Pridanie oleja
Re: Pridanie oleja
Po vypnutí motoru počkej cca 5 minut, zkontroluj hladinu, dolej a je hotovo.
Meriva B 1,4T 88kW
- Reklama
- DJTommek
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem si vyzvedl předem objednaných 5l oleje a v podzemních garážích v obchodním domě (předpokládám že rovnější místo asi těžko budu hledat ) jsem začal nalévat. Teplota motoru byla podle ukazatele 80°.
Každé 2-4 dc jsem zkontroloval měrku, pár minut počkal a kontroloval měrku, která ale byla stále naprosto suchá. Po 1l už mi to přišlo divné. Tak jsem se s tím projel asi 5 km a zkoušel dolévat dále. Naléval jsem a na cca 1 a 3/4l se už konečně namočila i měrka. Pokračoval jsem dále až do 2.5l, kdy se měrka dostala nad 4. rysku. Ještě jsem to asi 20 km projel, zkontroloval a měrka je momentálně ve stavu 3. rysky.
1. jsem šokován tím, že jsem vlastně jezdil s -1.25l oleje než jsem správně měl mít
2. pokud dobře počítám, sežralo mi to něco přes 1l / 1000 km oleje. Žádné louže pod autem jsem si nikdy nevšiml (jen teď, když jsem naléval, nemehlo )
Podle fóra tady se spotřebou nejsem sám...
Nečekám nějak odpověď, spíše jen sdílím zkušenost
Každé 2-4 dc jsem zkontroloval měrku, pár minut počkal a kontroloval měrku, která ale byla stále naprosto suchá. Po 1l už mi to přišlo divné. Tak jsem se s tím projel asi 5 km a zkoušel dolévat dále. Naléval jsem a na cca 1 a 3/4l se už konečně namočila i měrka. Pokračoval jsem dále až do 2.5l, kdy se měrka dostala nad 4. rysku. Ještě jsem to asi 20 km projel, zkontroloval a měrka je momentálně ve stavu 3. rysky.
1. jsem šokován tím, že jsem vlastně jezdil s -1.25l oleje než jsem správně měl mít
2. pokud dobře počítám, sežralo mi to něco přes 1l / 1000 km oleje. Žádné louže pod autem jsem si nikdy nevšiml (jen teď, když jsem naléval, nemehlo )
Podle fóra tady se spotřebou nejsem sám...
Nečekám nějak odpověď, spíše jen sdílím zkušenost
klasika u x16xel, buď si to budeš hlídat a dolívat nebo investuješ a necháš si to opravit
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- DJTommek
- Kontaktovat uživatele:
Okej. Zatím si to budu si to častěji hlídat.
No a pokud Ti to tak bude žrát a nebudeš investovat do opravy tak přejdi na nějaký levný 10W40 - třeba origo GM. Bez problémů to 10W40 umaže a to dolívání vyjde podstatně levněji než 5W40. Do těchto žroutů je lití 5W40 vyhazování peněz do luftu. Víceméně tam je stále čerstvý olej.
A jak psal HonzaL má se měřit když máš zahřátý motor a po ukončení jízdy počkáš 5 minut.
A jak psal HonzaL má se měřit když máš zahřátý motor a po ukončení jízdy počkáš 5 minut.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu