Směr otáčení Toyo Proxes CF1

Vybíráte disky či plechy, nevíte co to je ET, či jaké kola se hodí na vašeho oplíka, zde najdete odpověď
Odpovědět
paciczka

Směr otáčení Toyo Proxes CF1

Příspěvek od paciczka » 11 dub 2013, 07:06

Ahoj,

koupil jsem pneu i s diskama Toyo Proxes CF1, bohužel na nich není vyznačenej směr otáčení, pouze vnitřní a vnější strana pneu. Je to nesymetrický dezén a teď nevím, jak je nasadit na auto aby se mi správně točily. Nevíte někdo jak to má být?
Přílohy
Toyo Proxes CF1
Toyo Proxes CF1
Toyo Proxes CF1
Toyo Proxes CF1
Astra G 1.6 16V, X16XEL, rv.99 LPG

Reklama

Mirdas
Kontaktovat uživatele:

Re: Směr otáčení Toyo Proxes CF1

Příspěvek od Mirdas » 11 dub 2013, 08:30

tak zcela logicky patří vnitřní strana (inside) do podběhu a vnější (outside) ven z auta....

Obrázek
tu na obrazku vidíš jak má správně být obutá 8)
Born From Jets

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 11 dub 2013, 08:31

:lol:
HELE TY PNEU BUDEŠ NAZOUVAT TY SÁM??
Asi ne, v pneu servisu ví jak maj bejta, každá pneu má označení jak má na disku bejt nasazena, pak je úplně jedno na jaké kolo ji dáš 8) , tedy inside-vnitřek, outside - venek 8)

Tak mě někdo přeskočil :lol:
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

paciczka

Příspěvek od paciczka » 11 dub 2013, 08:48

pneu už jsou na disku, koupil jsem to komplet. Na pneu je napsané INSIDE na vnitřní straně a OUTSIDE na vnější, to je mi jasné, ale není tam směr otáčení. Takže když dám kolo na levou, nebo na pravou stranu, tak v tom je rozdíl protože to není symetrická pneu. A nenašel jsem na ní označení směru otáčení, resp. jestli je to pravá nebo levá pneu. A nerad bych je nasadil opačně, to by asi na vodě nedělalo dobrotu.

Ondra B.

Příspěvek od Ondra B. » 11 dub 2013, 09:54

Šmarja, není v tom žádný rozdíl, pokud je budeš mít na disku správně, můžeš si je dát na auto jak chceš, mám tyto penu také ale v 195/60 15 a je to fakt 8)
Už ne Opel ....
Ex

Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE

Hribek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hribek » 11 dub 2013, 09:57

Koupil jsi asymetrické pneu a ty mají označení OUTSIDE a INSIDE. Outside je strana směrem ven, INSIDE směrem dovnitř do podvozku vozu. Ty se takto musí montovat všechny 4 a vypadají potom na jedné straně jakoby couvaly a na druhé jely dopředu. Je to takto v pořádku. Asymetrická pneumatika má rozlišeny tyto dvě strany, nebo´t každá plní jinou funkci. Jedna je soustředěna více na odvod vody, druhá na přímou jízdu a jízdu do zatáček. Liší se tedy jak dezénem na jednotlivých stranách, tak také směsí použitou v konstrukci pneu. Směr otáčení se u těchto pneumatik NEŘEŠÍ, důležíté je dodržet IN a OUT stranu.. Ono jaksi kdyby jsi chtěl dodržel IN/OUT a ještě k tomu mít na levé i pravé straně auta stejný směr drážek, tak by výrobce musel vyrábět levou a pravou gumu.... :D :D
Už?? nebo je třeba to napsat ještě podrobněji...

paciczka

Příspěvek od paciczka » 11 dub 2013, 11:01

takto mi to stačí, díkes. Mě právě bylo divný že na jedné straně pojedou gumy dopředu a na druhé budou couvat. Ale jestli to tak má být, tak to nebudu řešit a prostě je tam nasadím jak mi vlítnou do ruky a hotovo. Předtím jsem vždycky viděl gumy s označením směru otáčení a tyhle to nemaj, proto jsem se ptal a teď vím, že na směru nezáleží.

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 11 dub 2013, 13:02

Každý druhý traktor má na přední nápravě taky šípy naopak a jak jim to jezdí :D
Neřeš neřešitelné a dodrž venek, vnitřek. Mám to tak taky na autě, co má tyto pneu od výroby.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Odpovědět