AGR / EGR
Re: AGR / EGR
Ahojte,mam astru g 1.4 16v x14xe r.v.1999 muzu zaslepit egr? Nebude mi svitit kontrolka?diky
Opel astra G 1.4 16v Rv.1999 66Kw
Kod motoru: X14XE
Kod motoru: X14XE
- Reklama
-
maš pôvodny EGR špatny, ak ano tak ho tam nechaj a vytiahni iba konektor z neho, kontrolka ti bude furt svietiť alebo vyčkaj kym mr. žirafak urobi niečo aj pre benal!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Pokud ti ta kontrolka do teď nesvítila, tak ho zaslepit nepochybně můžeš. Kontrolka bude svítit jenom pokud budeš brzdit motorem jinak ne
Astra G X16XEL (1999)
Ahojte. Mam X14XE r.v. 1999, najazdenych 308000km. EGR ventil este povodny.. Cisteny uz XY krat.
Sem tam pri konstantnej rychlosti ked pustim plyn, mi vyhodi chybu P 0400, chod motora sa nikdy nezmeni.
V poslednom case mi pri konstantnej rychlosti ako keby vypadne jeden valec, celkom dost skubne autom. Ale kontrolka sa ziadna nerozsvieti. Moze aj toto robit uz odchadzajjuci EGR ventil?
Premyslam nad kupou noveho.
Aky je dobry? Mozem kupit EGR ventil Delphi? Ten sa da novy kupit od cca. 73€
http://www.automedik.sk/autodily.html?p ... []=1274755
Sem tam pri konstantnej rychlosti ked pustim plyn, mi vyhodi chybu P 0400, chod motora sa nikdy nezmeni.
V poslednom case mi pri konstantnej rychlosti ako keby vypadne jeden valec, celkom dost skubne autom. Ale kontrolka sa ziadna nerozsvieti. Moze aj toto robit uz odchadzajjuci EGR ventil?
Premyslam nad kupou noveho.
Aky je dobry? Mozem kupit EGR ventil Delphi? Ten sa da novy kupit od cca. 73€
http://www.automedik.sk/autodily.html?p ... []=1274755
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
ahoj, mám pravděpodobně vadný EGR ventil, astra g 1.6 16V s motorem Z16XE. Chtěl bych si ho nechat deaktivovat. Má někdo nějaký tip kde v brně a okolí to dělají? Volal jsem do autorizovaného servisu BS Brno a tam mi mi nějaký chytrák u telefonu řekl že to nejde softwarově odpojit a ze dokonce ani záslepky opel neprodává a odmítl mě přepojit na mechanika nebo někoho jiného... zkoušel jsem i opel renocar ale tam to nedělají...
- vasekpetr1
V Brně jedině RomanK. Zajeď do Komecu, na Plotní odboč na Komárovskou, u hotelu před mostem u Ponávky doprava a jsi tam. Určitě pomůže.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
diky,
volal jsme mu tam pred chvili a on mi rekl ze pokud mam na chladici 2 ventilatory tak to asi nepujde nebo neco v tom stylu, ja se byl mrknout na auto a fatk tam mam 2 ventilatory. jaky to ma to to vliv? a jaky mam dalsi moznosti? zavolal bych mu ale ted uz tam neni
volal jsme mu tam pred chvili a on mi rekl ze pokud mam na chladici 2 ventilatory tak to asi nepujde nebo neco v tom stylu, ja se byl mrknout na auto a fatk tam mam 2 ventilatory. jaky to ma to to vliv? a jaky mam dalsi moznosti? zavolal bych mu ale ted uz tam neni
- vasekpetr1
Tak se s ním aspoň domluv na diagnostiku, abys věděl, že je to stopro EGR. Uvidíš sám, co ti pak na místě řekne. Možná by pak stálo za úvahu ten EGR koupit nový, když to tak sleduji v dízlovém vlákně podle odpovědí od Alzafira a dennyho. Oni už dnes na emisích jsou asi schopni vyčuchat, že ten ventil "neventiluje" tak, jak by měl .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
no byl jsem na diagnostice v Auto Pokorny v židenicích, tam mi rekly že je to EGR. Jenom abych popsal co mi to dělá. Nedrží otáčky při volnoběhu , buď zdechne nebo kolísa tak kolem 500. Při jízde na 1 nebo 2 to hodně cuká, ale jak se rozjedu tak je to v pohodě, jinak mi nesvítí ani jedna kontrolka, nebo sem si nevšiml. Jak jsem psal tak na diagnostike hlaši chybu ERG.
Jenže ten stojí 5000 a to se mi davat nechce (pracující student). Další možnost je ten neorigo za 2600 cca ale jak jsem tady pročítal tohle téma tak moc dlouho nevydrží...
Zaslepit by to šlo ne? Jedinej problém by byl s kontrolkou která by mě asi pořád svítila podle toho co jsem tu četl... je to tak?
Ještě se chystám v sobotu na čistění ale to prý tak není řešení na dlouho...
Jenže ten stojí 5000 a to se mi davat nechce (pracující student). Další možnost je ten neorigo za 2600 cca ale jak jsem tady pročítal tohle téma tak moc dlouho nevydrží...
Zaslepit by to šlo ne? Jedinej problém by byl s kontrolkou která by mě asi pořád svítila podle toho co jsem tu četl... je to tak?
Ještě se chystám v sobotu na čistění ale to prý tak není řešení na dlouho...
Vydržte, určitě vyrobím nějaké to šidítko na benzíny. Už mám kus programu s převodem vstupních impulsů na výstupní napětí. Zbývá jen trochu času, abych si to na benzínovém motoru oměřil, délky impulsů, jak moc činnost EGRu ovlivňuje MAP senzor...pak už to bude jen chvilka a bude tu testovací vzorek.
Bohužel to zatím nějak nestíhám uskutečnit, myslím měření na motoru. Příští týden bych to viděl ale jako už jistotu, že oznámím zahájení testu
Bohužel to zatím nějak nestíhám uskutečnit, myslím měření na motoru. Příští týden bych to viděl ale jako už jistotu, že oznámím zahájení testu
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- vasekpetr1
Zkus si to pročíst tady na páté stránce, co píše denny a Alzafir. Vím, je to pro dízly, ale aby to nepoužili (readynesscode) i pro benziny.
edit: ha byl jsem Alešem odhalen a zneškodněn
Píšeš, že máš motor Z16XE, stálo by za to zjistit v origo Opel servisu, jestli by se tě netýkala stejná oprava jako mě, viz. https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 82#p370266, zejména tato část https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 48#p367351
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
vasekpetr1: zajimavy cteni, hele už 3 dny zíji EGR ventilama a mám z toho hlavu jak meloun
kroup: hele jak jsem uz tu psal, v oplu jsem narazil na nejakyho blba ale zitra tam zkusim volat znova
pak jsem volal RomanoviK z Komarova, ktery se tim zabyva a ten mi rekl ze pokud mam na chladici vepredu pred motorem 2 ventilarory tam me to prehrat nemuze (a ja je tam mam 2), asi kvuli tomu ze by mi nefungovala klima (nevim procf nebo jak ) zitra mu jeste budu volat. muzes se prosimte podivat k sobe do auta jestli tam mas 1 nebo 2 vetilatory u predniho narazniku? jeden pred chladicem a druhej za chladicem. diky
kroup: hele jak jsem uz tu psal, v oplu jsem narazil na nejakyho blba ale zitra tam zkusim volat znova
pak jsem volal RomanoviK z Komarova, ktery se tim zabyva a ten mi rekl ze pokud mam na chladici vepredu pred motorem 2 ventilarory tam me to prehrat nemuze (a ja je tam mam 2), asi kvuli tomu ze by mi nefungovala klima (nevim procf nebo jak ) zitra mu jeste budu volat. muzes se prosimte podivat k sobe do auta jestli tam mas 1 nebo 2 vetilatory u predniho narazniku? jeden pred chladicem a druhej za chladicem. diky
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No ,pro benzíny je to taky a ještě navíc pro starší než diesely.vasekpetr1 píše:Zkus si to pročíst tady na páté stránce, co píše denny a Alzafir. Vím, je to pro dízly, ale aby to nepoužili (readynesscode) i pro benziny.
Zážehové motory\benzín\ od r.v. 2001
Dieselové motory\naftay od r.v. 2004
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel má RomanK stoprocentní pravdu .Tvoje jednotka není pro tento opravný soft a nelze jej použít.pH. píše:vasekpetr1: zajimavy cteni, hele už 3 dny zíji EGR ventilama a mám z toho hlavu jak meloun
Rozlišení je opravdu dle sahar,pokud tu přední máš-nejde to ,pokud ji nemáš -jde to zcela bez problému .
Pokud ti to takto někdo řekl i z Opel servisu,tak to nebyl žádnej blb a měl by ses mu omluvit.Naopak byl znalý věci.