Astra G s předkem z Astry H?

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Lifer

Re: Astra G s předkem z Astry H?

Příspěvek od Lifer » 21 říj 2015, 00:30

Tak po pečlivém prohlížení a porovnávání dílů jsem se rozhodl, že mutant nebude. Fakt by to nebylo jednoduché a buď by se hodně ohýbalo, nebo řezalo a svářelo. Na oko to vypadá podobně, ale po detailním prozkoumání je to o něčem jiném. Kurec jako auto za 10k by to vypadalo luxusně :D
Takže budu se pídit po AG dílech. Myslíte, že bych měl zvážit pořízení dvojchladiče pro klimu, kterou zatím nemám, ale v budoucnu bych ji dodělal?
k těm nosníkům: levý nosník (blíže k řidiči) je mírně ohnutý doprava nahoru a pravý nosník je trošku zamáčknutý.
Ještě mě napadlo uřezat nosníky z jiné astry a navařit je na mou. Celý předek v barvě jsem ukecal na 5tisíc a v bílé na 4tisíce (obojí včetně nosníků).

Abych nezakládal zbytečně další příspěvky, tak jsem vložil další fotky do starších příspěvků.
Přílohy
2015-10-20.jpg
6.jpg
1.jpg
Opel Astra G 2001 1.6 8V 62kW (z16se) - Hatchback 5dveř - tmavě zelená metalíza

Reklama

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 21 říj 2015, 00:58

Podívej, kdybych byl tebou tak se s někým domluvím a spolu s ním zajedu do Polských Gliwic na auto-burzu (každou neděli dopoledne) a tam seženeš úplně všechno, včetně těch chladičů. (dokonce tam seženeš i lepší věci na astru- třeba Coupe nárazník, světla N-joy atd.) Ale aby jsi se neunáhlil, ona ta klimatizace není jen chladič navíc, to je ještě kompresor, elektrika, spínače...... Není to jednoduché to všechno sehnat a zprovoznit, navíc když jsi na tom s financemi asi jako já. :oops:
ASTRA LA VISTA

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 21 říj 2015, 08:03

tak auto je to spíš na rozebrání než na opravu, do gliwic nejezdi, vyhozený peníze, prodávaj tam samý slátaný sračky vytažený z kontejneru (až na vyjímky), v čr je milion rozebranejch géček a blatníky seženeš po 500 kus, kapota 1000, nárazník 500 atd. každopádně to bude pěknej hnus to auto když čtu jaký máš plány na opravu, snad jedině to za ty dva roky až dostuduješ hodit do šrotu a koupit něco v normálnim stavu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Lifer

Příspěvek od Lifer » 21 říj 2015, 10:42

Jaké plány by jste měli vy s autem? Na té astře je dobrý motor (se zarukou), nový výfuk, pružiny a tlumiče nové, repasované brzdy, podvozek je bez vůlí, interiér zachovalý, převodovka přesná. Mezi problémy patří ta srážka, jedno hlučnější ložisko a na podvozku se v jedné časti ukazuje rez. Jinak to auto nemá chybu.
Teď jsem volal se známým a říkal, že by mi s předkem na Hčko pomohl. Takže je to složité. Pokud to chci šup šup, tak koupím staré díly, nebo si s tím vyhraju a bude to o něčem jiném. Ale známí se ozývají a jsou ochotni pomáhat, což mě těší. Co myslíte vy?

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 21 říj 2015, 11:20

předek z háčka je totální utopie vše je jiný, jak tam napasuješ blatníky? kapotu?, nemluvě o výztuze nárazníku která je totál jiná a není jí do čeho na géčku přidělat....to že má háčko stejnej rám motoru...to je tak jediný, ale taky to je věc na který v tý přestavbě vůbec nezáleží... a jen tak mimochodem, nevim jestli předek z háčka je výhra, géčko bylo hezčí

bohužel si myslím že ani ty géčkový díly to auto nezachrání, leda že by si to vzal nějakej klepmíř, jinak to bude jen slátanina...

osobně si myslím že to auto už do provozu nepatří, tvuj kamarád má rozum, že se toho zbavil...

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 21 říj 2015, 13:53

Pokiaľ dobre vidim a nepletiem sa tak to auto nema klimu, opraviť to ide a neni to až take strašne ako to vyzera, ja som to mal 3x horšie a zafka je stale živa a robi mi len radosť! Hodim ti sem foto ako som to mal ja, to tvoje auto by som bedel dať dokopy za 1-2 dni ked by bolo par vhodnych dielov po ruke! Mrkni zdes :arrow: http://jerry-mouse.rajce.idnes.cz/Zafir ... _renovacia./ to tvoje je proti tomu iba čajiček!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

Lifer

Příspěvek od Lifer » 21 říj 2015, 16:31

To jerry mouse:
Tak ta tvá velmi povedená renovace mě inspiruje. Dát si to tak krásně do kupy by se mi taky líbilo. Cenově tě to asi vyšlo draho, že?
S těmi H díly furt váhám. Nejlepší bude demontovat G díly, hodit na vůzek a porovnat je s těmi H díly. Jinak je to jen polemizování.
Lehké to nebude, jinak by takových přestaveb bylo hodně. Co s legální stránkou? Taky si myslím že by neměl být problém, když se to montuje do modernějších vozů.

Hardy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hardy » 21 říj 2015, 17:25

Myslím že názorov už tu padlo viac než dosť a je to čiste na tebe. Môžeš si s tým robiť čo chceš. Môžeš to prerobiť aj na Audi :D.

Obrázek
Obrázek
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET

Kód: Vybrat vše

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
In memoriam Paul Walker - R.I.P

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 21 říj 2015, 19:17

Souhlasím s Vojtou v tom jak napsal že Géčko je hezčí než Háčko, ale nesouhlasím s tím že tvá bouraná astra už nepatří na silnice! To by mnozí koukali jaké bouračky jsem co by řidič odtahovky vozil sem do republiky. A dnes tyto auta normálně jezdí....
Prostě pokud to chceš dát do kupy, tak zase jako Géčko a s klimatizací si to dobře rozmysli! :?
ASTRA LA VISTA

Lifer

Příspěvek od Lifer » 20 lis 2015, 12:31

Mám po delší době pokrok. Známý co to semnou chtěl předělávat měl vážnou nehodu a leží už dva týdny na JIPce, takže jsem odvezl auto do "servisu". Tam mi řekli že za práci 5 tisíc a díly 10 tisíc. Tak jsem začal shánět díly sám. Nosníky se budou navařovat nové. Včera jsem řezal na jednom celkem levném šrotišti a za 5000 jsem si odvezl celý předek. Ještě musím sehnat chladič s ventilátorem a rád bych se Vás zeptal na názor, zdali můžu použít na svou 1.6 8v (z16se) chladič z astry g 1.7 dti? Včetně ventilátoru a s par věcmi do interiéru mi jej nabizel za 1000 tak váhám. Na šrotišti mě ujišťuje že pasovat bude, ale je mi jasný že ho chce prodat. Jinak je stále v autě a neteče (je napuštěný). Jen myslím že do něj vleze více vody.

Ještě poslední dotaz. Jak budu opravovat škrábance na laku. Všiml jsem si, když kamarád opravoval svou fabii, tak mu to udělalo hnusné fleky. Dáte tip jak se tomu vyvarovat? Rýhu zakytoval, stříknul do barvy a nakonec to stříknul lakem který to asi způsobil ten flek.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 20 lis 2015, 12:52

nebude pasovat

Lifer

Příspěvek od Lifer » 20 lis 2015, 14:16

Ok, díky za info

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 20 lis 2015, 14:51

Dělej, jak myslíš. Ale podle mě se to nevyplácí opravovat. Vzhledem k tomu, že Géček kolem 20 tisíc je asi milion.

Jestli jsi ho dostal třeba za bůra, stejně do něj deset padne, jako nic. Díly na Géčko jsou už laciný, jak řikaj kluci, ale tobě jich chybí poměrně dost :wink: .
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Lifer

Příspěvek od Lifer » 20 lis 2015, 15:54

Až na chladič s ventilátorem máme co se dílů týče vše. Ta astra je v pohodě tak proč ji šrotovat? Je mi jasný že do toho padne cca 12 tisíc, ale to do každé ojetiny, no ne?
Jen s tím chladičem to musím vymyslet. X17dtl chladič můžu mít. Jen nevím proč by nepasoval. Kvůli hadicím, úchytům, objemu?

jerry mouse

Příspěvek od jerry mouse » 20 lis 2015, 16:43

Montažné uchyty na chladičoch AG-ZA su identické a dokonca aj chladič z 1,7 je ok ale prever si ešte predtym vyvody na vstup a vystup vody , myslim tie hrube. Zväčšeny objem chladiča o cca 3dcl nieje na škodu!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

Odpovědět