Astra G s předkem z Astry H?
Astra G s předkem z Astry H?
Zdravím Vás,
Koupil jsem Astru G s motorem 1.6 8v (z15se) najeto 140 tisíc od kamaráda, který se o ni skvěle staral. Stala ho 50k a dalších tolik do ni za 3 roky investoval, takže bylo o ni skvěle postaráno. Astra měla havárii na předek a schytaly to plechy, chladič a ohnul se nosník (motor netknuty a funguje). Je to mé první auto které jsem dostal za cenu šrotu. Ted se ji chystám dát do kupy a naskytla se mi možnost koupit celý předek z Astry H za 2700,- (tedy plechy + svetla + nárazník). Známý mechanik mi říkal že by to mělo pasovat, jenže já mám pár dotazů na které mi nebyl schopen odpovědět. Nejsem si jist, zda nebude problém s uchycením chladiče. No a taky nevím co by mě na to řekli na STK. Chci auto dát do kupy co nejlevněji a jsem ochoten se v tom rýpat. Nechci se pouštět do něčeho extra složitého a pak i nelegálního.
Když jsem se koukal po Astra G dílech, tak jsem to pod 4 k neukecal, tak proto váhám.
Koupil jsem Astru G s motorem 1.6 8v (z15se) najeto 140 tisíc od kamaráda, který se o ni skvěle staral. Stala ho 50k a dalších tolik do ni za 3 roky investoval, takže bylo o ni skvěle postaráno. Astra měla havárii na předek a schytaly to plechy, chladič a ohnul se nosník (motor netknuty a funguje). Je to mé první auto které jsem dostal za cenu šrotu. Ted se ji chystám dát do kupy a naskytla se mi možnost koupit celý předek z Astry H za 2700,- (tedy plechy + svetla + nárazník). Známý mechanik mi říkal že by to mělo pasovat, jenže já mám pár dotazů na které mi nebyl schopen odpovědět. Nejsem si jist, zda nebude problém s uchycením chladiče. No a taky nevím co by mě na to řekli na STK. Chci auto dát do kupy co nejlevněji a jsem ochoten se v tom rýpat. Nechci se pouštět do něčeho extra složitého a pak i nelegálního.
Když jsem se koukal po Astra G dílech, tak jsem to pod 4 k neukecal, tak proto váhám.
Opel Astra G 2001 1.6 8V 62kW (z16se) - Hatchback 5dveř - tmavě zelená metalíza
- Reklama
-
Re: Astra G s předkem z Astry H?
Vyser sa na rybo-raka a urob pekne G-čko, to že to bude vyzerať ako mutant je jedna vec ale v globale tie dopasovania ineho predku k inej karoserii ťa určite vyjde na viac ako si mysliš a ešte v tom nieje započitane lakovanie predku ktore vyjde určite viac ako dalšich 4000kč! Ked kupiš cely predok v konkretnej farbe tak ťi predavajuci vie urobiť tzv lepšiu cenu a + ušetriš na lakovačke!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Na lak nehledím. Provizorně hodím díly do barvy, protože celolak auto stejně nemine. Kamarád měl hodně nepřátel a tak mám auto ojeté klíčkem. Nahodou já proti mutantům nic nemám, ale když s tím bude hodně práce, tak to asi nebude mít smysl. Vše se snažím dělat svépomoci. Doposud jsem se staral o motorku, ale stárnu a pohodlním. Nedělalo mi problém na enduru r.v. 2007 vyměnit převodovku. Největší obavy mám z toho, že světlomety budou zasahovat do motorového prostoru. Budu ještě chvilku tápat zda je to možné, či ne. S ryborakem bych byl aspoň originální a nebyl bych tolik tuctový. Mí vrstevníci jezdí se starými BMW s lešeňovkou místo výfuku a baví se pálením gum. Jen jestli má cenu zjišťovat zda to dopasuji, když mě pak vyhodí u STK, kterou teď fest zpřísní/zpřísnili?
pasovat nebude lautr nic
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
-
Kukal som zrovna na prechodove linie od vrchu blatnika k A stlpiku ako aj prednym dveram a kapote a vyzera to fakt zrealizovatelne, len musel by si vymeniť aj prednu čelovu priečku, to je ten vrch kde sa prichytavaju zvrchu predne svetla, chladič ti bude skvele sedieť aj tak lebo spodny podmotorovy ram je na nepodstatny detail skoro identicky. V podstate by si robil z favorita feliciu ktora je v skelete skoro identicka. My vieme že AG a AH maju skoro identicku platformu ale že až tak vysoko tak to som fakt netušil, no nemčuri si tiež radi šetria zbytočnu pracu ktoru aj tak nikto nevidi!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Jestli se můžu přidat se svým názorem, tak bych neměl strach s STK ohledně toho že máš na autě novější předek (model), ale spíš bych měl obavu z toho že auto už asi nemá pytle. Podle toho jak jsi psal že bylo "políbeno" nehodou a že je ohnutý nosník, tak asi pytle vyletěli ne? Nevím jaké máš v Ovi. na STK známosti, ale tady v Troppau ti to sice projde přes kontrolu, ale budeš to mít napsáno ve vážných závadách!
A navíc si myslím, že ta astra co jsi sem vložil může být zdařilá FOTOMONTÁŽ!
A navíc si myslím, že ta astra co jsi sem vložil může být zdařilá FOTOMONTÁŽ!
Naposledy upravil(a) COBEIN dne 20 říj 2015, 21:49, celkem upraveno 1 x.
ASTRA LA VISTA
Ach, kvoli uspore par tisic toto riesit? A na benzin budes potom mat, ked nemas na riadnu opravu? Ked pride na vymenu brzd, rozvodov, ako to budes riesit potom?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Třeba tam dá rozvodovou sadu z CORSY?langdon2 píše:Ach, kvoli uspore par tisic toto riesit? A na benzin budes potom mat, ked nemas na riadnu opravu? Ked pride na vymenu brzd, rozvodov, ako to budes riesit potom?
ASTRA LA VISTA
NO do Z16SE asi tazko..
Hlavne by som sa pri tomto motore trocha obaval vymeny vacky a hydrostelov.. skor ci neskor to postihne kazdy jeden tento motor..
Hlavne by som sa pri tomto motore trocha obaval vymeny vacky a hydrostelov.. skor ci neskor to postihne kazdy jeden tento motor..
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
To langdon2:
Právě že výměnu brzd, rozvodů, filtrů, tlumičů a náplní provedl kamarád přede mnou. U všeho jsem byl i u toho, jak si to auto kupoval. Na autě je do dubna záruka na motor (papír samozřejmě mám). Počítám s tím, že jak dám do kupy plechařinu, tak budu dva roky jezdit (do té doby dostuduji) a pak by neměl být problém s financemi.
Abych se přiznal, tak mým snem je a nejspíš furt bude Škoda Rapid 136, ale třeba si své GHčko časem zamiluji
To COBEIN:
Při té srážce kupodivu airbagy nevyletěly. Buď jsou špatně zapojené, nebo to nebyl takový náraz.
Přikládám foto mé Astry pro představu
Právě že výměnu brzd, rozvodů, filtrů, tlumičů a náplní provedl kamarád přede mnou. U všeho jsem byl i u toho, jak si to auto kupoval. Na autě je do dubna záruka na motor (papír samozřejmě mám). Počítám s tím, že jak dám do kupy plechařinu, tak budu dva roky jezdit (do té doby dostuduji) a pak by neměl být problém s financemi.
Abych se přiznal, tak mým snem je a nejspíš furt bude Škoda Rapid 136, ale třeba si své GHčko časem zamiluji
To COBEIN:
Při té srážce kupodivu airbagy nevyletěly. Buď jsou špatně zapojené, nebo to nebyl takový náraz.
Přikládám foto mé Astry pro představu
Naposledy upravil(a) Lifer dne 21 říj 2015, 00:48, celkem upraveno 2 x.
Nebo nebyl připoutaný! Já jsem tenkrát v oktávce taky nebyl připoutaný, a kromě pytle v mé sedačce vyletěli všechny: volant, přístrojovka i sedadlo spolujezdce. Možná nebyla v astře při nehodě pojistka, nevím, neumím si to vysvětlit když byl uhnutý nosník....
Ale když se tak koukám na fotku kterou jsi sem vložil, tak to zase nebyla velká nehoda, karosář by použil gumové kladívko a jezdil by jsi....
Ale když se tak koukám na fotku kterou jsi sem vložil, tak to zase nebyla velká nehoda, karosář by použil gumové kladívko a jezdil by jsi....
ASTRA LA VISTA
To langon2:Myslel jsem to jako fór s těmi rozvody.langdon2 píše:NO do Z16SE asi tazko..
ASTRA LA VISTA
Fotka z prava nie je? Kedže vidím právy ohnutý...inak ako toto sa bude musieť riešiť už asi na stolici ten nosník a davať bacha na geometriu aby ste ju ešte trafily lebo potom tu budeš furt riešiť že ti to niekam ťaha a žere gumy. Inak nehovor mi že na vrakáči sa nedajú za pár šupiek nájsť diely. Sám som bol niekoľko krát na vrakáči a viem že ceny sú fajn a hlavne musíš vedieť aj zjednávať. Alebo potom pozri Allegro.pl tam je všetko skoro za babku...
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
To Hardy:
Byl se mi na to podívat člověk co dělá s rovnací stolicí u Hondy a řekl mi, že je to zbytečné dávat na stolici. Geometrie je v pohodě. Astra zvládla cestu k evidenční kontrole na laně a neměla tendenci sjíždět na stranu. Jediný nedostatek bylo hvízdající ložisko kola, když se zatáčelo doprava (ložisko mám koupené - stačí vyměnit). Řešit se to bude tak, že se nosník nařízne flexou, srovná a podle toho jestli budou díly sedět se to zavaří. Bude to tak trošku drbačka, ale o to víc si budu auta vážit. Jinak za stolici chtějí 10k
Přikládám foto:
Edit: to ložisko pískalo už i před nehodou
Byl se mi na to podívat člověk co dělá s rovnací stolicí u Hondy a řekl mi, že je to zbytečné dávat na stolici. Geometrie je v pohodě. Astra zvládla cestu k evidenční kontrole na laně a neměla tendenci sjíždět na stranu. Jediný nedostatek bylo hvízdající ložisko kola, když se zatáčelo doprava (ložisko mám koupené - stačí vyměnit). Řešit se to bude tak, že se nosník nařízne flexou, srovná a podle toho jestli budou díly sedět se to zavaří. Bude to tak trošku drbačka, ale o to víc si budu auta vážit. Jinak za stolici chtějí 10k
Přikládám foto:
Edit: to ložisko pískalo už i před nehodou
Naposledy upravil(a) Lifer dne 21 říj 2015, 00:47, celkem upraveno 2 x.
-
Nič nezrezavaj flexou, určite sa to da vyrovnať aj inym jednoduchšim spôsobom, radšej zober poriadny foťak a urob viac detailnejšich fotiek nech vieme čo tam može byť trocha mimo!Lifer píše: Řešit se to bude tak, že se nosník nařízne flexou, srovná a podle toho jestli budou díly sedět se to zavari.