Cukání mírná akcelerace za studena

Odpovědět
simisim

Cukání mírná akcelerace za studena

Příspěvek od simisim » 27 čer 2014, 23:01

Zdravim,
pročítám cukací témata o Astrách a nikde jsem zatim nenarazil na uplně stejný průběh jako u své Astry, tak jsem si dovolil založit nové vlákno.

Jak je zřejmé z názvu, tak mi cuká Astra 1,6 XEL cca do minuty až dvou po nastartování v mírné akceleraci (venkovní teplota cca 15 stupňů).
Akcelerace na max za studena bez cukání a po té cca minutě až dvou po startu už akceleruje i při mírném sešlápnutí pedálu plynu bez cukání.

Tak kdyby měl někdo jasného favorita příčiny, tak sem s ním. Jinak je mi jasný, že to může bejt bambilion komponent. PRoto by se hodilo, kdyby měl už někdo zkušenost přesně s tímto průběhem závady.

Díky za věcné názory

Reklama

simisim

Re: Cukání mírná akcelerace za studena

Příspěvek od simisim » 28 čer 2014, 11:52

Tak změna, teď cuká za studena i při maximálním sešlápnutí plynu.
Ale po zahřátí jezdí stále normálně.

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 28 čer 2014, 12:15

To by mohl být začátek konce EGR ventilu.. dělal si s ním něco..? Skus si ho třeba na zkoušku odpojit a projet to.. a uvidíš. EGR je při plným plynu a volnoběhu neaktivní, takže proto ti to nemuselo cukat nejdřív.
Plný plyn za studena? .. já bych se asi zbláznil, kdyby mi to někdo s autem udělal.. (Můj názor :D ).
Dál to může být špatný benzín.. záleží co tankuješ.. nebo svíčky.. lišta zapalování..

Edit: Moje XEL taky za studena občas zacuká během pár minut po startu a to mám všechno v pořádku.. to nemusí být chyba..
Astra G X16XEL (1999)

simisim

Příspěvek od simisim » 29 čer 2014, 10:03

Kosa02 píše:To by mohl být začátek konce EGR ventilu.. dělal si s ním něco..? Skus si ho třeba na zkoušku odpojit a projet to.. a uvidíš. EGR je při plným plynu a volnoběhu neaktivní, takže proto ti to nemuselo cukat nejdřív.
Plný plyn za studena? .. já bych se asi zbláznil, kdyby mi to někdo s autem udělal.. (Můj názor :D ).
Dál to může být špatný benzín.. záleží co tankuješ.. nebo svíčky.. lišta zapalování..

Edit: Moje XEL taky za studena občas zacuká během pár minut po startu a to mám všechno v pořádku.. to nemusí být chyba..

Díky za reakci. Teď bylo auto na sluníčku při 25-ti stupních ve stínu a žádný stín. :D A necukalo to. Každopádně EGR zkusim odpojit až to zase bude aktuální.
Jinak jsem čekal, že někdo napíše, že jsem hovado když dávám plný plyn za studena, ale holt pro diagnostiku závady se musí něco obětovat. :roll:

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 29 čer 2014, 20:36

Není zač ;) EGR je lepší zaslepit dokud ještě jakštakš funguje. Potom by mohl dělat problémy i zaslepenej, pokud ho nechceš teda měnit.
A tak víš jak.. dokud ti nepřeskočí rozvody, tak je to v pohodě :D rozhodně to nedělej na běžnej rozjezd ale to jistě víš :)
Astra G X16XEL (1999)

eurosoudruh

Příspěvek od eurosoudruh » 29 čer 2014, 22:01

a zkusil bych ultrazvukem projet vstřiky, taky už jsem takhle pár aut vyřešil

simisim

Příspěvek od simisim » 23 črc 2014, 17:02

Tak jsem vyměnil svíčky protože jedna (na 2. válci) byla opálená a cukání skoro vymyzelo, ale ne uplně. A po cca 2000 km je opět na druhém válci svíčka znatelně jiná, než na ostatních. Zemnící elektroda má na sobě takový béžový povlak. Co to může značit?

Opět předem děkuji za nápady.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 23 črc 2014, 17:39

Projdi si fórum.....přidírání ventilů.....jednašestky na to dost trpí. Jestli je to ono a je v začátcích, což i nasvědčuje, bude stačit jen nějaká chemická očista uvnitř motoru, jestli to necháš " uzrát", bude to chtít GO hlavy.
Zkus kontaktovat člena Chartas, ten měl něco podobného, tam jsme to s úspěchem vyřešili. Poradí ti, co použil na očistu.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

simisim

Příspěvek od simisim » 23 črc 2014, 18:14

Alzafir píše:Projdi si fórum.....přidírání ventilů.....jednašestky na to dost trpí. Jestli je to ono a je v začátcích, což i nasvědčuje, bude stačit jen nějaká chemická očista uvnitř motoru, jestli to necháš " uzrát", bude to chtít GO hlavy.
Zkus kontaktovat člena Chartas, ten měl něco podobného, tam jsme to s úspěchem vyřešili. Poradí ti, co použil na očistu.

Díky za brzkou odpověď. Už jsem mu poslal maila, tak snad si na to vzpomeme. 8)
Jo jinak musím doplnit, že jezdím na CNG, ale forum o LPG,CNG mi nějákou záhadou zmizelo a až nedávno jsem se připojil z jiného PC, na kterém to forum normálně běhalo - tak jsem zkopíroval adresu a už mi běhá i doma. :? .
Ale motor to mám skoro stejný jako 1,6 XEL, tak jsem využíval chytrých hlav v tomto benzinové foru. Což tedy neznamená, že už nepotřebuji od benziňáků poradit. Pokud máte i jiné nápady, tak sem s nima.

díky a ciao

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 23 črc 2014, 20:32

No to je ale jiná, ne že by za tím nemohly být ventily, ale dost možná nenastavená plynová část, případně díky tomu zblázněná jednotka benzínu.
Projdi si odpovědi člena RomanK, když vyhledáš jeho příspěvky, tak to najdeš, je to jasně popsané, co by to mohlo způsobovat.
Datumově cca max půl roku zpět.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

beny001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od beny001 » 23 črc 2014, 21:14

Zkus si prolézt tento článek https://www.astra-g.cz/jak-vycistit-klapku-vzduchu/ třeba pomůže :wink:
Zakladatel automagazínu DriveZone.cz
www.DriveZone.cz

simisim

Příspěvek od simisim » 24 črc 2014, 15:21

Tak jsem toto téma přesunul na správné místo, když už se mi to v mém PC zobrazuje, tak prosím případné komentáře do tohoto vlákna:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 40#p457140

Děkuji 8)

simisim

Příspěvek od simisim » 24 črc 2014, 15:33

Alzafir píše:Projdi si fórum.....přidírání ventilů.....jednašestky na to dost trpí. Jestli je to ono a je v začátcích, což i nasvědčuje, bude stačit jen nějaká chemická očista uvnitř motoru, jestli to necháš " uzrát", bude to chtít GO hlavy.
Tak na přidírání ventilů jsem toho moc nenašel a o chemické očistě už vůbec nic.
Nepamatuješ si neco malinko ty? Chartas neodpovídá na maila.

Odpovědět