Spojka zabírá úplně dole
Spojka zabírá úplně dole
U Astry G mi spojka vypíná úplně dole, asi 1 cm nad podlahou. Při sešlápnutí pedálu má do cca jedné třetiny lehký chod, pak je cítit běžný odpor. Netušíte kde je problém? Pokud mi někdo chcete poradit ať používám tlačítko HLEDAT, tak prosím s konkrétním odkazem.... prošel jsem spoustu témat a nikde není konkrétní odpověď.
Astra G Caravan 2.0 Di
- Reklama
- marko100le
Re: Spojka zabírá úplně dole
Ak sa nemylim tak spojka je hydraulicka podobne ako brzdy.
Problem by mohol byt zodrata lamela, alebo ak je to zavzdusnene alebo je tam malo kapaliny (mala by tam ist brzdova DOT 3 alebo 4).
Ak som to studoval tak na prevodovke je na hadicke odvzdusnovak.
Vyskusaj to podla knihy ako na to str. 246 (je to tam krasne rozpisane) odvzdusnit.
Problem by mohol byt zodrata lamela, alebo ak je to zavzdusnene alebo je tam malo kapaliny (mala by tam ist brzdova DOT 3 alebo 4).
Ak som to studoval tak na prevodovke je na hadicke odvzdusnovak.
Vyskusaj to podla knihy ako na to str. 246 (je to tam krasne rozpisane) odvzdusnit.
Naposledy upravil(a) marko100le dne 11 led 2010, 21:10, celkem upraveno 1 x.
_ _ _ Zafira 2.0 Di 16 V 2000 _ X20DTL _s CHIPOM
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Suzuki Samurai SJ 410_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
Odvzdušnění jsem zkoušel, ale nepomohlo. U té opotřebované lamely si nejsem jistý, zda by se to neprojevovalo tím, že by spojka brala až úplně nahoře nebo by prokluzovala. Ještě mě napadlo, zda nemůže být problém v hydraulickém válci na pedálu. Než to rozeberu, tak to raději ještě zkouším tady... třeba se s tím někdo setkal. V každém případě díky za každou radu.
Astra G Caravan 2.0 Di
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
nejspíš ti odešel spojkovej valec.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Pokud mu odejde hlavni spojkovej valec tak mu bude tect olej a nepujde mu radit a kdyz uz zaradi tak mu to bude skakat jak kun.
- marko100le
Mozno ti zadrhava spojkovy valec a ked sa pedal vracia naspet tak to ostane zasekle v 2/3 a to by mohla byt pricina toho lahkeho chodu zo zaciatku.
Ak by tiekol mal by si predsa ubytok v brzdovej nadrzke.
a preto nevytvoris na tych 2/3 spravny tlak na spojku (moj nazor)
Ak by tiekol mal by si predsa ubytok v brzdovej nadrzke.
a preto nevytvoris na tych 2/3 spravny tlak na spojku (moj nazor)
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
Marko: taky začínám uvažovat o tom, že by závadu mohl způsobovat spojkový válec který se úplně nevrací. Nezbyde mi nic jiného, než počkat do víkendu, vzít auto do garáže a rozebrat to. V každém případě jestli něco zjistím, tak dám vědět. Jinak na to odvzdušnění je v knize popisovaný nějaký speciální postup nebo je to stejné jako u brzd? Knihu nemám, tak jsem to dělal stejně jako brzdy...
Astra G Caravan 2.0 Di
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Zkus taky asi 20x sešlápnout spojkový pedál a pokaždé při vracení nahoru mu malinko pomož nadoraz.Pokud pak bude pedál OK,tak si jen válec nepřisál kapalinu z nádobky.Pokud ne ,tak to nejdřív odvzdušni,pak zapátrej v paměti kdy naposledy jsi měnil kapalinu-interval 2roky nebo měřit kvalitu kapaliny/bod varu/.Tento jev /spadnutý pedál/taky způsobuje vlhkost v brzdovce a při mrazech a střídání teplot je to nejhorší.
denny: opakovaně sešlápnout spojku jsem zkoušel několikrát a nemění se to. Pedál se mi vrací až do horní polohy, ale jak je to se spojkovým válcem nevím. Asi to bude tím, že se spojkový válec zůstává viset, a když se nevrátí až dozadu, tak nemůže nasát brzdovou kapalinu. Taky mě napadlo aby jsem ho nemusel vyndavat, jestli by nešel natlačit do zadní polohy tím, že by jsem tam zkusil dostat kapalinu pod tlakem odvzdušňovacím šroubem. Jinak brzdová kapalina asi pamatuje hodně. Já mám auto teprve rok, ale podle předchozího majitele by jsem soudil, že brzdová kapalina ještě pamatuje dělníka ve výrovním závodě
Astra G Caravan 2.0 Di
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Zkus mu v té horní poloze ještě trochu pomoci.Fakt dost silou,ale ne brutal.Pak hned nech kapalinu vyměnit.
- marko100le
Nazdar Vaclav, tu mas link na knihu JAK NA TO (Astra-g manual.pdf). http://www.uloz.to/3631536/manual-astra-g.pdf
Vel stastia dufam ze ti to pomoze ,mas tam aj cele spojkove ustrojenstvo nakreslene na obrazku.
Aspon budes mat lepsiu predstavu kde sa hrabat.
Vel stastia dufam ze ti to pomoze ,mas tam aj cele spojkove ustrojenstvo nakreslene na obrazku.
Aspon budes mat lepsiu predstavu kde sa hrabat.
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
_ _ _ Citroen C15 D_ _ _
Tak problém vyřešen výměnou hlavního válce spojky. Před výměnou jsem to zkusil znovu odvzdušnit, ale vyhnal jsem tím poslední brzdovou kapalinu z okruhu a spojka už nemakala vůbec, protože si spojkový válec nepřisál kapalinu z nádobky. Zkoušel jsem s ním všechno možné... dvakrát ven a zase zpět, profouknout kompresorem, natlakovat nádobku s brzdovou kapalinoupři odvzdušnňování a nic... nenasál a nenasál. Tak jsem tam dal novej a vše O.K. Jak je mým zvykem, podíval jsem se, kde byla závada - gumička v pístku, která tvoří ventilek kterej se při stlačení pedálu uzavře a nepropustí tlak a naopak při povolení pedálu a podtlaku před pístkem umožní nasát kapalinu před pístek byla zalepené bordelem z brzdové kapaliny. Takže pokud by byl spojkový válec rozebiratelný tak docela jednoduchá oprava, takhle výměna válce v ceně necelé dva tisíce
Astra G Caravan 2.0 Di
mám zafiru 2,2dti. menil som motor. pred výmenou všetko šľapalo ako malo. po výmene síce motor ide ale nedajú sa radiť rýchlosti. spojkový pedál je úplne mäkký. Zošliapnem ho až na podlahu bez akého koľvek odporu. Skúšal som odvzdušniť, ale nepomohlo to. Neviete kde môže byť chyba?? Medzi motorom a prevodovkou je nejaký vymedzovací medzikus (cca 4mm). Musí tam byť??
Poraďte.
Poraďte.
Opel Zafira 2,2 DTI 04/2004 92Kw Y22DTR
-
Hlavný spojkový valec je zrejme kaput, vymen ho a bude pokoj!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957