Zafira A problém motor

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
samik

Zafira A problém motor

Příspěvek od samik » 09 srp 2016, 20:15

Zdravím vespolek,
přítelkyně má Zafiru A 2.0 DTi 74kw a máme tam trošku problém. Při jízdě se na určitou dobu rozsvítí kontrolka auta s klíčkem - viz. příloha. A v tu chvíli auto ztratí výkon a nejede - přijde mi jako by nešlo turbo ale je to jen pocit. Po určité době se kontrolka zhasne a auto začne okamžitě táhnout a jet bez problémů. Po připojení na diagnostiku není v paměti závad žádný záznam. Auto má tempomat a přítelkyně o něm nevěděla. :mrgreen: Až když sem se z autem svezl já, tak sem ho objevil a tak nějak si vybavujeme, že tento problém se objevil od chvíle, kdy se tempomat začal využívat. Pokud je zapnutý a kontrolka se rozsvítí tak to tempomat vypne. A ještě přihodím dotaz - existuje kniha Jak na to i na Zafiru A...? Děkuji za pomoc.

Obrázek

Reklama

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Zafira A problém motor

Příspěvek od MAX - CZ » 09 srp 2016, 20:40

Kniha Jak na to je shodná pro Astra G i Zafira A
S tempomatem nebude tvůj problém souviset, vidím to vadný EGR ventil anebo máš někde netěsné podtlakové vedení. Měl jsem stejný problém. Projdi hadičky jestli není nějaká prasklá. Stává se to poměrně často.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

Marťasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marťasek » 09 srp 2016, 20:42

Pokud se tam objeví chyba a rozsvítí se kontrolka bude tak na 99,9% i zaznamenaný kod chyby. Tak že změnit servis. :-) až podle kodu chyby se může odvíjet další rady a pomoc takhle je to pouze hádání x desítek či stovek možných příčin.

Ano existuje kniha stačí zadat do google.com heslo "jak na to opel astra g zafira.pdf" a stáhnout...
Ästra g a Zafira A mají laicky řečeno kromě karoserie "vše" stejné.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504

samik

Příspěvek od samik » 09 srp 2016, 21:35

Dík nenapadlo mě že Astra a Zafira jsou totéž... Už mám sosnuté. 8) Je to pro mě neznámá vesnice. :D Jinak měl sem to napíchnutý na diagnostice od Delphi... A ta prostě nic neukázala. Já mám kabel na VW, ale Vag-Com se asi s Oplem nespojí, nebo ano... ? Projdu ty podtlakové hadičky.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 09 srp 2016, 22:35

S tempomatem souvislost nehledej, když se rozsvítí kontrolka poruchy elektroniky motoru, viz ten obrázek, co jsi tu dal, pak jednotka tempomat vypne. A taky se odstaví podlak pro ovládání regulace turba. Proto se zdá, že turbo nejede, je to zdání, turbo se stále točí, ale není nastavené na výkon.
Delphi diagnostika je o náhodě, pořiď si opcom nebo koukni do seznamu, je tu na fóru, s někým se můžeš domluvit, aby ti to napíchnul.
A případně si doplň v profilu, odkud že jsi.
Až budeš mít kód chyby, dej ho sem, tady se dočkáš odpovědi anebo si tu odpověď najdeš. Tvůj problém jistě není nic nového, co by se tu neřešilo.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Odpovědět