Nejdou zapnout potkávací světla

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Odpovědět
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Nejdou zapnout potkávací světla

Příspěvek od Kosa02 » 16 bře 2016, 08:02

Dobrý den.
Chtěl bych se optat.. v Neděli večer jsem dojel ke kolejím se svou Astrou všecko bylo v pořádku. Potom den a půl stála. Přišel sem, nastartuji a zapnu světla ale ejhle, jen obrys. Potkávací světla ať s tím otočným ovladačem hýbu jak chci nereagují. Žárovky co jsem na ně koukal se zdají být v pořádku, vlákna nejsou porušená.
Koukal jsem na pojistky zdá se, že jsou všechny v pořádku. Měl jsem rozebraný ovladač, také se zdálo, že není nějak poškozený. Schválně jsem ty spojovací plíšky trošku přihnul ale nepomohlo to. Podsvícení interieru normálně funguje.
Tušíte někdo, kde by mohl být zakopaný pes?

Popřípadě nevíte o nějakém slušném servise pro studenta tady v Brně, kde by se na to mohli podívat? Protože mám strach s tím odtud někam jet a nářadí mám doma samozřejmě (80 km daleko) .. takže toho sám moc nezdiagnostikuju, že bych věděl, že ovladač je i tak průchozí. Když bych jel aspoň s mlhovkama v předu, které náhodu fungují jen bych čekal kdy uvidím majáčky za sebou.
Děkuji za pomoc
Astra G X16XEL (1999)

Reklama

vasekpetr1

Re: Nejdou zapnout potkávací světla

Příspěvek od vasekpetr1 » 16 bře 2016, 10:47

No při takových závadách bývá největší problém v samotných uživatelích, protože NEMĚŘÍ! :D Tím, že nejsi schopen něco naměřit (ať už napětí na pojistkách pro potkávačky F2.6 a F2.24 nebo přímo výstup 56 z ovladače světel), tak se tu bavíme na ryze teoretické úrovni. Ale jen pro upřesnění - xenony nemáš a originál automatiku denního svícení také ne (i když bys ty potkávačky měl rozsvítit i přes ni), takže mi to všechno nahrává na ovladač světel, případně konektor, do kterého se kostka ovladače zasouvá. Už i tím, že píšeš, že parkovačky fungují normálně (podsvit je ovládán a napájen jinudy) a ovladač jsi zřejmě pouze vytáhl z konektoru, ale dovnitř jsi nelezl. Ještě bych ho zkusil sehnat někde v Brně na vrakovišti a zkusil ho vyměnit. Pokud si s tím ale nevíš rady, tak v Brně v Komecu jedině RomanK. 8) V odkazu máš i mapu, jak se k němu od Plotní na Komárovské nábřeží dostaneš 8)
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 16 bře 2016, 19:10

Tak vyřešeno. Když jsem propojil pin 30 a 56 kouskem drátku, tak se světla rozsvítila a šly i dálkové.
Nemáte někdo v Brně jeden ovladač navíc? Milerád odkoupím! :)
Díky Petře, myslel sem si, že je to ovladač.
Astra G X16XEL (1999)

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 16 bře 2016, 19:51

Zkus ten vrakáč na Poděbradově.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 16 bře 2016, 22:27

Jiný ovladač už taky mám. Všecko už je jak bylo :)
Astra G X16XEL (1999)

Odpovědět