Nestartuje x16xe

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
panzer1

Nestartuje x16xe

Příspěvek od panzer1 » 26 kvě 2018, 22:58

Ahoj lidi
Mam problém se svou Astrou motor 1.6 16v X16XE.Normalne jsem jezdil startoval a jednoho dne uz jsem nenastartoval.
Tak nejdrřve jsem odpojil baterku a zkusil znovu,ale nic.Starter točí, rele cerpadla taky cvaká.Startér rok starej.Tak nastalo nabiti baterie,promeření vsech pojistek,vytazeni a poklepání relátek.Benzin do lišty na střiky jde.Druhý den jsem auto bez problému nastartoval,tak jsem ho nechal brumlat,pak vypl a už nenastartoval. Napíchnutí na OP COM, motor žádna chyba,imobilizer taky ok 12V.Nastalo výmena starší ale funkčňí lišty zapalovaní.Zkouška průchodnosti palivového filtru,vyndání očištéňí svíček.Vyndání očišténí konektorů řídící jednotky,imobilizéru,spínací skříňky.Odpoledne po vychladnutí jsem nastartoval auto projel.Pak vypl a uz nenastartoval.UZ fakt nevím co stím!

Občas se me nepravidelne stava ze jedu autu ztvrdne volant budiky vypnou zapnou,auto jede bez serva.Musím znovu nastartovat a to nejhorsí ze u toho vždy prasknou predni žarovky svetlometu.Tak nevím jestlo to stim néjak souvisi delá mé to asi 2roky.

Reklama

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Re: Nestartuje x16xe

Příspěvek od Kosa02 » 27 kvě 2018, 11:05

Ahoj, loni jsem řešil prakticky totéž auto chvíli jelo parádně, pak chcíplo (nevím jestli ti i chcípe, nebo jen po vypnutí zapalování už nenaskočí, v tom se naše případy asi liší) a už nenaskočilo... zkoušel sem snad všechno a pak pomohla jedna prostá věc, přihnutí pinů na konektoru u zapalovací lišty (na straně samice jsem je trošku zmáčknul aby se jim zlepšil kontakt). Auto od té doby zatím jede jak má, ale děsím se, protože vždycky jak se oteplí začne se sypat.. už něco pamatuje no
Pro začátek můžeš zkusit po nastartování "zahýbat" dráty u konektoru k liště, pokud auto chcípne, máš cca jistotu, že to je příčina.

K druhé části s žárovkami, nechej si zkontrolovat alternátor, žárovky praskají při přepětí, takže bude nejspíš chyba někde v regulaci tvého alternátoru. Možná sjeté uhlíky, možná usměrňovací můstek K.O. chce to proměřit ale osciloskopem a aby se na to podíval člověk, co tomu trošku rozumí :)
Astra G X16XEL (1999)

JRD McLAREN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JRD McLAREN » 27 kvě 2018, 17:41

...mozna zaoxidovane kontakty na kabloch ..
hlavne tie minusove...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov

panzer1

Příspěvek od panzer1 » 27 kvě 2018, 21:24

Po dnešku jsem vyčetl zavady na chladícím zařízení 163 a 2.
Chyba motoru tedy spiš imobilizéru p1612,ale jsem ho cely vydĕlel a hrál si stím, tak nevým zda jsem to udělal já.
Pak se mĕ ta chyba uz neukázala.Takže vypada podle chyb že koupím nové čidlo teploty.Jsem si uvĕdomil že když zkouším startovat tak ručička teploty vody jede do maxima a dvakrat se mĕ sepnul ventylátor.Při startu se mĕ rosvítí kontrolka oleje,baterie,chladič,motor z bleskem který jednou problikne,tak to nevým zda je to v pořádku.

Odpovědět