Zafirka - ŘJ
Re: Zafirka - ŘJ
Je mi to jasne. Chtel bych si byt jisty ze je to tou jednotkou. Kamaraduv kamarad zklamal, pry nema cas az v breznu. Asi nepotrebuje kseft. Alzafire je moznost diagnostiky nebo je to na tuty RJ? Popr. nevis o nekom? Mam 11.2. stk a auto mi stoji u baraku Diky Honza
Zafira Z18XE, r.v.2003, LPG - Lovato
- Reklama
Možnost je, ale stejně ti doporučím navštívit Brno a RomanaK
Máš to blíž a parametry služeb neporovnatelné
Teď o víkendu jsem doma, takže kdybys vyloženě chtěl přiskákat do Ostravy, můžeme něco zkusit a něco nasymulovat
Kdyžtak písni SZ, jsem většinou do noci na přijmu
Máš to blíž a parametry služeb neporovnatelné
Teď o víkendu jsem doma, takže kdybys vyloženě chtěl přiskákat do Ostravy, můžeme něco zkusit a něco nasymulovat
Kdyžtak písni SZ, jsem většinou do noci na přijmu
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Díky moc za ochotu. S autem nedoskáču, byl jsem rád že jsem doskákal cca 20 na parkoviště pod oknama. Zítra mi to místní mechanik napíchne na origo OP-com a uvidíme. Max vymontuju řj a spojím se s RomanemK. Zítra budu chytřejší..... Všem moc děkuju za pomoc. Takovýto lidi by se měli platit zlatem.... Honza
Zkus ověřit napětí na váze, možná ti tam chybí kostra, to je taky jedna z vad jednotky.
Někde to tu najdeš, stačí pak natáhnout kostru z jiného místa. Třeba to není tím, ale co kdyby?
Někde to tu najdeš, stačí pak natáhnout kostru z jiného místa. Třeba to není tím, ale co kdyby?
Váhu mám novou a auto se chová úplně stejně se starou tak i s novou.
To jo, to chápu, ale bývá potíž uvnitř jednotky s kostrou pro váhu, pak se kostra natáhne od jinud. Pohledej to tu, jak jsem psal, není to tutovka, ale proč to nezkusit?
Je to tohle?
Jestli joo, hned ráno to zkusím
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... hu#p326279
Jestli joo, hned ráno to zkusím
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... hu#p326279
jestli je zrovna žlutá kostra to nevím, já bych měřil, ale 4 je +12V.
Ještě tam bude +5V a výstup. Cca 1-2V. Ale na jakém pinu, nevím.
Ještě tam bude +5V a výstup. Cca 1-2V. Ale na jakém pinu, nevím.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem mel problem s ECU ja, tak auto obcas nereagovalo na plyn a hrozne skubany volnobeh. Za studena vetsinou OK, teda alespon ze zacatku. Mno tak pri nastartovanem volnobehu jsem zaskubal s konektorem na ECU a problemy nastavaly nebo mizely. Takze jednoznacne ECU. Jeste jak pise Alzafir, obcas se vyskytzuje "uhnila" kostra v ECU pro vahu ci skrtici klapku. Ja teda spise cetl pro skrtici klapku, ale zkusit se to muze. Staci propipnout kostru vahy, treba z minus polem baterky. A pokudy by to bylo ono, tak staci obejit ECU tim prikostrenim jinde.
Auto je v servisu. Podle zjišťování na místě pravděpodobně bude uvolněná nebo prasklá hadice na klapce (jak jsem vytahoval tu váhu - jsem blb). Něco tam prostě jakoby nasává falešný vzduch. Klapku vytáhne a zrovna ji vyčistí. Po napojení origo diagnostikou auto nevyhazuje žádné chyby, kontrola řj bez známek poruchy. V úterý se na to vrhne a očekávám pozitivní informace. Dám vědět co s tím bylo.... Honza
Takže to bylo něčím uvolněným z klapky jak jsem vytahoval starou váhu - šla ztuha. Nová váha pomohla (http://mlparts.cz/front.tec-doc.product/460439), auto konečně po nastartování drží sytič, po chvilce spadnou otáčky na cca 780, takže super. Klapka vyčištěna a vyresetována, nové svíčky a auto přede jak kocourek. Zkontrolován i tlak paliva. Čerpadlo má dávat min 0,8 asi barů, mě dává 1. Takže prý zatím v pohodě. Nové čerpadlo stojí cca 1200 Kčs. Ještě výměna serva od Bundelese, nové tlumiče s uložením a doufám, že na dlouhou chvíli bude pokoj (ale při vší smůle to bude asi dřív ......). Všem díky za rady, postřehy - Denny, Alzafir a ostatní. Díky