Teplota motoru
- Reklama
Re: Teplota motoru
1, Chladiaci okruh sa odvzdušňuje sám cez viečko na nádobke, je v ňom ventil.zdenekp píše:
Edit1: odvzdušňuje se Zafira A sama, nebo má na to někde nějaké šrouby?
Edit2: dá se vyndat termostat (na vyzkoušení mimo auto) bez úniku kapaliny?
2, Na 90% nie. Kvapalinu treba vypustiť.
Tvoj termostat je K.O.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
Předevčírem jsem měnil termostat na Astře G (X17DTL) a kapaliny vyteklo jen trochu. Ani dolévat jsem nemusel. Ale asi záleží kde se ten termostat nachází.
Astra G caravan X17DTL
Diagnostika OP-COM v1.64
Diagnostika OP-COM v1.64
Ahoj, využiji téma. Na astře mi ukazuje teploměr motoru max do čtvrtky. Po úplném zahřátí však ručička spadne skoro na minimum mezi ty dvě "bílé čárky" (než se motor zahřeje, tak je to pod čárkami). Termostat jsem měnil dokonce i chladič. Napadá mě jedině vadná palubka?
Opel Astra G 2001 1.6 8V 62kW (z16se) - Hatchback 5dveř - tmavě zelená metalíza
Možná proměřuje snímač teploty. I ty budíky je možnost.
Začal bych diagnostikou, ověřit, co lže, co vidí jednotka, pak teprve češit.
Začal bych diagnostikou, ověřit, co lže, co vidí jednotka, pak teprve češit.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Dobry den,
Mam podobny problem s Astrou 1.7 DTI 55KW, Y 17 DT
Teplota motora (chladiacej kvapaliny podla ukazovatela) stupa po nastartovani, ked sa auto nehybe tak vystupi aj na cca 90.
Ked je auto v pohybe, tak teplota klesa na cca 50-70 stupnov, merane aj pomocou op-comu, rucicka ukazuje presne. Teplota nestupa ani pri vyssom vykone do kopca, resp velmi rychlo sa aj ochladzuje.
Termostat som vymenil za novy, ale robi to presne to iste co predtym. Stary termostat zrejme nebol na vine.
Chladic nepocut ze by tocil vrtulu.
Chladiaca zmes je cca v pomere 1:1 s destilovanou vodou, viditelny unik kvapaliny nevidno.
Dakujem za rady
Mam podobny problem s Astrou 1.7 DTI 55KW, Y 17 DT
Teplota motora (chladiacej kvapaliny podla ukazovatela) stupa po nastartovani, ked sa auto nehybe tak vystupi aj na cca 90.
Ked je auto v pohybe, tak teplota klesa na cca 50-70 stupnov, merane aj pomocou op-comu, rucicka ukazuje presne. Teplota nestupa ani pri vyssom vykone do kopca, resp velmi rychlo sa aj ochladzuje.
Termostat som vymenil za novy, ale robi to presne to iste co predtym. Stary termostat zrejme nebol na vine.
Chladic nepocut ze by tocil vrtulu.
Chladiaca zmes je cca v pomere 1:1 s destilovanou vodou, viditelny unik kvapaliny nevidno.
Dakujem za rady
Ahojte, vyuzijem vlakno. Po starte so mi standardne stupa teplota a rucicka sa zadtavi na 90st a drzi. V ramci problemov som mal auto na diagnostike, a pozrel som na teplotu cez diagnostiku a bola cca 100-104st. Je mozne ze je vadne cidlo teploty, alebo je to ok. Termostat zrejme ide ako ma, lebo fakt rucicka drzi na 90st..
Dakujem
Dakujem
Ahoj,
o pár příspěvků dřív jsem měl problém, že termostat byl pořád otevřený na max. Vyměnil jsem ho tehdy a od té doby se auto rychle dostane těsně pod 90° a tam to drží, pokud jedu, pocaď OK. Ale jakmile někde stojím dýl na křižovatce nebo popojíždím v koloně, i při poměrně chladném počasí se teplota zvýší a co chvíli se zapne ventilátor. Občas se to podařilo i přes zimu! V létě máme jet do HR a mám z toho trošku bobky.
Vyměnit/nevyměnit termostat, nebo je to takto normální?
Díky,
Z.
o pár příspěvků dřív jsem měl problém, že termostat byl pořád otevřený na max. Vyměnil jsem ho tehdy a od té doby se auto rychle dostane těsně pod 90° a tam to drží, pokud jedu, pocaď OK. Ale jakmile někde stojím dýl na křižovatce nebo popojíždím v koloně, i při poměrně chladném počasí se teplota zvýší a co chvíli se zapne ventilátor. Občas se to podařilo i přes zimu! V létě máme jet do HR a mám z toho trošku bobky.
Vyměnit/nevyměnit termostat, nebo je to takto normální?
Díky,
Z.
Zafira Z18XE '03 saturn blue
- Luboš X17DTL
Buď v klidu, tak je to dobře
Termostat má držet teplotu tak akorát na jízdu, jak zastavíš, tak na to tam máš ventilátor, aby ti pomohl s chlazením.
Pokud máš zaplou klimu, ventilátor může jet při stojícím autě i v nezahřátém stavu
Termostat má držet teplotu tak akorát na jízdu, jak zastavíš, tak na to tam máš ventilátor, aby ti pomohl s chlazením.
Pokud máš zaplou klimu, ventilátor může jet při stojícím autě i v nezahřátém stavu
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Mig_all píše:Zdravím, využiji vlákno, určitě to tady bylo tisíckrát ale jsem v tomto laik, ručička teploty motoru mi od koupi ojetiny nikdy nevylezla na na 90st. tak zhruba 80-85st. tak jsem nechal hned na prvni servisu vymenit termostat a ted vyleze max tak jak je na fotce, mam to dal nejak resit nebo je to normal?
Ja som prebral jazdenku po otcovi a tiez mi ta rucicka stupa tak isto ako aj tebe
Je to podla mna normal lebo ked mi rucicka dosla na 90 tak sa spustal ventilator
Mam ten isty motor Z14XEP
este ta chcem poprosit kedze mas ten isty motor ako ja ci nepozries vlakno
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=31761
riesim tam jeden problem a neviem ci si sa aj ty s tym stretol
Dakujem