zlobí servo
zlobí servo
Ahoj přátelé, před týdnem jsme koupili opla astru 1.6 G RV 1999 55KW.Autíčko za ty prachy krásný, pro přítelkyně akundrát...Ale problém se vyskytl záhy a to je SERVO...Již při první jízdě domů vypadlo a přestalo fungovat...Doma jsem to prolezl našel pojistku 80A první v řadě zkotroloval, proměřil jestli jde štava do serva umyl nadobu a kontakty které byly pod deklem a mezitím vyskratoval 80Amerovou pojistku. no dal jsem tam teda 50 páč jsem větší neměl a ejhle servo běželo cca 400 Km bez problému...problém nastal, když přítelkyni při parkovaní přestalo fungovat servo a ta 50 Amperova pojistka prdla, vyměnil jsem jí již za 80 a servo nešlo ....Pak se zase samo rozběhlo po chcípnutí zaše nešlo a takle to je pořád do kola a ja nevím co s tím..Altík je oka Dáva na volnoběh 14,87 kostru jsem zkontroloval jen tu malou pojistku 10 A jsem vynechal ale nevím nejsem si jist řže to bude ono....
- Reklama
Re: zlobí servo
skoro 15V na volnoběh jo? tak to je trochu moc... je v prdeli regulator a přebíjí proto praská pojistka
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
kde pa pojistka praskla protože tam byla 50A na místo 80..problém je že to servo si dělá co chce a běží kdy se mu chce a když vypne nebo zapne během jízdy je to prdel
zas taková tragéde to bez serva neni zkus se zaměřit na ten alternátor prvně když poklesne napětí servo se vypne
ja to měřil několikrát taky jsem na to myslel a ukaže to vždy stejnou hodnotu....jen prostě si říkám, kdyby to servo bylo v prdeli tak nejde vůbec...a hlavně ja s elektroservem nemám moc zkušenosti, jsem buran z vesnice servo rovná se čerpadlo řemen a ne todleto..
když máš na volnoběh 14.87V kolik máš při zvýšených otáčkách? servo nefunguje když je proudu málo i moc
takže budmě technici kolik bych měl mít na baterce při volnoběhu pokud servo běží a když neběží
na volnoběh by si měl nameřit něco mezi 13,6 až 14.4V těch tvých skoro 15 už je regulátor v p**i a dřív nebo později ti to servo pošle celý doprdele...
změř kolik dává alternátor pi vyšších otáčkách a budeš vědět jak na tom jsi
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
takže ted když dává hodně nabízí se varianta, před nastartováním zapnout třeba světla nebo topení a zvýšit odběr?
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno ten altik ti rozhodne prebiji. Takze zamer se opravdu na nej at ti neexploduje baterka. Uz jsem to kdysi zazil (ne na svem aute). Dobra prda. Az vyresis napeti (manli nikoliv proud), tak si myslim, ze servo uz nebude vypinat. Takze:
Napeti na baterii pred nastartovanim po noci: Ne mene jak 11,5 V (Kdyz je moc zima 11,2V)
Napeti na volnobeh: 13,8-14,4V
Napeti v prubehu startovani: Ne mene jak 10V (doporucuji pouzit analogovy merak, protoze v prubehu startu se digital splasi vlivem ruchu a sumu generovanym starterem)
Takze pokud to napeti bude stale k 15V res to nebo odvalis dalsi veci, ne jen SERVO.
Napeti na baterii pred nastartovanim po noci: Ne mene jak 11,5 V (Kdyz je moc zima 11,2V)
Napeti na volnobeh: 13,8-14,4V
Napeti v prubehu startovani: Ne mene jak 10V (doporucuji pouzit analogovy merak, protoze v prubehu startu se digital splasi vlivem ruchu a sumu generovanym starterem)
Takze pokud to napeti bude stale k 15V res to nebo odvalis dalsi veci, ne jen SERVO.
šak jsem proud použil jen jednou... o reakci víš mám napětí
Tak jsem to dneska všechno prolezl..Dobíjení je oka..přesně jak tu napsal v příspěvku pán, ale motorek serva se prostě nerozběhne..A ted mě napada, ta nádobka je dělena, měl to někdy někdo rozebraný?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Servo jde do věčných lovišť.Nejeden člen tady toho fora to již zažil.Nejdřív takhle blázní a pak finito.
A to ,jestli ti auto opravdu přebíjí je potřeba opravdu zodpovědně doměřit třeba i více multimetrama,protože většina těch laciných proměřuje i o několik V.Zkus i kolik to dobíjí třeba ve 2,3,4tis ot.
A to ,jestli ti auto opravdu přebíjí je potřeba opravdu zodpovědně doměřit třeba i více multimetrama,protože většina těch laciných proměřuje i o několik V.Zkus i kolik to dobíjí třeba ve 2,3,4tis ot.