Áno, je všeobecne známe, že akumulátor z prvovýroby vydrží dlhšie. Tých 7 - 8 rokov je štandart. Určite to zároveň súvisí s tým, že auto je nové a dobre štartuje. A tento faktor výrazne predlžuje životnosť baterky. Posledných desať rokov som jazdil so staršími dieslami a v zime bol úspešný štart priamo závislý od dobrej baterky
Dnes šetrí každý, aj prémiové značky. Načo by sa namáhali inštalovať do auta väčší a drahší akumulátor, keď postačuje menší a lacnejší. Autá sú nadimenzované na 8 rokov a 200 tisíc km, ale je zrejmé, že sme tu skupina, ktorá bežne používa autá po ich životnosti Vtedy je lepšie mať v aute nainštalovaný výkonnejší akumulátor. Pretože auto už nenaskočí na jedno otočenie kľukovky, ako zamladi Nikdy som neprezentoval žiadny extrém. Namiesto 50Ah dať 60Ah, napríklad. Ak sa do vyhradeného priestoru zmestí.
Cena - vyššia, ale dá sa vždy na cene dohodnúť. Ak nie, idem inde
Váha - vyššia, ale o tie 3 kg klesnem na váhe radšej ja, vyjde to na stejno a je to zároveň zdravšie
Zásoba uskladnenej energie - vyššia - výhoda v dnešnej dobe potreby nabíjať rôzne elektronické zariadenia.
Životnosť - vyššia.
Spoľahlivosť - vyššia.
Problémy s nabíjaním väčšieho akumulátora - žiadne
Autobaterie
- Reklama
Re: Autobaterie
No a to teda jistě všude neplatí, co vím, tak u francouzů první garančka = baterka ven a vyměnit.hefab píše:Áno, je všeobecne známe, že akumulátor z prvovýroby vydrží dlhšie. Tých 7 - 8 rokov je štandart.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Re: Autobaterie
Bylo to tuším v březnu. Jinak já už léta používám Exide Premium a kdo si ji na mé doporučení koupil tak si nestěžoval.jerry mouse píše:žraloku a bolo to jazdenie v lete alebo zime ked prituhne a potrebuješ aj kvalitne žhaviť. Mimochodom môj dizel ma altik z hádam 140Amp výkonom pokiaľ sa nepletiem, taky malý nakladiak!
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu