205/55/16 místo 205/50/16 problém?
Re: 205/55/16 místo 205/50/16 problém?
no já když koupil to svoje OPC 1 tak sem při přepisu samozřejmě šel na tzv. evidenčku. Na který mě pán. strašně vysíral, že tam mám kola s nesprávným ET a bla bla bla bláááá. Já mu říkám tohle je evidenčka vám to může být jedno !!! tak co jako děláte mu říkám doslova... tomu dotyčnému... No nakonec s kecama a zapsáním, že to nevyhovuje mě to orazil a jel sem pryč. Nicméně ty kola jsem prodal a mám doma připravené ty origoš BBS RX na kterých to vyjelo z fabriky... Ovšem ouha... 7J X 17 ET 35 mám v TP ale ty origoš BBS maj ET 47 a ted co stím ??????
- Reklama
- StistkoOpel
- Kontaktovat uživatele:
Jo přesně to samé mám taky já mám origo BBS co se dávali na Astru OPC ale mají taky jíné J a ET než mám zapsáno v TP ,ale co svět se z toho nezboří.CharlieSF píše:no já když koupil to svoje OPC 1 tak sem při přepisu samozřejmě šel na tzv. evidenčku. Na který mě pán. strašně vysíral, že tam mám kola s nesprávným ET a bla bla bla bláááá. Já mu říkám tohle je evidenčka vám to může být jedno !!! tak co jako děláte mu říkám doslova... tomu dotyčnému... No nakonec s kecama a zapsáním, že to nevyhovuje mě to orazil a jel sem pryč. Nicméně ty kola jsem prodal a mám doma připravené ty origoš BBS RX na kterých to vyjelo z fabriky... Ovšem ouha... 7J X 17 ET 35 mám v TP ale ty origoš BBS maj ET 47 s ted co stím ??????
https://www.astra-g.cz/forum/download/f ... &mode=view
Opel = kupa problémů ,ale jedna velká láska.
1.6 16V Edice 100 jubileum
Nyní Hyrošima Astra hadr :((
no já je zkusím u nás na ouřadě pomasírovat a uvidíme... Myslím, ale že mě stejně odkážou zase na Opel...
- StistkoOpel
- Kontaktovat uživatele:
To jedině přes nějakého známého na úřadě.CharlieSF píše:no já je zkusím u nás na ouřadě pomasírovat a uvidíme... Myslím, ale že mě stejně odkážou zase na Opel...
-
díky za reakce, každopádně bych se nerad dočkal toho, že při havárce budu cálovat já a ne pojišťovna protože nemam vozidlo způsobilé k jízdě na silnici...(kola jiná než v TP...) proto se na to ptám, samozřejmě na technickou to jde lehce ošálit výměnou třeba za zimáky které mám 205/50/R16 dle TP...
Jinak toho opla, nebo spíš tu spol. v praze zkusím protože i 1500 je lepší než kupovat 4 solidní gumy v 205/50/R16 - kort když žádné solidní oproti 205/55/R16 nejsou. Např pneu michelin se "známkami" F(valivost-spotřeba) a A(za mokra) u varianty 50 stojí 2800 nejmíň a pneu michelin se známkami B a A u varianty 55 stojí 1850 tak už při koupi dvou pneu se těch 1500 vrátí zpět a to nepočítám druhý dvě pneu a na zimu budu muset koupit další 4 nové...takže proto to chci napsat do TP-ať mam klid a legálně všechno a abych ušetřil.
Díky za tip, zkusim to co mě řeknou.
Teda ještě se raději podívám na auto jaké tam ty disky opravdu jsou...bral jsem to dle TP protože to sou origo Opel ale někde sem tu četl, že tam kolikrát někdo měl jiné.. snad to značení někde na disku najdu. - tak jsem našel na disku, že mam 6J x 16 ET 49 (tzn že origo OPEL a tuhle variantu nemám v TP, takže vlastně sem ani netušil že celou dobu nesplňuju TP kde mam variantu 6Jx15 ET49 nebo 7Jx16 ET49:-(
Jinak toho opla, nebo spíš tu spol. v praze zkusím protože i 1500 je lepší než kupovat 4 solidní gumy v 205/50/R16 - kort když žádné solidní oproti 205/55/R16 nejsou. Např pneu michelin se "známkami" F(valivost-spotřeba) a A(za mokra) u varianty 50 stojí 2800 nejmíň a pneu michelin se známkami B a A u varianty 55 stojí 1850 tak už při koupi dvou pneu se těch 1500 vrátí zpět a to nepočítám druhý dvě pneu a na zimu budu muset koupit další 4 nové...takže proto to chci napsat do TP-ať mam klid a legálně všechno a abych ušetřil.
Teda ještě se raději podívám na auto jaké tam ty disky opravdu jsou...bral jsem to dle TP protože to sou origo Opel ale někde sem tu četl, že tam kolikrát někdo měl jiné.. snad to značení někde na disku najdu. - tak jsem našel na disku, že mam 6J x 16 ET 49 (tzn že origo OPEL a tuhle variantu nemám v TP, takže vlastně sem ani netušil že celou dobu nesplňuju TP kde mam variantu 6Jx15 ET49 nebo 7Jx16 ET49:-(
- StistkoOpel
- Kontaktovat uživatele:
Já abych se přiznal tak osobně nevím jak se toto řeší s tím přepsáním disků a zas určitě by bylo lepší dát 1500,- než pak mít stím někde problémy . Ale teď když koukám do TP tak jsem sem v pohodě !! myslel jsem si že tam tyhle 205/50 r16 ET 42 nesmím mít ,ale teď když se koukám co všechno tu mám vypsáno tak jsem v OK ! Mám tu povolené ET od 39 až 49 kola od 14 až 16tky a pak několik druhů pneu tsse. tak že ty starý Oplíky můžu prodat protože je kvůli STK nebudu potřebovat EeejDracula-Paja píše:díky za reakce, každopádně bych se nerad dočkal toho, že při havárce budu cálovat já a ne pojišťovna protože nemam vozidlo způsobilé k jízdě na silnici...(kola jiná než v TP...) proto se na to ptám, samozřejmě na technickou to jde lehce ošálit výměnou třeba za zimáky které mám 205/50/R16 dle TP...
Na astře coupe mam 205 55 na origo kolech a žádnej problém. Zápis do Tp je buť přes opel praha jakožto oficialního zástupce pro ČR, Nějakej Franta Flinta co to za 1500 zapíše, je nějaká kulišárna. Řekl bych, že někdo někomu dohazuje kšeft. Zápis je taky možný na základě tipového listu ke kolům. Dává se na vyžádání ke kolům. Akorát jen když kupuješ tady a nové. V podstatě je to papír o tom, že kola jsou pro náš provoz, je tam doporučení na dané auto a obutí. Na základě toho to musí úřad zapsat. (dá se to i podvodně vytisknout protože každý výrobce, dokonce i prodejce má svůj papír a hlavičku, nikdo pořádně neví co je origo a co ne) Co se pojišťoven týká zajímá je to jak kdy. Já to minulej měsíc řešl na havarijko. Zajímalo je jen průměr kola jestli mám zimní obutí a hloubka dezénu.
- StistkoOpel
- Kontaktovat uživatele:
boulder píše:Na astře coupe mam 205 55 na origo kolech a žádnej problém. Zápis do Tp je buť přes opel praha jakožto oficialního zástupce pro ČR, Nějakej Franta Flinta co to za 1500 zapíše, je nějaká kulišárna. Řekl bych, že někdo někomu dohazuje kšeft. Zápis je taky možný na základě tipového listu ke kolům. Dává se na vyžádání ke kolům. Akorát jen když kupuješ tady a nové. V podstatě je to papír o tom, že kola jsou pro náš provoz, je tam doporučení na dané auto a obutí. Na základě toho to musí úřad zapsat. (dá se to i podvodně vytisknout protože každý výrobce, dokonce i prodejce má svůj papír a hlavičku, nikdo pořádně neví co je origo a co ne) Co se pojišťoven týká zajímá je to jak kdy. Já to minulej měsíc řešl na havarijko. Zajímalo je jen průměr kola jestli mám zimní obutí a hloubka dezénu.
Z těch štítků si zas tak velkou hlavu nedělej. Doteď tyto informace nikdo neměl a všichni byli spokojení. A řekl bych,že rozdíl mezi B a F bude destinový oproti tomu jak kdo má nahuštěno,jakým stylem jezdí.....pneu michelin se "známkami" F(valivost-spotřeba) a A(za mokra) u varianty 50 stojí 2800 nejmíň a pneu michelin se známkami B a A u varianty 55 stojí 1850
-
Samozřejmě to bylo myšleno za těch 1500 potvrzení od Oplu (ale dočetl jsem se, že to nedělá přímo Opel ale dělá to pro ně nějaká firma co jim provádí homologaci.. a ten typový list ti vystaví jen na celá kola, chápu to dobře, ne..?Když si chci koupit jen pneu tak to přeci nemůže jí.nebo jo?boulder píše:......Zápis do Tp je buť přes opel praha jakožto oficialního zástupce pro ČR, Nějakej Franta Flinta co to za 1500 zapíše, je nějaká kulišárna. Řekl bych, že někdo někomu dohazuje kšeft. .........
viz v https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 2&start=45
M.erik píše:Bych chtěl vidět! Přímo s Opelem jsem komunikoval a oni ti nic nepřipíší! Mají na to "svojí" firmu na kterou tě odkážíArgo22 píše:kola prepisuje primo opel za 1500 kc .... sem tam psal
a je to tady http://www.scc-cz.com /Opel je jejich zákazník./ http://www.scc-cz.com/homologace-vozidel.php#opel, ale to už tu zmiňoval Miguello.
Něco o tom vím, zapisoval jsem 17".
-
Tak jsem se obrátil na toho zástupce OPELa http://www.scc-cz.com a výsledek je následující:
Dotaz z mé strany mailem byl zda to opravdu dělají za OPEL skutečně oni - odppověď:
skutečně je to tak. Pošlete prosím scan Vašeho technického průkazu, stačí zadní strana s technickými údaji a napište nám krátkou žádost, o jaké pneu se jedná + kontakt na Vás. Žádost můžete poslat přímo na email tpo@scc-cz.com.
poslal jsem tedy nějaké údaje a typ pneu, které jsem chtěl no a pán mi odepsal toto:
S politováním sděluji, že automobily Astra G s motorem X20XEV byly homologovány pouze s kombinacemi ráfků/pneu, které máte uvedeny v TP a proto nemůžeme Vaší žádosti o zapsání jiných rozměrů vyhovět.
takže já mám holt s jinými pneu smůlu no...To když to není homologovaný už od OPELa z výroby tak to asi nemůže jít ani přes ten typový list, ne?
Akorát nevim jak mam asi legalizovat ráfky, který tam od opla mám stále origo a nevyhovujou těm rozměrům v TP - to bych měl do opla asi poslat děkovnej dopis za to že tam dali něco a pak tomu neudělali homologizaci:-D
Dotaz z mé strany mailem byl zda to opravdu dělají za OPEL skutečně oni - odppověď:
skutečně je to tak. Pošlete prosím scan Vašeho technického průkazu, stačí zadní strana s technickými údaji a napište nám krátkou žádost, o jaké pneu se jedná + kontakt na Vás. Žádost můžete poslat přímo na email tpo@scc-cz.com.
poslal jsem tedy nějaké údaje a typ pneu, které jsem chtěl no a pán mi odepsal toto:
S politováním sděluji, že automobily Astra G s motorem X20XEV byly homologovány pouze s kombinacemi ráfků/pneu, které máte uvedeny v TP a proto nemůžeme Vaší žádosti o zapsání jiných rozměrů vyhovět.
takže já mám holt s jinými pneu smůlu no...To když to není homologovaný už od OPELa z výroby tak to asi nemůže jít ani přes ten typový list, ne?
Akorát nevim jak mam asi legalizovat ráfky, který tam od opla mám stále origo a nevyhovujou těm rozměrům v TP - to bych měl do opla asi poslat děkovnej dopis za to že tam dali něco a pak tomu neudělali homologizaci:-D
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
já mám rozměr 205/55 R16 na svým HTB odjakživa..a nikdy žádný problém LuboDefender píše:Tak se taky zeptám, mám možnost koupit 205/55/16 a potřebuju vědět zda tento rozměr se bez problémů vejde do podběhů Géčka HB (nevím, ale možná mají kombajny více místa ) samozřejmě se mi jedná o technickou radu, typy jako co na to policajti a pojišťovny při nehodě jdou momentálně mimo mne
Teď na zimu tam je 205/60/15 a provozně bez problémů, nicméně 205/55/16 je o 2mm větší nežli moje stávající zimáky a o 10mm na poloměru větší nežli předepsaný 205/50/16, tak se bojím zda to nebude v max rejdu, nebo v nějakým hupu škrtat o podběhy, vprostě kdo jste je tam už v tomto rozměru měl, tak poraďte, díky
nejaká skúsenosť s :
Astra G HTB
205/55 R16
7.5J ET30 R16
na podvozku -30/-30
???
Astra G HTB
205/55 R16
7.5J ET30 R16
na podvozku -30/-30
???
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Tu odstrihnite - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Opel astra g 1.4 16V 2003 Z14XE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=24585
Opel astra g 1.4 16V 2003 Z14XE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=24585