost inzerátů kde se nabízí jen díly z nich. Nekoukal jsem se Lucassi odkud jsi, ale hodně těch co rozebírají auta na díly je třeba ze severu republiky, Most, Ústí n. Labem,Litvínov..... Ale taky se v této části republiky vyskytují ti co se nechtějí přizpůsobit- Cikorky! Tak bacha na různé podvody a nože mezi žebry!