Cobeinův Gildemeister /vs. Concordia III (str. 20..a dál...)
Re: Cobeinova zafira
Mám malý problém, skoro po roce jsem dostal poštou díly které jsem zaplatil 17.07.¨15 Byly tam zabaleny i bílé budíky které jsem si včera vyměnil za černé. Všechno funguje a svítí, jenže ony ty budíky mají na tachometru ujetých Km ujeto o 20 tisíc víc než má socka najeto originál. Potřeboval bych vědět, jestli tady na Moravě je někdo kdo má potřebné znalosti a výbavu aby mi Km upravil. Nechci to protože bych chtěl mít míň, ale proto abych měl přehled o výměně oleje a pod. Děkuji za pochopení.
ASTRA LA VISTA
- Reklama
- marcus_Astra_
Ahoj, ja som si to prehadzoval tiež a stačil mi len OP-COM a par minút k tomu. Ak máš OP-COM tak ti napíšem SZ s postupom. Je to jednoduché
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Pochybuji že by to čína zvládla.. na to by bylo třeba snad TECHII ne? Já tedy taky již měnil budíky a měl jsem asi o 37tis víc ale že by mě to nějak extra vadilo... stejně jsou ty naše "babičky" už skorem neprodejný a na nějakém tom km navíc nebo na míň nesejde...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Čína to umí, dvakrát jsem to prováděl. V pohodě.
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Já ty ujeté Km nechci upravit z důvodu prodeje socky- vím že s důchodem a platem nočního hlídače v továrně si jiné auto v dohledné době nepořídím, chtěl bych to upravit proto, abych věděl kdy mám zase měnit třeba olej v motoru, a jiné blbůstky. Navíc mi i když žiju sám socka (Zafira) vyhovuje. Jak už prostorem, vzhledem, jízdními vlastnostmi, o výbavě nepíšu- tu si časem doplním.
ASTRA LA VISTA
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Další problém kluci, od dnešního rána mám v nárazníku vyměněn plast (mřížku) a namontovány mlhovky. Mám i doplněno relátko a spínač světel/mlhovek+ pojistku. NESVÍTÍ TO! Prostě nesvítí mi mlhovky a jsem si jistý že jsem vše zapojil tak jak se má. Je možné aby v Oplech byl ještě nějaký jiný fígl který neznám? Spínač světel/mlhovek mám 2 ks tak jsem vyzkoušel vyměnit i ten, stále bez výsledku. Žárovky v mlhovkách obě na 100% dobré, zapojení kontaktů překontrolováno min.3x, prohozeno ovládání spínač a stále nesvítí! Ještě by mohlo být v háji relátko . Ale to nemám, tak si půjčím na vyzkoušení to ze zadní mlhy a budu chytřejší.....
ASTRA LA VISTA
- vasekpetr1
Renku, základní problém je v tom, že nikde v tvém příspěvku nevidím, cos NAMĚŘIL! Protože to, žes to minimálně 3x překontroloval, k vyřešení nepomůže. Pořiď si v Hobby marketu obyčejný multimetr za stovku, přepni na napěťový rozsah 20V=, černý kabel upíchni někam na kostru a červeným oměř kontakt nejdříve pojistky (můžeš měřením obvodu prověřit pojistku), dále kontakt relátka, atakdále atakdále, až dojdeš k mlhovkám, kde zjistíš, že nemáš zapojenou kostru .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Děkuji za "odbornou" informaci" ,já vím že zajedu o víkendu za kamarádem (autoelektrikář) a ten mi proměří co je třeba. Já s mými znalostmi/zkušenostmi bych nejspíš auto zapálil nějakou jiskrou- zkratem.
ASTRA LA VISTA
- vasekpetr1
Neber si to ve zlém , každej jsme holt na něco, já na kibicování u elektra a je na jednu stranu dobře, že do toho nelezeš, když o tom nemáš ánung . Já o víkendu měnil "O" kroužky na výměníku topení a těch sprostých slov, co jsem vypustil, to se nedá spočítat. Výměna alternátoru s klíňákem byla procházka růžovou zahradou .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Něco mi to vasekpetr1 připomnělo. Kdysi, zhruba kolem roku 1997-8 jsem jezdil malou odtahovkou M.Benz Sprinter+ vlek který jsem si na cestu do říše naložil na korbu a mohl jsem tak jet rychleji než s vlekem za sebou. Kousek za Drážďany mi klekl taky alternátor! Volal jsem to šéfovi i když bylo po půlnoci. Ten mi řekl že to mám nechat v tamním servise (cca 7-8 Km od místa kde jsem stál) opravit. A teď kluci nekecám: pomocí baterky(svítilny)a nářadí k autu jsem pod autem ležel a altík jsem vymontoval! Potom jsem auto zamkl a šel jsem k městu. Zastavili mi cekem brzy POLIZEI a ti mě odvezli k servisu který měl pohotovostní servis 24 hod. denně. Tak jsem systémem výměny (tausch) dostal a zaplatil repasovaný alternátor. Potom jsem už pěšky došel těch šílených- nekonečných 7-8 Km (odhadem) ke Sprinteru a altík jsem namontoval tam kde měl být a jel jsem dál........ Šéf tehdy domluvil s českým emigrantem to, že mi auta předal bez placení s tím abych měl peníze na cestu zpět a clo které jezdili všichni platit až na hraniční přechod ve Strážném. Každopádně ta oprava i cesta za servisu mi tehdy trvala zbytek noci.
ASTRA LA VISTA
Nechci se chlubit, ale dnes jsem si jel brzy ráno pro autorádio s DVD! Je to už použitý kus dovezený z říše a tak než ho zaplatím mám vyzkoušet jeho funkčnost a zda přehrává i vypálené filmy. To co jsem měl v Concordii II to umělo, mělo i dalkáč, toto je bez ale zase za "hubičku".
ASTRA LA VISTA
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No pěkně pokračuješ, tak co uvidíme se v Bubulovicích a nebo ne, když tak napiš SZ. Opatruj se.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
COBEIN píše:Nechci se chlubit, ale dnes jsem si jel brzy ráno pro autorádio s DVD! Je to už použitý kus dovezený z říše a tak než ho zaplatím mám vyzkoušet jeho funkčnost a zda přehrává i vypálené filmy. To co jsem měl v Concordii II to umělo, mělo i dalkáč, toto je bez ale zase za "hubičku".
Tak změna plánu! Rádio jsem cvičně vložil do přístrojovky, zapojil, odzkoušel a celé jsem to zase vrátil do původního stavu.(CAR 500 Delco elecronic) Ono to DVD rádio fungovalo, ale nedokázalo to načíst vypálený film- ani vypálený pomalým režimem. Takže mám opět to své odzkoušené originální rádio.
Mimo to, dnes s Gallem jel posnídat do Gliwic a stála tam zaparkovaná taky stříbrná Zafira A na Polských značkách, a měla vzadu cobeinovky! Kdyby měla tažné zařízení, tak bych si myslel že mi ji někdo v Troppau ukradl.
Když už jsem vstával a absolvoval jsem s Romanem cestu tam, tak jsem si udělal radost- ofuky předních bočních oken a pořádný flák masa s cibulí! Dojedl jsem i to Gallovo který už nemohl. Jó hold, maso mi doktor nezakázal!
ASTRA LA VISTA